Görüş Bildir
Haberler
Mizah Dergilerinin Popülerliği Sonucu Ortaya Çıkmış Tüm Zamanların En İyi 40 Çizgi Romanı

Mizah Dergilerinin Popülerliği Sonucu Ortaya Çıkmış Tüm Zamanların En İyi 40 Çizgi Romanı

Çizgi roman 19. yüzyılda mizah dergilerin popülerlik yakalamasından ortaya çıkmış bir hikayeyi anlatmak için resim ve çizgilerin kullanıldığı çizim sanatı çizgi roman nedir sorunun en net cevabını verir.

İlk olarak Amerika’da ortaya çıkan çizgi romanlar kısa sürede tüm dünyanın severek okudukları fasikül şeklini aldılar. Türkçe çizgi romanlar olduğu gibi İngilizce çizgi romanlarda oldukça popülerdir. Çizgi roman önerileri isteyenler için tüm zamanların en iyi çizgi romanlarını listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Maus / Hayatta Kalanın Öyküsü: Art Spiegelman

40. Maus / Hayatta Kalanın Öyküsü: Art Spiegelman

Art Spiegelman’ın babasının II. Dünya Savaşı esnasındaki hayat hikayesini anlatan Maus’da insanlar yerine hayvanlar kullanılır. Alman karakterler kedi, Yahudiler fare, Yahudi olmayan Polonyalılar domuz, İngilizler yunus balığı ve Amerikalılar köpek olarak çizilmiş olan hikayedeki bu hayvanlar rastgele değil, itinalı bir şekilde seçilmişlerdir. Yazarın babasının yaşamış olduğu dramı konu alan Maus 20. Yüzyılın en önemli eserlerinden biri sayılmaktadır.

39. Planetary Cilt 1: Warren Elis

39. Planetary Cilt 1: Warren Elis

Efsane Transmetropolitan serisinin yaratıcısı olan Warren Ellis, kışkırtıcı ve bağımlılık yaratan bir seri olan Planetary’de modern süper kahraman geleneğini tamamen değiştirerek tüm zamanların en sıra dışı çizgi roman hikayelerinden birini okuyucuya anlatıyor. Çizgi roman dünyasının en iyileri arasında yer alan eser bilinmeyen paranormal sırları ve mazileri açığa çıkartmaktadır.

38. Dylan Dog Maxi Album 16: Giulio Antonio Gualtieri

38. Dylan Dog Maxi Album 16: Giulio Antonio Gualtieri

Macera dolu bir çizgi roman okumak isteyen herkesin Giulio Antonio Gualtieri’nin bu eserini kesinlikle okumalarını tavsiye ederiz. Eserde adı geçen şehri basan sisin içerisinde koşuşturan hayaletlerin gece yarısı kalkacak olan trene yetişip yetişmeyeceklerini ve Halloween gecesinde olmanın nelere yol açtığı anlatılmaktadır. Kesinlikle okunması gereken sürükleyici bir çizgi roman.

37. Hellboy Kış Özel Sayısı: Mike Mignola

37. Hellboy Kış Özel Sayısı: Mike Mignola

2018 en iyi çizgi roman ödüllü bu özel sayı, Mike Mignola ile Adam Hughes’u ilk defa Hellboy Evreninde buluşturmaktadır. Romanda Hellboy’un noel’de evine dönemediği anları ve o sırada başından geçenleri sürükleyici bir şekilde anlatmakta ve Hellboy’un kadim bir kötülüğün peşine düşüşünü akıcı bir dille okuyucuya aktarmaktadır. Kitap çizgi roman seven herkesin keyifle okuyacağı bir eser haline gelmiş ve en iyi çizgi romanlar arasında yer almıştır.

36. The Punisher Max Cilt 2 - İrlanda Mutfağı: Garth Ennis

36. The Punisher Max Cilt 2 - İrlanda Mutfağı: Garth Ennis

Gerçekçi bir dünyada yaşayan kahramanımız Frank Castle, süper kahramanların olmadığı, kötü adamların ise uyuşturucu satıcılarından ve seks tüccarlarından oluşan bir dünyada Garth Ennis’in eserinde hikaye sonuna kadar sayısız suçluyu cezalandıran Punisher’ın ayrıca duygusal anlamda zarar gören hayatı da okurlara anlatılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Yeni Zagor Sayısı 39 Veracruz: Moreno Burattini

35. Yeni Zagor Sayısı 39 Veracruz: Moreno Burattini

Tüm zamanların en çok okunan çizgi romanları arasında yer alan Yeni Zagor Sayısı 39 Veracruz, yazar Moreno Burattini’nin belki de en çok okunan ve beğenilen eserlerinden biridir. Zagor sayısının diğer çizgi romanları kadar beğenilen bu kitap okuyan herkesi kendine hayran bırakmayı başaracak niteliğe sahiptir.

34. Batman - Elmer Fudd: Tom King

34. Batman - Elmer Fudd: Tom King

Tom King tarafından kaleme alınan Batman Elmer Fudd eşsiz bir aşk, intikam ve gizem dolu bir hikayedir. Tüm zamanların en çok okunan çizgi romanları arasında yer alan hikayede Elder Fudd’ın Bugs Bunny’i öldürmek için bir bara gitmesi ile başlamaktadır. Kitapta özellikle bazı noktalarda alttan alta çok önemli toplumsal sorunlara değinilmiştir. Okuması oldukça zevkli ve biraz çocukça olan bu hikayede bir de kısa karikatürize hikaye bulunmaktadır.

33. Sandman 4 - Sisler Mevsimi: Neil Gaiman

33. Sandman 4 - Sisler Mevsimi: Neil Gaiman

1980’li yılların başların hiçbir şekilde hak ettiği değeri görmeyen çizgi romanlar, Neil Gaiman’ı Sandman’ı ile kabul edilmeye başladı ve dikkatleri üzerine çekti. Her biri gerçek kavramları ifade eden yedi kardeş ile rüya üstadı Morpheus’u barındıran kitap çizgi roman dünyasının en önemli ve büyük eserlerinden biridir.

32. Jüpiter'in Mirası: Mark Miller

32. Jüpiter'in Mirası: Mark Miller

Mark Millar’ın kaleme aldığı Frank Quitely’in çizmiş olduğu Jüpiter’in Mirası dünyanın en güçlü süper kahramanlarının çocuklarının ve ebeveynlerinin yerlerini tutup tutamayacaklarını ayrıca insani zaafları da içine katarak okuyuculara anlatmaktadır. Ayrıca yazarımız New York Times çok satanlar listesinin gedikli yazarları arasında olduğundan bu eseri de kendisi kadar çok beğenilmiş ve en çok okunan çizgi romanlar arasında yer almayı başarmıştır.

31. Zagor Sayısı 219: Ade Capone

31. Zagor Sayısı 219: Ade Capone

Ade Capone’nin kaleme aldığı Zagor Sayısı 219 adlı eserde Zagor’un eski düşmanlarının intikam için tekrar döndüklerini ve aynı zamanda yine Zagor’un eski bir düşmanı olan Sam Fletcher’dan almış oldukları teknoloji ile daha güçlü olarak karşısına çıktıkları anı ve sonrasında olanları akıcı bir dille anlatmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Vaiz 1 - Teksas Yolları: Garth Ennis

30. Vaiz 1 - Teksas Yolları: Garth Ennis

İçeriği ve barındırmış olduğu unsurlar ile oldukça cesur bir kitap olan Vaiz 1 Teksas yolları yazar Garth Ennis tarafından kaleme alındığı ve yayımlandığı günden bu yana en çok okunan çizgi romanlar arasında yer almayı başarmıştır. Hikaye cennette kaos esnasında, bir melek ve şeytanın ilişkisinden en az tanrı kadar güçlü bir varlığın doğuşu ve yer yüzüne kaçışı ile başlar.

29. Marvels Mucizeler: Kurt Busıek

29. Marvels Mucizeler: Kurt Busıek

Kurt Busiek tarafından kaleme alınan ve Alex Ross tarafından çizilen Marvels Mucizeler adlı çizgi romanda hikaye Phil Sheldon adına bir haber fotoğrafçısının gözünden unutulmaz çizgi roman anlarını okuyuculara sunmaktadır. Marvels süper kahramanlara sıradan bir adamın gözünden bakmak o kahramanları az da olsa tanrısallaştırmıştır.

28. Swamp Thing Efsanesi - 1. Cilt: Alan Moore

28. Swamp Thing Efsanesi - 1. Cilt: Alan Moore

Alan Moore tarafından kaleme alınan Swamp Thing Efsanesi başlarda sıradan bir Dc Comics karakterinden başka bir şey değilken yazarın direksiyonu devralması ile resmen şiirsel bir güzellik kazanmıştır. Yazarımızın burada yapmış olduğu şey ise sıradan çizgi romanların aksine anlatımı, akıcı olan insan ve doğa arasındaki duyguları etkili bir şekilde anlatan eser haline gelmiştir. Okuyucuların gözünde canlanacak olan sahneler kitabı diğerlerinden daha farklı yerlere taşımaktadır.

27. Homeros Odysseia:Russell Panter

27. Homeros Odysseia:Russell Panter

Russell Punter’in efsanevi çizgi romanlarından biri olan Homeros Odysseia, tüm zamanların en iyi eserlerinden biri olmayı başarmıştır. Hikayede Odysseus’un Truva savaşının ardından evine dönmek için adamları ile birlikte denize açıldığı esnada başına geleceklerden haberdar olmamasını ve zorlu yolculuklarında onları bekleyen felaketleri ve nasıl üstesinden geleceklerini anlatmaktadır. Güzel bir maceraya doğru yolculuk yapmak isteyenlerin okuması gereken bir eser olduğunu belirtmek isteriz.

26. Bone 1: Jeff Smith

26. Bone 1: Jeff Smith

Tüm yaş gruplarına hitap eden Bone serisi eşsiz bir eserdir. Sade yapısı ve çizimlerine rağmen, fantastik bir eser olma özelliği taşımaktadır. Jeff Smith tarafından kaleme alınan ve çizilen çizgi roman hikayesi Bone ve kuzenlerinin Boneville’den ayrılmaları ile başlamaktadır. Bone ve kuzenleri kendilerini Yüzüklerin Efendisinde Sauron’un sahibi olduğu gibi ezici bir kötülüğe sahip olan Çekirgeler Efendisine karşı bir mücadele içinde bulmaktadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Darvedevil - Yeniden Doğuş: Frank Miller

25. Darvedevil - Yeniden Doğuş: Frank Miller

Darvedevil Yeniden Doğuş 1980’lerin sonunda doğru her ne kadar popülaritesini iyice düşürmüş ancak, usta yazar Frank Miller, bu harika çizgi romanı alır ve onu en çok okunan solo hikayeler arasında taşır. Hikayenin adı da bu nedenle yeniden doğuş olmuştur. Hikayede ezeli düşmanı olan Kingpin, Daredevil’ın gerçek kimliğini öğrendiğinden açığa çıkan kimliğinden dolayı Matt Murdock kız arkadaşından ayrılmak zorunda kalır. Bu nedenle Daredevil, hikayenin sonlarında yeniden doğarak Marvel’in en iyi kişisel süper kahraman hikayesinin baş kahramanı olacaktır.

24. Demir Döküm Kadife Eldiven: Daniel Clowes

24. Demir Döküm Kadife Eldiven: Daniel Clowes

Daniel Clowes tarafından kaleme alınan Demir Döküm Kadife Eldiven, okumadan asla inanamayacağınız eserlerden biridir. En çok okunan ve çok satan çizgi romanları arasında yer alan eserde yazar Amerikan mitini yerle bir etmeye devam etmektedir.

