Görüş Bildir
Haberler
TÜRSAB'ın Booking.com'dan Sonra Yeni Hedefi: Trivago ve Tripadvisor

etiket TÜRSAB'ın Booking.com'dan Sonra Yeni Hedefi: Trivago ve Tripadvisor

Batuhan
31.03.2017 - 12:02 Son Güncelleme: 01.04.2017 - 20:07

Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerini mahkeme kararı ile durduran TÜRSAB, mahkeme kararını Alman trivago.com, Amerikalı tripadvisor.com gibi diğer tüm online rezervasyon sitelerine de gönderecek, uymayanlar hakkında yasal yola başvuracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Gazetesi’nden Emre Eser’in haberine göre dünyaca ünlü online rezervasyon sitesi booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasını sağlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), diğer online rezervasyon siteleri için de kolları sıvadı.

'Mahkeme kararını Trivago ve Tripadvisor'a da göndereceğiz'

'Mahkeme kararını Trivago ve Tripadvisor'a da göndereceğiz'

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, booking.com kararının bir emsal niteliğinde olduğunu ve aynı kararın benzer online rezervasyon siteleri için de uygulanması gerektiğini belirtti. Çetin, mahkeme kararını önümüzdeki günlerde Alman trivago.com, Amerikalı tripadvisor.com gibi diğer tüm online rezervasyon sitelerine de göndereceklerini, uymayanlar hakkında yasal yollara başvuracaklarını vurguladı.

'Booking.com'u defalarca uyarmıştık'

'Booking.com'u defalarca uyarmıştık'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Booking.com'un Türkiye'de Türk vatandaşlarına otel ve tatil sattığını ancak bunun ilgili yasalara uymadığını ifade eden Gürcün, dava açmadan önce defalarca siteyi uyardıklarını Aralık 2015'te de mahkeme yoluna gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. İlk olarak bu hizmeti vermesi gereken firmaların ruhsat alıp, TÜRSAB'a üye olmaları ve devlete bazı teminatlar vermesi gerektiğini dile getiren Gürcün, sitenin piyasada büyük bir ağırlığa sahip olduğunu ve vergi vermediği gibi haksız rekabete neden olduğunu söyledi.

'Booking, BTK kararını beklemeden Türkiye faaliyetlerini kendisi durdurdu'

'Booking, BTK kararını beklemeden Türkiye faaliyetlerini kendisi durdurdu'

Öte yandan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın “Bizim ‘rekabet' konusunda site engelleme yetkimiz yok” açıklaması için Gürcün, BTK'nın eline mahkeme kararının ulaşmasının ardından sitenin kapatılacağını savundu. Gürcün, bağcıyı dövmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek booking.com'un yapacakları itirazda kendini haklı göstermek için BTK kararını beklemeden Türkiye operasyonlarını kendisinin durdurduğunu ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
331
157
45
16
12
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

hiç internette otel aradınız mı? artık aramayın !!

Orçun Kaynardağ

biz bir inciyiz, mallıkta birinciyiz. gelen 3 5 turist de gelmesin zaten. Allah'ın pis arapları ve mülteciler ile terörişkolar bize yeter.

sonuç olarak yurt dışı tatili yurt içi tatilinden ucuza gelecek. ALKIŞ!