Görüş Bildir
Haberler
Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı

Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı

ATKN
17.04.2015 - 13:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Nisan 1993’te görevi başındayken vefat eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 22. yılında Topkapı’daki Anıt Mezar'da kabri başında anıldı. Törene eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal aile yakınları, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve sevenleri katıldı. 

Anıt Mezar'daki tören, Özal’ın özgeçmişinin okunması ile başladı. Cumhurbaşkanlığı çelengi konulmasının ardından Semra Özal ve Ahmet Özal taziyeleri kabul etti. Resmi törenin ardından sevenleri Özal’ın kabri başında Kura’an okuyup dua etti. Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri de Özal’ın kabri başındaydı.

Törende soruları cevaplayan Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP) ittifakının milletvekili adayı Ahmet Özal, “Siyasette babanızın çizgisini sürdürecek misiniz.” şeklindeki soruya, “Biz şimdi bir oluşum yaptık. Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve biz yani Anavatan, ana parti fikirlerini bütünleştirdik. Bu ittifakla seçime giriyoruz. Hedefimiz zaten onun eksikliğini tamamlamaya çalışmak.” dedi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0