Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’de En İyi Oyunculuk Eğitimi Veren 10 Okul

Türkiye’de En İyi Oyunculuk Eğitimi Veren 10 Okul

Çağrı Turnalı
28.02.2015 - 10:07 Son Güncelleme: 28.02.2015 - 14:13

“Oyunculuk eğlenceli olabilir. Cılkını çıkarmamakta fayda var.” – Sanford Meisner

Oyunculuk eğitimi almak günümüzde oyunculuk kadar zor iş uğraş haline geldi.Hangi okul daha iyi,hangisine gitsem daha iyi eğitim alabilirim diye düşünenler için özel bir liste hazırladık. Umarım bu bilgiler işinize yarayacaktır.

Oyuncu, bir karakteri canlandıran (aktör ve aktris), dramatik bir yapımda rol alan ve sinema, televizyon, tiyatro veya radyoda mesleğini yapan sanatçıdır.

Kiralikkamera.com.tr'den alıntıdır.

http://kiralikkamera.com.tr/turkiyede-en-iyi-oyunculuk-egitimi-veren-10-okul/

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Müjdat Gezen Sanat Merkezi

1-Müjdat Gezen Sanat Merkezi
kiralikkamera.com.tr

Türkiyede geleneksel türk tiyatrosu eğitimi veren ilk kurumdur.Meddah ve Orta oyun eğitimin içinde önemli bir yer tutar.Eğitim sahne tatbikatı ağırlıklıdır ama yeterli derecede kuramsal derslerle de nitelikli sanatçı yetiştirme yolunu benimsemiştir.Her yıl Nisan Ayında Yetenek sınavı yapılır bu sınavda başarılı olan 13-16 öğrenci okulda okumaya hak kazanır.İlk sene Hazırlık sınıfı sonunda yapılan Final sınavında başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa kabul edilir.Türkiyede ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek konservatuvardır.2005 senesinde Kadiköy Bahariyede MSM Sahnesi açılmıştır.Türk tiyatrosunun emektarları Müjdat Gezen Önderliğinde MSM öğrencileriyle oyunlar sergilemektedirler.mezun olan veya halen okumakta olan öğrenciler bu sahnede oyunlarını

Kadıköy-İstanbul

Türkiye

(0216) 348 80 72-73

E-Posta: ziverbeymsm@gmail.com

2-Sinematek

2-Sinematek
kiralikkamera.com.tr

Katılımcıların öncelikle kamera önünde rahat ve doğal bir performans sergilemelerini amaçlar. Her ders sonu verilecek olan performansa dayalı ödevler kamera ile çekim yapılarak değerlendirilir. Kursun hedefi katılımcılara kamera önü oyunculukla ilgili, temel pratik ve teknik bilgiler sunarken, katılımcıların yeteneklerini kamera önünde sergilemeleriyle performanslarını arttırmaktır.

3-Sadri Alışık Kültür Merkezi

3-Sadri Alışık Kültür Merkezi
kiralikkamera.com.tr

Programın Amacı:Oyuncu olmayı hedefleyen katılımcıları bilinçli ve ciddi bir eğitim süreci neticesinde tam donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlayıp sanata ve kültüre kazandırmak. Sadece yetiştirmekle kalmayıp katılımcıların kendi yeteneklerini sergileyebileceği alanları açmak (TiyatroSinema – TV) bu alanlarda rol oynama sorumluluğunu vermek ve sonucunda da yaşanacak mutluluğu ve gururu beraber paylaşmak.

Programın İçeriği:Program geniş kapsamlı olup oyuncu olmak isteyen katılımcıya; – Kendini fark etmeyi sanatsal yanını ortaya çıkarmayı, – Yaratıcılığını ve hayal gücünü çalıştırmayı ve kuvvetlendirmeyi, – Hayata daha derin ve daha hassas bakabilmeyi, – Vücudunu kullanabilmeyi, – Etkili ve güzel konuşabilmeyi, – Oyunculuk potansiyelini geliştirmeyi öğretir. Başarıya giden yolda disiplin, sevgi, özveri ve neşenin birbiriyle harmanlanarak sunulduğu keyifli bir eğitim sürecini içerir.

4-CRAFT Oyunculuk Atölyesi

4-CRAFT Oyunculuk Atölyesi
kiralikkamera.com.tr

Oyunculuk Atölyesi kendi içinde Temel Oyunculuk Teknikleri, Beden, Diksiyon ve Ses alıştırmaları ile birlikte dans çalışmalarını kapsar.

Oyunculuk Atölyesi ayrıca; 

Kamera önü Oyunculuk,

Doğaçlama Teknikleri,

Audition Teknikleri,

Role Hazırlık,

Şan,

Dramaturji,

Film – Metin Analizi,

Senaryo Yazım Teknikleri

atölyeleriyle oyuncu adaylarının kendilerini gerekli görülen yönlerde geliştirebilmelerine olanak sağlar.

Ayrıntılı bilgi için mesaj gönderebilir veya 0 (212) 249 49 66 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

5-Diyalog Anlatım İletişim

5-Diyalog Anlatım İletişim
kiralikkamera.com.tr

Kuruculuğunu Can GÜRZAP ve Arsen GÜRZAP’ gerçekleştirmiştir.Kadromuzda hepsi alanının en iyisi 41 eğitmene sahip bir eğitim kurumudur.Hem Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitimler veren bir kurs, hem de kurumların eğitim ihtiyaçlarına cevap veren bir eğitim danışmanlık firması olarak hizmet vermektedir. Türkiye’de “Etkili Konuşma”, “Spikerlik”, “Spor Spikerliği” gibi alanlarda eğitim vermeye başlayan ilk özel kurumdur.

Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya Sk. No: 8 Kat: 1-2

Gümüşsuyu – Taksim / İstanbul

Telefon: 0212 249 46 00

Faks: 0212 249 45 51

dialog@dialog.com.tr

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-35 Buçuk Akademi

6-35 Buçuk Akademi
kiralikkamera.com.tr

“Vahide Gördüm, Altan Gördüm ve Tolga Örnek tarafından kurulan bir sanat evinin eğitim ayağını oluşturmaktadır. Akademi 35Buçuk’un amacı, teorik bilgileri, eğitmenlerin geniş tecrübelerinin aktarılacağı derslerde uygulamalarla pekiştirerek çok yönlü bir eğitim vermektir. Sadece ana eğitim dallarında değil profesyonel dünyada iş başvurularından görüşmelere hazırlığa kadar pek çok konunun işleneceği dersler, aylık seminerler ve atölyelerle de pekiştirilmektedir. Bu atölyeler ve seminerlerde, hem sektör içinden uzmanlar, tanınmış oyuncular, yönetmenler hem de diğer sanat dallarından seçkin isimler kendi alanlarındaki bilgilerini ve tecrübelerini öğrencilerimizle ve diğer katılımcılarla paylaşıyorlar.”

Adres: Kore Şehitleri Caddesi Şerif Levent İş Merkezi, No:23/1 Zincirlikuyu, 34349 İstanbul

Telefon:(0212) 275 7753

7-Sahne Tozu Tiyatrosu

7-Sahne Tozu Tiyatrosu
kiralikkamera.com.tr

M. Çağlar İşgören Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki beş (5) yıllık eğitmenlik döneminden sonra 2005 yılında kurduğu tiyatrosuna Haldun Dormen’in onayı ile “Sahne Tozu” adını vermiştir.

Sahne Tozu Tiyatrosu asgari altı (6) yıldır birlikte olan on üç (13) kişilik profesyonel oyuncu kadrosuna (ana kadro) sahiptir. Profesyonel anlamda ilk olarak Turgut Özakman’ın eseri olan “Bir Şehnaz Oyun” ile seyirci karşısına çıkmıştır. Sonrasında ise Osman Sınav’ında katılımı ile M. Çağlar İşgören’in yazıp yönettiği “Yıl 2033” adlı oyun büyük ses getirmiştir. Ayrıca bu oyunu 2010 yılında 300 kişilik oyuncu kadrosuyla sahneye çıkaran İşgören, böylelikle Türkiye’nin en kalabalık oyununu da gösterime sunmuştur.

Sanat danışmanlığını Haldun Dormen’in yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu 2008-2009 sezonunda ise, Haldun Dormen’in 1954 yılında kurmuş olduğu cep tiyatrosunu devralıp İzmir’in ilk cep tiyatrosunu kurarak tarihe geçmiştir. Sahne Tozu cep tiyatrosunun oynadığı ilk oyun, Haldun Dormen’in de kendi cep tiyatrosunda oynadığı ilk oyun olan Maitre Pierre Pathelin’dir. Oyunun yönetmenliğini Sahne Tozu Tiyatrosu kurucusu M. Çağlar İşgören yapmıştır ve Haldun Dormen oyunun prömiyerinden 4 gün önce son düzenlemeleri yapmak ve cep tiyatrosunun açılışını gerçekleştirmek üzere İzmir’e gelmiştir. Bu oyun M. Çağlar İşgören’in Haldun Dormen ile yönettiği ilk oyundur.

02324452033 - www.sahnetozu.com

8-GriSahne

8-GriSahne
kiralikkamera.com.tr

GRİ bağımsız bir tiyatro topluluğudur.GRİ Sahne, 50 kişilik ana sahne ile prova ve atölye amaçlı kullanılan ikinci bir çalışma alanından oluşur.

GRİ Sahne, kendi tiyatro topluluğunun yanında başka tiyatro topluluklarının prova ve gösterilerine de ev sahipliği yapar.

Prof. N. Mazhar Öktel Sk. No:19/A Şişliİstanbul

0212 232 34 12

9- 3Mota

9- 3Mota
kiralikkamera.com.tr

3MOTA Oyuncuları ilk çalışmasını 2011-2012 sezonunda Tennessee Williams’ın “Dikkat Çökme Tehlikesi Var!” adlı kısa oyunuyla yapmış, yönetmenliğini Ümit Çırak’ın üstlendiği bu oyunu profesyonel olarak Türkiye’de ilk kez sahnelemişti.

Halaskargazi Cad. Sebat Apt. No:74

Kat:5 Daire:9 Osmanbey Şişli/İstanbul

0507 649 4721/ 0212 231 1931

10-Mandalina

10-Mandalina
kiralikkamera.com.tr

Günümüzde oyuncu ve oyuncu adaylarının en çok ihtiyaç duydukları konu, profesyonel bir eğitmenin gözünden performanslarının değerlendirilmesi ve yönetilmesidir.

Mandalina Oyuncu Atölyesi, tam da bu konuda devreye girerek, dizi, reklam ya da sinema filmlerinde rol alan veya alacak olan oyunculara, profesyonel eğitmenler ile atölye çalışmaları yaparak hizmet vermektedir.

Barış Mah. Çiftlik Cad. Adakent Villaları, No:68 Beylikdüzü / İSTANBUL

(0212) 873 4 111 – (0212) 873 5 777

info@mandalinacasting.com – mandalinacasting@gmail.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
108
92
64
46
43
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veysel Sis

Bir ücret karşılığı mı yaptınız böyle bir listeyi merak ettim? İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen, daha iyi kurumlar var ülkede burdakilerin çoğuna sıra ... Devamını Gör

Ubu Roi

Çok tırt bir liste olmuş. Gidin devlet okullarında okuyun.

Yalın İşnel

komik olmayiniz!