23. Baskerville'lerin Köpeği: Russel Panter

23. Baskerville'lerin Köpeği: Russel Panter

Russell Punter’in kaleme aldığı Baskerville’lerin Köpeği adlı çizgi romanda bir biri ile alakasız görünen pek çok ipucu bir araya getirilmiştir. Yazarın en çok sevilen çizgi romanlarından biri olduğundan herkes tarafından beğeni ile okunmuştur.

22. Ava Giden Avlanır: Stefano Munarini

22. Ava Giden Avlanır: Stefano Munarini

Çizgi roman hayranı olan ya da çizgi roman yazmak isteyenlere tavsiye edeceğimiz en iyi kitaplar arasında yer alan Ava Giden Avlanır kitabı okuyan herkesi saracak bir çizgi roman olmasının yanı sıra içinizi ısıtacak hatta düşündürecek bir eserdir. Romanda çizgi roman sevdalısı bir gencin uyanıklık ve özenti ile başlayıp, hiç beklemediği olaylarla gelişen hikayesini anlatmaktadır.

21. Watchmen: Alan Moore

21. Watchmen: Alan Moore

2009 yılında çıkan filmi sayesinde herkes tarafından bilinen ve yazar Alan Moore’ın zirvesi sayılan çizgi roman Watchmen harika bir eser. Watchmen hükümetleri, ülkelerin birbirlerine karşı tutumlarını, uluslararası politikaları eleştirmekle kalmayıp yerle bir ederek okuyucuyu kendine bağlamayı başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Dark Knight Returns: Frank Miller

20. The Dark Knight Returns: Frank Miller

Batman'in ihtişamının tavan yaptığı bu eserin konusu şöyle; ellili yaşlarına gelmiş olan Bruce Wayne, süper kahramanların yasa dışı sayılmasıyla birlikte Batman olmayı bırakmış, bir nevi emekli olmuştur. Ancak favori şehri Gotham'ın, The Mutants denen yeni bir çete tarafından ele geçirilmesi, Bruce Wayne'i Batman olarak son bir maceraya sürükler.

19. Preacher: Garth Ennis

19. Preacher: Garth Ennis

Tanrı cenneti terketmiştir. Cennette kaos sırasında, bir melek ve bir şeytanın ilişkisinden en az tanrı kadar güçlü bir varlık doğar ve yeryüzüne kaçar. Bu kişi Jesse Custer'dır ve Custer'ın içine giren bu güç onun ve karşılaştığı her şeyin yaşamını tamamen değiştirir. Jesse, eski bir kiralık katil olan kız arkadaşı Tulip ve arkadaşı vampir Cassidy ile birlikte tanrıyı bulmak üzere yola düşer.

18. Transmetropolitan: Warren Ellis

18. Transmetropolitan: Warren Ellis

Warren Ellis'in Transmetropolitan'ı saptırılmış siyasiyi yeren, bilim kurguyu da barındıran alaycı üsluplu bir eser. Gelecekte yaşayan Örümcek Kudüs adında uyuşturucu bağımlısı bir gazeteciyi anlatan kitap Dc Comics'in en sansasyonel çizgi romanlarından biridir.

17. V for Vendetta: Alan Moore

17. V for Vendetta: Alan Moore

Alan Moore'un efsane eserlerinden biri olan V for Vendetta, çizgi romanından çok filmi ile bilinmekte. Ancak Moore'un kaleminin dokunduğu her eser gibi Vendetta da tam bir başyapıt. Zorba hükümetleri ve siyasi politikalarını eleştiren eserde, Orwell ve Huxley gibi yazarlardan etkilenmiş olan Moore'un usta hikaye örgüsü okuyucuyu büyülemekte.

16. Ghost World: Dan Clowes

16. Ghost World: Dan Clowes

İki genç kızın bulundukları toplumu alaycı bir şekilde sorgulamasını anlatan kitabın popüler olma sebebi, Amerikan gençliğinin yenilik arayışında olduğu bir dönemde yayımlanmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. American Splendor: Harvey Pekar

15. American Splendor: Harvey Pekar

Hikaye sıradan bir memur olan Pekar'ın hayatından bir parçayı, özel ve iş hayatındaki garip olayları ele alır. Hikaye bazen çok basite indirgenirken bazen de okuyucuyu derin düşüncelere sokabilir. Bir sayfada Pekar'ın bir otobüse nasıl bindiğini anlatırken, diğer sayfada bu küçük adamın evrendeki varoluş nedeni sorgulanır.

14. Hellblazer: Jamie Delano, Garth Ennis ve Peter Milligan

14. Hellblazer: Jamie Delano, Garth Ennis ve Peter Milligan

Hikaye, kendine özgü kişiliği ile çoğu süper kahramandan ayrılan Constantine'in doğaüstü bir dünyaya karşı savaşını anlatır. 

300 sayılık muazzam bir seridir.

13. Essex County: Jeff Lemire

13. Essex County: Jeff Lemire

Herhangi bir süper güçler ya da fantastik ögeler olmadan, Essex County küçük bir Kanadalı topluluk ve orada yaşayan aileler hakkında dürüst, gerçek bir drama hikayesi. 

Kardeş rekabetleri, baba sorunları, kaybedilen aşklar gibi konuları ele alan hikaye, okuyucuya sevinç, hüzün, endişe gibi birçok duyguyu yaşatıyor.

12. X Men: God Loves, Man Kills: Chris Claremont

12. X Men: God Loves, Man Kills: Chris Claremont

Konu genel olarak X-Men serisinin bilindik ismi William Stryker'ın tüm nefret ettiği mutant ırkına karşı muazzam bir savaş istemesi. Hem de sonucunda ne kadar kan akarsa aksın!

11. All-Star Superman: Grant Morrison

11. All-Star Superman: Grant Morrison

Ölmek üzere olan Superman, son zamanlarını tamamen insanlığa ve dünyaya harcamak ister. İnsanlara yardım eder, hastaları iyileştirir. Superman en büyük düşmanlarıyla dövüşür ve tek aşkı olan Lois Lane'e sonunda açılır. Kitap boyunca mükemmel bir fizik ve zeka gücü gösteren Superman, bize neden gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman olduğunu bir kez daha hatırlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Sin City: Frank Miller

10. Sin City: Frank Miller

Sin City filmini izlemiş olanlar için şunu söyleyebiliriz; emin olun kitabı daha kanlı, daha şiddetli ve daha geniş. Belkide yazılmış en geniş ve ayrıntılı çizgi roman.

Sert diyaloglar, azap içinde çaresiz, sefil, huysuz karakterler. Frank Miller'ın Sin City'si tam anlamıyla eşsiz, mükemmel bir eser.

9. Daytripper: Fábio Moon and Gabriel Bá

9. Daytripper: Fábio Moon and Gabriel Bá

Kitapta her bölüm yazar Bras de Olivias Dominguez'in farklı ölüm ilanlarıyla başlar. Yazar her bölümün sonunda ani bir şekilde ölür. Diğer bölümde yazar önceden öldüğünün farkında değildir ve kitap boyunca bölüm bölüm bu olay devam eder.

Konu olarak en değişik çizgi romanlardan biridir.

8. The Killing Joke: Alan Moore

8. The Killing Joke: Alan Moore

Kitapta Moore Joker ile Batman'in arasındaki ilişkiyi mükemmel bir şekilde işler. Joker daha önceden hiçbir serisinde olmadığı kadar şiddet kullanır. Komiser Gordon'ı kaçırır ve Gordon'ın kızını vurarak felç eder.

Joker'in psikopat kimliğini kelimenin tam anlamıyla okuyucuya aktaran Moore, Joker'in oluşum öyküsüne de kısaca değinir. Joker'in psikopat yapısı Batman'in soğukkanlılığıyla müthiş bir dengede anlatılmıştır.

