Görüş Bildir
Haberler
UEFA Cüneyt Çakır'ı Gözüne Kestirdi

UEFA Cüneyt Çakır'ı Gözüne Kestirdi

Caner
11.07.2014 - 12:06
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA'nın Yeni Cüneyt Çakır Planı

Dünya Kupası'nda Hollanda - Arjantin yarı final karşılaşmasını yöneterek bütün dikkatleri yeniden üzerinde toplamayı başaran Cüneyt Çakır, FIFA'yı adeta mest etti.

Mücadele sonrasında başta Hakem Komitesi Başkanı İsviçreli Massimo Busacca olmak üzere bütün üst düzey yetkililer tarafından hararetle tebrik edilen Çakır'ın hakemlik kariyeri açısından da yolu problemsiz açıldı.

Edinilen bilgiye göre özellikle üst düzey bir FIFA yetkilisinin söylediği “Bu Dünya Kupası'nda hakemleri eleştirenler, Hollanda-Arjantin maçının hakemini bir kere daha iyice izlesinler. Burada nasıl hakemlere görev verdiğimizi daha iyi anlayacaklardır. Biz hakemlerimden memnunuz ama Cüneyt Çakır bu turnuvaya, hakemlik kurumu adına çok daha farklı bir imza atmıştır” sözleri genç hakemimizi çok memnun etti.

YERİNİ SAĞLAMA ALDI

FIFA Hakem Komitesi'nin yanı sıra FIFA yönetimi tarafından da kutlanan Çakır; soğukkanlı yönetimi, oyuncularla arasındaki sıcak ama otoritesini de gösteren ilişki, kararlarını kesin ve net uygulayışı ve kondisyonu açısından büyük övgüler aldı.

Brezilya'da gösterdiği 3 maçlık performansla UEFA'yla birlikte FIFA'nın da portföyünde en güvenilir hakemler listesinde yerini sağlamlaştıran Çakır'ın 2018 Dünya Kupası'nda görev almayı şimdiden garantilediği gelen bilgiler arasında.

Daha önce gerçekleşecek EURO2016 için de Brezilya'dan büyük referans alan Çakır'ın ilk kişisel hedefi ise yakın bir geleceği gösteriyor...

Genç hakemimiz bu formunu ve istiktarını koruyarak gelecek yıl mayıs ayında yapılması beklenen Şampiyonlar Ligi finalinde görev yapmayı hayâl ediyor.

Başbakan tebrik etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cüneyt Çakır'ı arayıp başarılı yönetimini tebrik etti. Erdoğan'ın Çakır'a “Belki Milli Takımımız Dünya Kupası'na gidemedi ama sen ve ekibin orada yaptıklarınızla bizi gururlandırdınız” dediği öğrenildi.

İlk kutlayan Van Gaal!

120 dakika bitmeyen enerjisi ve yardımcılarıyla mükemmel uyumuyla dikkat çeken Çakır'a tebriklerin ardı arkası kesilmedi. Çakır'ı ilk olarak Hollanda'nın hocası Louis Van Gaal'in tebrik etti. Çakır'a sarılan Van Gaal'in “Kusursuzdun” dediği öğrenilirken ardından F.Bahçeli Dirk Kuyt da Çakır'ı kutladı.

Alp: Çakır en iyi üç hakemden biri!

TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Cüneyt Çakır'ın önceki günkü maçtaki yönetimiyle dünyanın en iyi 3 hakeminden birisi olduğunu kabul ettirdiğini söyledi.

Çakır'ın dünya spor kamuoyunun gündemine oturduğunu belirten Alp, “Düdük çaldığı 3 maçtaki yönetimi de herkes tarafından takdirle karşılandı. Arkadaşları Bahattin Duran ve Tarık Ongun da aynı kalitede kendisine yardımcı oldu. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi finaline yaklaştıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu performansı sürdürerek, gururumuz olmaya devam ederler” ifadelerini kullandı.

‘Kararlarının tümü doğruydu'

1974'te Batı Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda düdük çalarak, bu organizasyonda maç yöneten ilk Türk hakem olan Doğan Babacan, Cüneyt Çakır'ın Arjantin-Hollanda karşılaşmasındaki yönetimini başarılı bulduğunu söyledi. Babacan, Çakır'ın pozisyonlara çok yakın olduğunu belirterek, “Oyunu gayet iyi yönlendirdi. Maçın her aşamasında en iyi görüş yerinde olduğunu fark ettim. Verdiği kararların hepsinde de haklıydı” diye konuştu.

(Kaynak: Sampiy10.com)

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/dunya-kupa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0