Görüş Bildir
Haberler
THK’ye Ali Yüksek Kayyum Olarak Getirildi! Ali Yüksel Kimdir? Ali Yüksel Nereli ve Kaç Yaşında?

THK’ye Ali Yüksek Kayyum Olarak Getirildi! Ali Yüksel Kimdir? Ali Yüksel Nereli ve Kaç Yaşında?

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, THK yani Türk Hava Kurumu Başkanlığı’na Ali Yüksel’i kayyum olarak getirdi. Geçtiğimiz günlerde istifa dilekçesini veren ve bugün istifası kabul olan Cenap Aşçı'nın yere getirilen Ali Yüksel’in kim olduğu vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Yeni Başkan Ali Yüksel kimdir? Ali Yüksel nereli ve kaç yaşında? İşte yeni Türk Hava Kurumu Başkanı Ali Yüksel hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı’na 2019 yılında kayyum olarak atanan Cenap Aşçı, geçtiğimiz günlerde Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne istifa dilekçesini vermişti. İstifası kabul olan ve görevden alınan Aşçı’nın yerine ise bugün 9. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Ali Yüksek kayyum olarak atandı.

Yeni THK Kayyum Başkanı Ali Yüksel Kimdir?

Yeni THK Kayyum Başkanı Ali Yüksel Kimdir?

İçişleri Bakanlığı’nda Mülkiye Başmüfettişi olarak hizmet veren Ali Yüksel, 1966 yılında Alanya’da doğdu. İlkokulu Alanya’da, ortaokul ve lise eğitimini Antalya’da aldı. Antalya Aksu Erkek Öğretmen Lisesi’nden mezun olan Yüksel, 1987 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

1988 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlamış, 1991 yılından itibaren sırasıyla Aksaray-Gülağaç, Van-Özalp, Bolu-Mengen ve Denizli-Sarayköy Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında ise Mülkiye Müfettişliğine ve aynı yıl içerisinde Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitiminin yanı sıra ATAUM tarafından yürütülen “Avrupa Birliği Uzmanlık Programı”nı tamamladı.

Ali Yüksek, 1 yıl İngiltere’de ve 6 Ay ABD’de İngilizce dil eğiti aldı. 15 12 2021 tarihine İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yürütmekte olan Ali Yüksel, bugün Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı’na atandı.

Yeni Kayyum Heyetinde Kimler Yer Alıyor?

Yeni Kayyum Heyetinde Kimler Yer Alıyor?

Yeni THK Kayyum Heyeti’nde yer alan isimler şu şekilde; oluştu: H. Abdullah Kaya, Adnan Zengin ve Ali Yüksel.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın