Görüş Bildir
Haberler
Üç Bakan Görevini Devretti

Üç Bakan Görevini Devretti

ATKN
07.03.2015 - 18:28 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 20:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının atanmasına ilişkin işlem, Resmi gazete’de yayımlandı. Bakanlar görevlerini devretti.

Anayasa'nın 114'üncü maddesinde, 'TBMM genel seçimlerinden önce, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları çekilir. Seçimin başlangıç tarihinden üç gün önce; seçim dönemi bitmeden seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde ise, bu karardan başlayarak beş gün içinde, bu bakanlıklara TBMM içinden veya dışarıdan bağımsızlar başbakanca atanır' deniliyor.

Buna göre Anayasa'nın 7 Mart 2015'ten geçerli olmak üzere görevlerinden ayrılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin atandı.

Yeni bakanlar

Hukuk üstünlüğüne uygun mekanizma kurduk'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevini Müsteşar Kenan İpek'e devrettiği teslim töreninde dinlemelerin önüne geçtiklerini belirterek, 'Türkiye'de dinleniyor muyum paranoyasına kapılan insanlarımızın, bu paranoyadan kurtulmasına yol açacak hem demokratik hem de hukukun üstünlüğüne daha uygun bir mekanizmayı kurduk' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevini Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'e devretti. Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Bozdağ, 'Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından şahsıma emanet edilen Adalet Bakanlığı görevimi şerefle çalışma arkadaşım bakanlığımızın müsteşarı Sayın Kenan İpek Bey'e devrediyorum. Bu makama layık bir arkadaşımız. Türk tarihinde iz bırakan, Türk demokrasisini çok ileri noktaya taşımış, Türkiye'de değişim ve dönüşümleri yapmış, olmazları başarmış, en güçlü en başarılı liderler arasında yer alan Tayyip Erdoğan gibi büyük bir liderin, devlet adamının yol arkadaşı olmayı, onunla beraber milletimize şerefle hizmet yapmayı nasip ettiği için Rabbime sonsuz şükürler ediyorum' diye konuştu.

'Rahat ve huzurluyum'

Bugün oldukça rahat ve huzurlu olduğuna dikkati çeken ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Feridun Bilgin'e teslim eden Elvan, 'Çünkü bu görevi yıllarca bürokraside önemli kurumlarda çalışmış son olarak da Bakanlığımızda müsteşarlık görevini üstlenen şu anki Bakanımız sayın Feridun Bilgin'e devretmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bakanlığı iyi tanıyan Bakanlık müsteşarının bu göreve getirilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir' dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, 'Ülkemiz için çok önemli bir süreçte yapmış olduğunuz Bakanlık döneminde birbirinden önemli projeler tamamlandı. Birbirinden büyük projeler hayata geçti. Çoğu defa tempo ve hızınıza yetişmek de zorluk çektik. Ancak, böyle önemli bir dönemde sizinle birlikte mahiyetinizde görev almış olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapacağım süre içinde de tüm çalışma arkadaşlarımız aynı yönde çalışmalara devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Efkan Ala, görevini İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk'e düzenlenen törenle devretti.7 Haziran seçimleri öncesinde Adalet Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığında yapılacak olan devir-teslim törenleri bugün gerçekleştirildi. Anayasa gereği İçişleri Bakanı Efkan Ala görevini İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk'e devretti. Öztürk, 7 Haziran seçimlerinden sonra kurulacak olan yeni kabineye kadar İçişleri Bakanlığı görevini yürütecek.

İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen devir teslim törenin de konuşan Efkan Ala, bir yılı aşkın bir süredir yürüttüğü görevini 6 Mart 2015 tarihinde seçim mevzuatı gereği İçişleri Bakanlığı görevini sonlandırdığını ifade etti.

Müsteşar Sebahattin Öztürk'ün bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı görevini devraldığını kaydeden Ala, 'Şu anda yerine getirdiğimiz husus törensel kısmıdır. Bu törensel kısımda bizleri yalnız bırakmadığınız için yürükten teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Ajanslar - Sabah

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0