Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Becerilerinizi İkiye Katlayıp Sizleri Arkadaş Ortamlarının Aranılan Yüzü Yapacak Davranışlar

Sosyal Becerilerinizi İkiye Katlayıp Sizleri Arkadaş Ortamlarının Aranılan Yüzü Yapacak Davranışlar

esma çetin
23.05.2022 - 07:45

Her arkadaş grubunun en az bir tane herkesi birbirine bağlayan kişisi vardır. Bu insanların liderlik özellikleri ve sosyal becerileri oldukça güçlüdür. Yoksa nasıl alfa olacaklardı değil mi? Oldukça basit ama uyguladığınız zaman sosyal becerilerinizi geliştirecek 6 davranışı sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gülümsenin gücünü hafife almayın.

1. Gülümsenin gücünü hafife almayın.

Bir kişiyi mutlu edip modunu yükseltmenin en kolay ve etkili yolu gülümsemektir. Gülümsediğimiz zaman vücudumuzda endorfin hormonu yayılır ve mutlu hissederiz. Biliyorsunuz ki mutluluk bulaşıcıdır. Bu da demek oluyor ki basit bir gülümsemeyle çevrenizdeki insanların modunu yükseltebilirsiniz. Ayrıca yapılan araştırmalar göre bir kişinin yanında ne kadar çok gülüyorsak o kişiyle daha çok vakit geçirmek istiyormuşuz.

2. Telefonunuzla çok fazla ilgilenmeyin.

2. Telefonunuzla çok fazla ilgilenmeyin.

Telefonlarımızdan ayrı kalmanın günümüzde ne kadar zor olduğunu biliyoruz. 'Instagram'a hikaye atayım, Twitter'da ne yazmışlar okuyayım, bir şu mesaja cevap vereyim, oyunda bu bölümü geçeyim' yaşadığımız anın tadını pek çıkamıyoruz. Bir arkadaş grubunda da muhabbete katılmadan telefonla oynuyorsanız karşınızdaki insanlar sizin muhabbetten sıkıldığınızı veya onları umursamadığını düşünür. Bu yüzden arkadaş ortamlarında da romantik buluşmalarda da telefonla arya bi' mesafe koymakta fayda var.

3. Göz teması kurmaya özen gösterin.

3. Göz teması kurmaya özen gösterin.

Biri üzerinde etki bırakmanın en etkili yollarından biri de göz teması kurmaktır. İnsanlarla daha fazla göz teması kurarsanız kendinizi olan güveniniz de aynı ölçüde artar. Konuşurken sürekli gözlerini kaçıran insanların ya çok utangaç ya da sakladığı bir şeyler olduğu düşünülür. Hem ne derler bilirsiniz, gözler kalbin aynasıdır. Bu yüzden göz teması kurmaktan çekinmeyin.

4. Nasıl tokalaştığınıza dikkat edin.

Bu durum iş dünyası ve yeni tanıştığınız insanlar için geçerli. Yeni tanıştığınız bir insanla ilk temasınız el sıkışmaktır ve nasıl el sıkıştığınız karşı tarafta tahmin ettiğinizden büyük bir etki yaratır. El sıkışmak, sözlü olmayan bir yolla karşı tarafı selamlama yoludur ve ne kadar enerjik olduğunuzu tokalaşmanızla da gösterebilirsiniz. Bu söylediklerimiz başta saçma gibi gelebilir ancak uyguladığınız zaman farkı anlayacaksınız, bize güvenin!

5. Karşı tarafı dinlemeye en az konuşmak kadar önem verin.

5. Karşı tarafı dinlemeye en az konuşmak kadar önem verin.

Sağlıklı bir iletişim kurmanın yolu karşı tarafı dinlemekten geçer. Bir insanın duygularını ve düşüncelerini onu dinlemeden anlayamazsınız. Karşınızdaki insanı sabırla ve ilgiyle dinlerseniz hem karşınızdaki kişiyi anlarsınız hem de karşı taraf kendisini değerli hisseder. İki kulağımız var ama bir tane ağzımız var değil mi? Bu organları kullanmanın oranı da aynı böyle ikiye bir oranında olmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karşı tarafın lafını bölmemeye özen gösterin.

6. Karşı tarafın lafını bölmemeye özen gösterin.

Lafı bölünen kişi kendisini değersiz hisseder ve savunma moduna geçebilir. Eğer bu kişi daha kırılgan bir insansa lafı bölündükten sonra büyük ihtimalle bir daha konuşmayacaktır ve içten içe size sinir olacaktır. Aslında bu maddemiz bir öncekiyle bağlantılı. Karşı tarafı dinlemek çok önemli, kimse kimsenin lafını ağzına tıkmamalı. eğer istemeden birini böldüyseniz de mutlaka özür dileyip kaldığı yerden devam etmesini rica edin. Bu madde sie çok basit elmiş olabilir ancak kalpleri kazanmak da bu madde kadar basittir. Tabii yeteri özeni gösterirseniz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın