Görüş Bildir
Haberler
Twitter Kişisel Profillere Reklam Yerleştirmeye Hazırlanıyor

Twitter Kişisel Profillere Reklam Yerleştirmeye Hazırlanıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tweet akış sayfası ve yan sütundaki reklamların ardından Twitter şimdi de kullanıcı profillerindeki tweet alanında reklam testi yapmaya başladı.

Twitter'ın reklam modellerinden biri olan Sponsorlu Tweetler (Promoted Tweets), ana tweet akış sayfasının ardından şimdi de kullanıcı profillerinde gözükmeye başladı.

Re/Code tarafından yapılan haberle ortaya çıkan yeni Twitter reklamları, kullanıcıların profil sayfalarındaki tweet alanı içinde görünüyor. Kullanıcıların kendi paylaştığı tweetlerden ayrı olarak gösterilen Sponsorlu Tweetler, Suggested by Twitter başlığı altında beliriyor.

Yeni reklamlar şimdilik sadece giriş yapmış Twitter kullanıcılarına görüntülenebiliyor. Bu da Twitter'ın bu reklamları kullanıcıların ilgi alanlarına göre kişiselleştireceği anlamına geliyor.

İlgili reklamlar sadece Twitter'a kayıtlı olan kişilere gösterilecek olsa da, Twitter'a giriş yapmamış veya hesabı olmayan kişilerin sayısı hayli fazla. Zira Twitter, platformu her ay 500 milyonun üzerinde giriş yapmamış; yahut hesabı olmayan kişilerin ziyaret ettiğini belirtiyor. Ancak Twitter ile Google arasında yapılan anlaşma sonucu arama sonuçlarında gösterilecek olan tweetler sayesinde, yapılan arama verileri toplanarak hedefli reklamlar göstermek yine mümkün olabilir.

Twitter'ın kullanıcı profilleri üzerindeki reklam testleri şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde yapılıyor. Web ve mobilde testleri devam eden reklamların tamamen ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.

Webmasto

Kaynak: http://www.webmasto.com/twitter-simdi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0