Görüş Bildir
Haberler
Türkiye, Rusya ve İran Halep İçin Toplanıyor

Türkiye, Rusya ve İran Halep İçin Toplanıyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Suriye'de ateşkesin sağlanması için gayret sarfediyoruz. 27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran üçlü toplantısını gerçekleştireceğiz.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Mevlüt ÇavuşoğluSuriye'nin Halep kentindeki sivil katliamı iddialarına ilişkin, 'Ülke genelinde ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm konusunda müzakerelerin başlaması için bir taraftan gayret sarfediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu çabalarımız devam edecek. Bu anlamda, bu ayın sonunda 27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran üçlü toplantısını gerçekleştireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Ateşkes bozulunca tahliyeler gerçekleşmedi

Ateşkes bozulunca tahliyeler gerçekleşmedi

Dün Halep'in doğusundaki muhaliflerle Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında sivillerin ve muhaliflerin güvenli şekilde tahliyesi için dün anlaşmaya varılmıştı.

Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin gece saatlerinde yürürlüğe girmesi ve kentten ilk tahliyenin sabah 5'te başlaması kararlaştırılmıştı. 

Ancak kentten gelen haberler, ateşkesin bozulduğu, bu ilk tahliyenin de gerçekleşmediği yönündeydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İran engel oluyor"

"İran engel oluyor"

Rusya Savunma Bakanlığı, rejim güçlerinin Halep'ye operasyonlarını sürdürdüğünü açıklamış ve muhaliflerin sabah saatlerinde saldırıya geçtiğini, rejim güçlerinin ise bu saldırıları püskürttüğünü iddia etmişti.

Doğu Halep’teki muhalif kaynakların Al Jazeera’ye verdiği bilgiye göre ateşkes şartlarını kabul etmeyen İran'a bağlı Şii milisler tahliyelere engel oldu.

İlk etapta belirlenen ve sayıları birkaç yüzü bulan yaralıların tahliyesi bile bu sebeple henüz gerçekleşmedi.

Halep için diplomatik trafik

Halep için diplomatik trafik

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre Halep’te yaşanan insanlık dramının ele alındığı görüşmede ikili ilişkilere de değinildi. 

Görüşmede, sağlanan kısmi ateşkes mutabakatının tam olarak hayata geçirilmesi, mutabakata yönelik ihlallerin engellenmesi gerektiği vurgulandı. 

Güvenli koridorlar aracılığıyla sivillerin ve muhalefetin tahliye işleminin bir an önce başlaması için ortak çaba harcanması kararı alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’e, gerekli güvenli koridorların açılmasının akabinde, Türkiye olarak geçici barınma ve insani yardımlar konusunda her türlü tedbiri almaya hazır olduklarını belirtti.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın