Görüş Bildir
Haberler
Türk Futboluna Teknik Direktör Dayanmıyor

Türk Futboluna Teknik Direktör Dayanmıyor

Türkiye Profesyonel Futbol Liglerinde mücadele eden takımların yarısından fazlası teknik direktör değişikliğine gitti. Sezonun ikinci yarısının hazırlıklarına devam eden 129 profesyonel futbol takımından 76'sı teknik direktörlerini değiştirdi. Liglerde sadece 53 takım sezona başladıkları isimlerle yollarına devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 18 takımın 11'i 2015-2016 sezonuna teknik direktör değişikliğiyle başlarken, ilk devrenin sonunda ise 8 takım teknik heyette değişiklik yaptı. Sezonun ilk yarısında Bursaspor, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği üçer teknik adamla çalıştı.

Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam, Ersel Uzgur ve Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor'da Michael Skibbe, İsmail Kartal ve Samet Aybaba, Gençlerbirliği'nde ise Stuart Baxter, Mehmet Özdilek ve Yılmaz Vural görev yaptı.

Sezon başında Stuart Baxter'la oyuncu tercihlerini beğenmediği için yollarını ayıran Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Mehmet Özdilek'ten sonra göreve getirdiği Yılmaz Vural'la 6 gün çalıştı. Vural'ın görevine son veren Ankara temsilcisi, yoluna İbrahim Üzülmez'le devam edecek.

Son olarak Mersin İdmanyurdu, Bülent Korkmaz'la yollarını ayırırken, yerine getirilen Hakan Kutlu sadece 1 gün görevde kaldı. Kutlu'nun istifa kararında kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın açıklamaları etkili oldu. Kahramanlı, rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı yönetim kurulu toplantısında kendisine 'Bülent hocayla yollarımızı ayırdık. Hakan Kutlu ile prensipte anlaştık ve 4 futbolcuyu gönderiyoruz' açıklamasının yapıldığını ve yönetim kurulu kararına bir şey söylemeyeceğini açıkladı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Osmanlıspor, Kayserispor sezona başladıkları teknik direktörlerle yoluna devam ediyor.

Gençlerbirliği 4. teknik adam olarak İbrahim Üzülmez'i göreve getirirken, Bursaspor, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu'nda üçer ve Galatasaray, Medicana Sivasspor, Antalyaspor ve Trabzonspor'da ise ikişer teknik adam çalıştı.

PTT 1. Lig'de ise 18 ekipten 7'si 2015-2016 sezonuna geçen seneki teknik direktörleriyle başladı. Ligde ilk devrede teknik direktör değişikliği yapmayan ekip sayısı ise sadece 5 oldu.

Adana Demirspor'da Osman Özköylü ve Samsunspor'da Ümit Özat istifa etmelerine rağmen tekrar takımlarına dönerken, bu isimlerin dışında Altınordu'da Hüseyin Eroğlu, 1461 Trabzon'da Hamdi Zıvalıoğlu ve Göztepe'de Metin Diyadin görevlerine devam ediyor.

Spor Toto 2. ve 3. Ligler

Spor Toto 2. Lig'de iki grupta 36 takımdan 20'si teknik direktör değişikliğine giderken, 16 ekip ise sezona başladıkları teknik heyetle devam ediyor.

57 ekibin 22'sinin teknik adamlarını değiştirmediği 3. Lig'de ise 3 grupta 35 takım teknik direktörlerini değiştirdi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın