Görüş Bildir
Haberler
Toplumsal Baskılar Yüzünden Kadınların Kendilerini Suçlu Hissedip Özür Dilememesi Gereken Durumlar

Toplumsal Baskılar Yüzünden Kadınların Kendilerini Suçlu Hissedip Özür Dilememesi Gereken Durumlar

esma çetin
29.05.2022 - 13:28

Ev işleri, çocukların sorumluluğu, aile içindeki dengeleri kurması, güzellik algısı derken kadınların omuzlarına toplum tarafından birçok sorumluluk yükleniyor. Hepimiz çok güçlü kadınlar olsak da toplumun beklentilerini karşılamaya çalışmak yıpratıcı olabiliyor. Bu beklentileri karşılayamadığı için birçok kadın kendini suçlu hissedip özür diliyor. Kadınların özür dilememesi gerek durumları sizler için listeledik. Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://awarenessact.com/10-things-wo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnsani ihtiyaçlarınızı giderdiğiniz için,

1. İnsani ihtiyaçlarınızı giderdiğiniz için,

Kadınların büyük çoğunluğu özellikle genç kadınlar regl dönemlerini saklıyor. Regl olmak kadın olmanın doğasında vardır ve bunda utanılacak bir şey yoktur. Sadece regl dönemleri de değil gaz çıkarmak, tuvalete çıkmak ve geğirmek gibi insani ihtiyaçları gidermek bile çoğu kadın için utanılacak bir şey haline gelmiş durumda. Unutmayın, hepimiz insanız ve bunların hepsi insani ihtiyaçlar.

2. Göğüs ölçünüz için,

2. Göğüs ölçünüz için,

Özellikle ergenliğe yeni giren kızların göğüslerini saklama çalıştığını duymuşsunuzdur. Bu konu üzerindeki toplum baskısı o kadar fazla ki bu durum maalesef sadece ergenlikte yaşanıp bitmiyor. Büyük göğüslü kadınlar da küçük göğüslü kadınlar da göğüs ölçüleri yüzünden toplumsal sorunlarla karşılaşıyor. Göğüs ölçünüz ne olursa olsun vücudunuzdan utanmamalı veya kendinizi eksik hissetmemelisiniz.

3. Makyaj yaptığınız için,

3. Makyaj yaptığınız için,

Kadınlar makyaj yapsalar 'kaliteli dolandırıcılık', yapmasalar 'bakımsız' oluyorlar. Sevgili kadınlar, makyaj yapıp yapmamak kişisel bir tercihtir. Makyaj yapıp yapmama kararı tamamen sizin yapacağınız bir tercih. Bu yüzden 'Çok makyaj yapmışsın, ben doğal kızlardan hoşlanıyorum' veya 'Biraz makyaj yap, solgun gözüküyorsun' gibi cümleleri kafanıza takmayın.

4. Hayır dediğiniz için,

4. Hayır dediğiniz için,

Kadınların çoğu karşısındaki insanları memnun etmek için istemediği şeylere bile evet demek zorunda kalıyor. Ancak sınırlarımız bizim duygusal huzurumuzu belirler. Eğer bir şey yapmak istemiyorsanız kendinizi evet demek zorunda hissetmeyin veya hayır dediğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin.

5. Çocuk istemediğiniz için,

5. Çocuk istemediğiniz için,
image-aws-us-west-2.vsco.co

'Her kadının hayali gelinlik giymektir' cümlesi doğru bir ifade değildir. Her kadın evlenmek ve çocuk yapmak istemeyebilir. Bir kadın yalnız yaşamayı, hayatı boyunca çocuk yapmamayı veya kedi-köpeğiyle yaşamayı tercih edebilir ve bunda yadırganacak hiçbir durum yoktur. Bu seçimin size ait olduğunu unutmayın ve insanların söylediklerine aldırış etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çocuk sahibi olmak istediğiniz için,

6. Çocuk sahibi olmak istediğiniz için,

Çocuk istememek gibi çocuk sahibi olmak istemek de tamamen size kalmış bir seçimdir. Evlenme hayali kurmak ve anne olmak istemek de oldukça doğal bir istektir. Bu seçimin sadece sizi ilgilendirdiğini ve yaptığınız seçimler yüzünden özür dilememeniz gerektiğini unutmayın.

7. Geçmişinizde birçok erkekle birlikte olduğunuz için,

7. Geçmişinizde birçok erkekle birlikte olduğunuz için,

Erkeklerin bir kısmı, bir kadının kendisinden önce kaç tane sevgilisi olduğunu ve eski sevgilileriyle ne kadar yakınlaştığını sorun ediyor. Daha önce çok sevgili olan veya eski sevgilileriyle fiziksel olarak yakınlaşan kadınlara yadırgar gözle bakan birçok insan var. Aynı durum erkekler için hiçbir sorun teşkil etmezken kadınlar üzerindeki toplumsal baskı çok fazla oluyor. Geçmişte yaşadığınız ilişkiler sizin kim olduğunu belirlemez ve geçmişte yaptığınız seçimler için özür dilemeniz gerekmez.

8. Güçlü bir kadın olduğunuz için,

8. Güçlü bir kadın olduğunuz için,

Kadınların hassas, naif ve yardıma muhtaç olduğu gibi bir algı var. Bazı erkekler kadınların güçlü olmasından ve kendi ayakları üzerinde durmasından rahatsız oluyor çünkü kadının güçlü olmasının erkekliğini zedelediğini düşünüyor. Düşmeyen, dik duran kadınlara hepinizi teker teker alıştıracağız!

9. "Erkeklere has" şeylere ilgi duyduğunuz için,

9. "Erkeklere has" şeylere ilgi duyduğunuz için,

Toplumun cinsiyetlere yüklediği bazı roller var. Örneğin ev işleri ve çocuk bakmak 'kadın işi' olarak görülürken arabalarla ilgilenmek 'erkeklere has' bir durumdur. Ancak hiçbir işin bir cinsiyeti yoktur. Kadınlar da erkekler de istediği şeyi yapabilir. Kadınların 'erkek işi' yapmaları onları 'erkek fatma' yapmayacağı gibi erkeklerin 'kadın işi' yapmaları da onları 'kız gibi' yapmaz.

10. Duygularını yansıttığınız için,

10. Duygularını yansıttığınız için,

Duygularını erkeklere kıyasla daha yoğun yaşayan kadınlar toplum tarafından histerik olarak görülebiliyor. Tüm duygular insanlar içindir ve bu duyguları yansıtmak sizi zayıf kılmaz. Duygularınızı yaşadığınız, ağladığınız veya sesli güldüğünüz için asla özür dilemeyin. Her halinizle çok güzelsiniz ❤️

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

#1 Memlekette adet gören kadınlara kötü gözle bakılması gibi bir adet var. Cinsellikle anılan, müstehcen olarak kabul edilen saçma bir yaklaşım geliştirmişiz... Devamını Gör