Görüş Bildir
Haberler
Trump Kendini Savundu: 'Roosevelt Daha Kötüsünü Yaptı'

Trump Kendini Savundu: 'Roosevelt Daha Kötüsünü Yaptı'

ATKN
08.12.2015 - 17:26

Turist olsa bile hiçbir Müslümanın ABD’ye kabul edilmemesi gerektiğini söyleyerek büyük tepki çeken ABD’nin başkan adaylarından Donald Trump, 2. Dünya Savaşı döneminde ABD’nin Başkanı olan Roosevelt’ten daha masum olduğunu söyleyerek kendisini savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin favori adaylarından Trump, ABC kanalında katıldığı Good Morning America programında, artan radikal İslamcı tehdit nedeniyle Müslümanların ABD’ye girişinin engellenmesi yönündeki önerisine yönelik tepkilere şöyle yanıt verdi:

“Söylediğim şey Franklin Roosevelt’in yaptığından farklı değil. Başka şansımız yok. Bu insanlar binalarımızı ve şehirlerimizi havaya uçurmak istiyor.”

Roosevelt’in 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya’nın Pearl Harbor baskınına ve Avrupa’daki faşist hükümetlere yanıt olarak ABD’de yaşayan Japonlara, İtalyanlara ve Almanlara yönelik baskı politikalarını hayata geçirdiğini hatırlatan Trump, şunları söyledi:

'Roosevelt'in politikaları daha kötüydü'

'Roosevelt'in politikaları daha kötüydü'

Franklin Roosevelt

'Roosevelt'in politikaları daha kötüydü. 2. Dünya Savaşı sırasında ABD’de 110 binden fazla kişi toplama kamplarına gönderildi. Roosevelt, Japonya Pearl Harbor’u bombaladıktan hemen sonra sert politikaları uygulamaya koydu.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cameron da tepki gösterdi

Cameron da tepki gösterdi

Öte yandan Trump’ın sözlerine tepki giderek büyüyor. İngiltere Başbakanı David Cameron’ın sözcüsü Trump’ın sözlerini ‘bölücü, yararsız ve oldukça hatalı’ olarak niteledi.

Cumhuriyetçi Parti’deki başkanlık yarışında Trump’ın rakibi olan eski Florida Valisi Jeb Bush ise Twitter’da “Donald Trump çılgın biri. Politika önerileri ciddiyetten uzakta” mesajını paylaştı. Birçok ABD’li yetkili de Trump’ın açıklamalarının ‘ABD değerlerine aykırı’ olduğu yorumu yaptı.

Beyaz Saray: 'Değerlerimize tamamen ters düşmektedir'

Beyaz Saray: 'Değerlerimize tamamen ters düşmektedir'

Beyaz Saray da Trump'ın önerisini kınadı. ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Ben Rhodes, 'Trump'ın ifadeleri değerlerimize tamamen ters düşmektedir' dedi. Obama'nın sözcüsü Josh Earnest, Trump'ın halkın korkularıyla oynadığını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
11
11
9
2
1
0