Görüş Bildir
Haberler
Times: THY Kız Öğrencilerle İlgili İngiliz Yetkilileri Uyarmalıydı

Times: THY Kız Öğrencilerle İlgili İngiliz Yetkilileri Uyarmalıydı

ATKN
24.02.2015 - 13:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz Times gazetesinde yer alan bir haberde Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile Türkiye'ye gelerek, buradan Suriye'ye geçip Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katılmak istediği sanılan 15 ve 16 yaşlarındaki üç kız öğrenci olayında, THY'nin sorumluluklarını yerine getirmediği iddia ediliyor.

15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana, geçen hafta Salı akşamı Londra'dan Türk Hava Yolları uçağıyla Türkiye'ye uçmuş, aileleri ise kızların eve dönmeleri için çağrılarda bulunmuştu.

Üçü de Londra'daki Bethnal Green Academy lisesinde okuyan kızların bulunması için İngiltere Emniyet Teşiklatı'ndan yetkililer Türkiye'ye gelerek arama çalışmalarına destek vermeye başladı.

Times gazetesi, daha önce İngiliz havayolları British Airways uçağı ile Türkiye'ye giderek buradan Suriye'ye geçmek isteyen bir kızın, havayolları görevlilerinin şüphelenerek polisi uyarması sonucunda, aprondaki uçaktan alınmasını örnek gösterek THY'nin gereken özeni göstermediği eleştirisini yapıyor.

Gazete, kızlarla aynı okulda okuyan dördüncü bir kız öğrencinin de, Aralık ayında yine THY uçağı ile Türkiye'ye, oradan da Suriye'ye geçtiğini hatırlatıyor.

Haberde İngiltere Başbakanı David Cameron'un, çatışma bölgelerine gitmeye çalışan gençlerin tespit edilip sorgulanabilmesi için yeni önlemlerin devreye sokulmasını istediği de vurgulanıyor.

Times haberinde 'Cameron parlementerlerle görüştü ve şüpheli durumlarda polis haberdar edilmeli. Böylece geçici olarak pasaportlara el konulması yetkisini kullanabilirler' ifadeleri de yer alıyor.

Telegraph ise aynı konu hakkındaki haberinde, Türkiye'ye tek başına gitmek isteyen genç yolcuların, sorgulanabileceğini yazmış.

Üç arkadaşın Suriye'ye gittiği tahminlerinin ardından Başbakan David Cameron, havayolu şirketleri ile beraber, yalnız başına Türkiye'ye uçmak isteyen Britanya vatandaşı gençler için yeni önlemler alınabileceğini söylüyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0