Görüş Bildir
Haberler
Artık Bu Tavırlar İçin Fazla Büyümedik mi? 30'lu Yaşlarınızda Hayatınızda Değiştirmeniz Gereken 10 Özellik

Artık Bu Tavırlar İçin Fazla Büyümedik mi? 30'lu Yaşlarınızda Hayatınızda Değiştirmeniz Gereken 10 Özellik

esma çetin
16.05.2022 - 09:00

30 yaşınıza geldiğinizde kırmanız gereken 10 alışkanlığı sizler için derledik. Eğer 30'larınızı geçtiyseniz de üzülmeyin, bir şeyleri değiştirmek için hiçbir zaman geç değildir! Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://evgeny-kim.medium.com/10-habi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkalarının sizin problemlerinizi çözmesini beklemeyin.

1. Başkalarının sizin problemlerinizi çözmesini beklemeyin.

Gençken sorunlarınızı aileniz veya arkadaşlarınızla paylaşmak çok daha kolaydır. Ancak zaman geçip yaş aldıkça sorunlarınızı paylaşmak çok daha zor hale gelir. Yaş aldıkça sorumluluklarınız da artar ve hayatınızda belirsizlikler için çok daha az yer kalır. Bu noktada diğer insanların sizin problemlerinizi çözmesini beklemeyin. Bunun yerine, problemlerinizi çözmek için kendiniz çözüm yolları düşünün.

2. Bir şeyleri etraflıca düşünmeden yapmayın.

2. Bir şeyleri etraflıca düşünmeden yapmayın.

Küçükken en büyük sorumsuzluğumuz ödev yapmayı unutmak olabilir. Ama biliyosunuz ki büyüdükçe işler bu şekilde ilerlemiyor. Sorumluluklarımız ve görevlerimiz artıyor. İş yerinde unutulan bir rapor veya düşünmeden konuşulmuş bir laf başınızı ağrıtabilir. Yetişkenlerin dünyasında maalesef sorumsuz davranışlara yer yok. Bu yüzden hiçbir adımınızı düşünmeden atmayın.

3. Gelecek planlarınızı ertelemeyin.

3. Gelecek planlarınızı ertelemeyin.

Ertelemek bir insanın sahip olabileceği en zararlı alışkanlıklardan biridir. Bahsettiğimiz şey 'bu ödevi de yarın yaparım' gibi ertelemeler değil tabii ki. Hayatımız ile alakalı vereceğimiz önemli kararları ya da atacağımız önemli adımları da ertelemekten bahsediyoruz. 

Gelecekteki planları erteleyip anın tadını çıkarmak insanın doğasında vardır fakat bir işi hemen yapabilmek varken neden bekleyelim ki? Ayrıca bir şeyleri erteledikçe başlamak için gerekli enerji ve motivasyonu bulmak giderek zorlaşır.

4. Başkalarının hayatınıza karışmasına müsaade etmeyin.

4. Başkalarının hayatınıza karışmasına müsaade etmeyin.

İnsanlar sosyal canlılardır ve etrafındaki insanların onlar hakkında ne düşündüklerine önem verirler. Fakat bu durum, insanların bizim nasıl davranmamız, giyinmemiz ya kiminle beraber olmamız gerektiğini etkilemesi anlamına gelmemelidir. Hayat, 'Elalem ne der, ne düşünür' diye kafa yormak ve buna göre yaşamak için çok kısa!

5. Şikayet etmek yerine harekete geçin.

Hepimizin hayatında ters giden olaylar veya aksilikler yaşanıyor. Hayat bu, sorunlar elbette olacaktır. Önemli olan bu sorunlarla nasıl başa çıktığınızdır. Size tavsiyemiz; evde, iş yerinde veya özel hayatınızda karşılaştığınız problemler hakkında şikayet etmeyi bırakmalı ve onlar hakkında bir şeyler yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sağlığınıza ve dış görünüşünüze özen gösterin.

6. Sağlığınıza ve dış görünüşünüze özen gösterin.

Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak yoğun iş temposunda çalışan insanları zorluyor olabilir. Ancak yaşımız arttıkça sağlığımıza daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Düzensiz beslenme ve hareket etmeme hem fiziksel hem zihinsel sağlığımızı oldukça kötü etkiliyor. Akşamları yürüyüşe çıkın, öğle aralarınızda sağlıklı yiyecekler yiyin ve dış görünüşünüze özen gösterin. Bunları yaptığınızda modunuz nasıl yükseldiğine inanamayacaksınız!

7. Hayal kurmaktan vazgeçmeyin.

Küçükken hepimiz saatlerce hayal kurar ve kurduğumuz hayallerin gerçekleşmesini isterdik değil mi? İnsan büyüdükçe önce kurduğu hayallerin gerçekleşmemesinden korkuyor sonra hayal kurmaktan vazgeçiyor. Biliyoruz kucağa biraz klişe geliyor ama hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Bizi biz yapan şeyler hayallerimizdir. Hem sizce de bir umut değil midir yaşamak?

8. Kendinizi savunmaktan çekinmeyin.

8. Kendinizi savunmaktan çekinmeyin.

Çocukken kendimizi savunmamıza gerek kalmıyordu çünkü ebeveynlerimiz bizi savunuyordu. Büyüdüğümüz zaman bizim sorumlarımızla ilgilenmesi gereken tek kişi kendimiz oluyoruz. Kendinizi savunmaktan ve sorunlarınızı tek başınıza çözmekten çekinmeyin. Çünkü sizin dışında kimse bunu yapamaz!

9. İnsanların sizden faydalanmasına izin vermeyin.

9. İnsanların sizden faydalanmasına izin vermeyin.

Biliyorsunuz ki birinden yardım istemekle o kişiden faydalanmak arasında ince bir çizgi var ve bazı insanlar yardım istemenin ayarını kaçırabiliyor. Sizin de çevrenizde böyle insanlar olabilir. Böyle insanlara yardım etmediğiniz zaman kendinizi suçlu hissetmeyin ve kimsenin sizden faydalanmasına izin vermeyin.

10. Her zaman daha iyisine ulaşmaya çalışın.

10. Her zaman daha iyisine ulaşmaya çalışın.

Durumunuz çoğu kişiden iyi olabilir, bunun için tabii ki şükretmek gerekir. Ancak sadece elinizdekilerle yetinmek daha iyisine ulaşmanıza engel olabilir. Sizce de her şeyin daha iyisini hak etmiyor musunuz? Size küçük bir tavsiye; sıra dışı olana sahip olabilecekken sadece normal olan ile yetinmeyin!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veli Durak

Kimseyi s*klemeyin..

Hermione Granger

yapabiliyorsanız beyninize reset atın arkadaşlar. bütün hayat kalıplarından çıkın. evlenip cocuk yapmazsan sonun huzur evi olur seklındeki beyin yıkamaları a... Devamını Gör

Buğra

Kurumsala bi girsem çıkmayı düşünebilirim de

Faruk Ercan

Bu şey gibi olmuş "takma kanka"