Görüş Bildir
Haberler
Twitter'dan 150 Bin TL Ceza Kesen Türkiye'ye 'İptal' Davası

Twitter'dan 150 Bin TL Ceza Kesen Türkiye'ye 'İptal' Davası

ATKN
07.01.2016 - 13:17 Son Güncelleme: 07.01.2016 - 15:59

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından terör propagandası yapan içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle 150 bin TL para cezası kesilen Twitter, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle cezanın iptali istemiyle dava açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BTK, 'terörü öven, emniyet güçlerini hedef gösteren, halkı kin, nefret ve şiddete yönlendiren içerikleri kaldırmadığı' gerekçesiyle sosyal paylaşım sitesi Twitter'a 150 bin lira idari para cezası kesmişti.

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre cezanın ödenmesi için tanınan 30 günlük sürenin sona ermesinin ardından Twitter, Türkiye’deki avukatı olan Gönenç Gürkaynak aracılığıyla para cezasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

'Gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız'

'Gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, Twitter'a geçen ay kesilen 150,000 lira cezanın ödenmesi için tanınan bir aylık sürenin dolduğunu ve ödemenin yapılmadığını belirterek, buna karşı hangi adımlar gerekiyorsa atılacağını söylemişti.

Reuters'in haberine göre Bakan Yıldırım düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, 'Twitter'a kesilen 150,000 lira cezanın ödenmesi için tanınan bir aylık süre doldu, bundan vazgeçmeyiz. Gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacağız' dedi. 

Yıldırım, Twitter gibi sosyal medya platformlarının kapatılması ya da cezalandırılması gibi bir yaklaşım içinde olmadıklarını belirterek, bu platformların yasalara uygun hareket etmesini istediklerini kaydetti.

Hürriyet, HaberTürk ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
24
17
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Slark

twitterda pkklıların crit attığı doğrudur her akşam pkklıların hastag'ını görüyorum, ve twitterin bunlara hiç müdahale etmediğinide biliyorum. bakıyorum bi ... Devamını Gör

Arwen

2 3 Tane zırzavat yüzünden ne twitter a dava açılır nede kapatılır, bu ne ya 2 tane adamın lafıyla herşey yıkılır dökülür oldu, bize ne abi kim ne bok yiyosa... Devamını Gör

Sek...

Peki şu pkklı teröristlerin yanında Atatürk'e hakaret eden diğer şerefsiz köpeklere için bir uygulama yokmu ? Youtube u kapattığınızda Atatürk'e hakaret olar... Devamını Gör

Peacj

aralarında 5 6 yıl fark var. Atatürke hakaret olayından dolayı kapatılma 2008 de oldu. ayrıca devlet eliyle değil kamu davası ile kapatıldı site.