7. Y - The Last Man: Brian K. Vaughan

7. Y - The Last Man: Brian K. Vaughan

Dc Comics ve Vertigo'nun en başarılı yayınlarından biri. Konusu; Dünya üzerinde gizemli bir veba salgını olur. Bu salgın sonucu bütün erkek nesli yok olur. Yorick Brown'ın dışında. Yorick vebadan kurtulan tek erkektir. Neden hayatta olduğunu ve bu vebanın sebebini öğrenmek için Yorick, evcil hayvanı Ampersand ile yolculuğa çıkar.

Hikayenin en güzel özelliklerinden biri de 70 sayılık bu eserde Yorick'in hikaye sırasında büyüyüp olgunlaşmasıdır. Okuyucuyu tatmin eden ve sürükleyiciliği hiç bitmeyen bu eser, şiddetle tavsiye edilen kitaplar arasına giriyor.

6. Fables: Bill Willingham

6. Fables: Bill Willingham

Fables konu olarak pek çok çizgi romandan farklı. Ancak bu farklılık onun en müthiş yanı. Mükemmel konusu ise şu şekilde; Hepimizin birlikte büyüdüğü masal karakterleri: Pamuk Prenses, Pinokyo, Kül Kedisi... bir araya getiren hikayede, karakterler günümüz modern dünyasında Manhattan'ın batı yakasında, gizli bir topluluk olan Fabletown'da yaşamaktadırlar. Çizgi romanda peri masallarından çıkan bu karakterlerin Fabletown'da organize bir şekilde kurulmuş olan hükümetle siyasi mücadeleleri anlatılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Invisibles: Grant Morrison

5. The Invisibles: Grant Morrison

Dc Comics'in en başarılı yazarlarından olan Grant Morrison'ın eserinin konusu kısaca şu şekilde;

İnsanlığın metafizik evrimini durdurmaya ve onları köleleştirmeye niyetli, uzaylı tanrılarından oluşan bir ırk ve bu ırkla savaşan gizli bir örgüt.

4. I Killed Adolf Hitler: Jason

4. I Killed Adolf Hitler: Jason
postimg.cc

Gelecekte zaman yolculuğu mümkündür ve bir suikastçi, geçmişe yolculuk yaparak Hitler'i o henüz dünya üzerine nefretini salmadan önce öldürmek amacındadır. Ancak işler planlandığı gibi gitmez ve Hitler bir şekilde zamanda yolculuk yaparak geleceğe gider.

3. Tenten Firavun Proları - Tenten'in Maceraları: Herge

3. Tenten Firavun Proları - Tenten'in Maceraları: Herge

20. yüzyıl çizgi romanlarının arasında en sevilen ve en bilinen eserlerinden olan Tenten Firavunun Puroları zevkle okuyacağınız bir eser. Mısır, Hindistan ve Arabistan’da geçen hikâye uluslararası alanda en büyük hazda okunan Tenten maceralarından biridir.

2. Naruto 5 - Düellocular: Masaşi Kişimoto

2. Naruto 5 - Düellocular: Masaşi Kişimoto
img.atlaskitap.com

Manga kültürünün dünyada tanınır hale gelmesine büyük katkı sağlayan Masaşi Kişimoto Naruto serisi ile popülerlik kazanmıştır. Naruto 5 – Düellocular, çizgi romanında insanlık için oldukça önemli olan mesajlar renkli çizgiler tarafından çizgi roman severlere sunulmuştur. Naruto 5 - Düellocular hem anime hem de manga içeren bir çizgi dizi olarak karşımıza çıkıyor.

1. Ricky and Morty 1: Zac Gorman

1. Ricky and Morty 1: Zac Gorman

Rick ve dedesi Morty boyutlar arası yolculuğunu alan eğlenceli çizgi romanlardan biridir. Birçok evren ve birçok maceraya konuk olacağınız Rick and Morty 1. Cildi ile çizgi roman okuyucuları tarafından oldukça çok beğenilmiştir.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.

Annem gençken zagor okumayı çok sevdiğini söylerdi, benim ilgim ondan geliyor galiba. almak istediğim çizgi romanlar çok ama fiyatlarına bakmaya korkuyorum:((

portside

#38 Big Mom değil mi o ?