Görüş Bildir
Haberler
Tesla'nın Şarj İstasyonları Türkiye'ye Geliyor

etiket Tesla'nın Şarj İstasyonları Türkiye'ye Geliyor

Batuhan
21.12.2016 - 12:23 Son Güncelleme: 21.12.2016 - 20:31

Tesla Motors, 2017'de açmayı hedeflediği şarj istasyonları arasında Türkiye olduğunu da açıkladı. Türkiye'de önümüzdeki sene itibarıyla 9 ayrı şehirde Supercharger şarj istasyonu açılması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LOG'dan Ozan Öğretmenoğlu'nun haberine göre, Kasım ayının sonunda BMW , Ford , Volkswagen , Audi , Porsche ve Mercedes-Daimler gibi sektörün ağır toplarının Avrupa otoyollarında sunulmak üzere bağımsız şarj noktalarını oluşturmak için bir araya geleceğini açıklamasının ardından elektrikli otomobil pazarına ilginin artacağı beklenirken bu konuda akla ilk gelen Tesla’da önümüzdeki yıldan itibaren genişlemeye istasyon bazında artışa gitme planları yapıyor.

Otomobiller yarım saatlik şarj ile 275 km yol gidebiliyor

Otomobiller yarım saatlik şarj ile 275 km yol gidebiliyor

Tesla Motors'un oldukça hızlı şarj imkanı sağlayan bu istasyonları sayesinde elektrikli otomobiller, yarım saatlik şarj ile 275 km yol gidebiliyor. Diğer şarj istasyonları ise yarım saatlik şarj ile otomobillere 20-25 km arası menzil sağlıyor. Tesla'nın süper şarj istasyonlarında otomobiller 75 dakika içinde tamamen şarj olabiliyor.

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 9 farklı ilde açılacak

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 9 farklı ilde açılacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tesla’nın supercharger planlarına Türkiye tarafında baktığımızda; Antalya , Ankara , Konya , İstanbul , İzmir ve Bursa gibi iller etrafında konumlandırıldığını görüyoruz. Sistemin uzun yol bazlı noktada kullanılacağını düşünürsek Tesla modellerinin daha çok batı illerinde daha rahat uzun yol kat edebileceğini de söyleyebiliriz. Model S ve X’in ardından Model 3 ile birlikte ürün gamını çeşitlendiren Tesla’nın şarj istasyonu planlarının ne derece gerçekleşeceğini zaman gösterecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
258
93
27
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

Şimdi devlet büyüklerimiz, normal araçlara soktukları vergiyi, Teslanın araçlarına nasıl uyarlasak da halkın götüne saplasak da, ceplerimizi nasıl doldursak ... Devamını Gör

Goca Türk

Bize bunlarla gelin hacı emmi ...

Emre

Huuaaa olllleyy!! demek geliyor içimden ama fakirlikten ne bok yiyeceğimizi şaşırdık ki bi tesla arabamız olamayacağı için istasyonların açılmasına tepki ver... Devamını Gör