Görüş Bildir
Haberler
Telefonlar Artık Isınmayacak

Telefonlar Artık Isınmayacak

OnceHaber Haber
18.09.2014 - 17:52 Son Güncelleme: 18.09.2014 - 18:27

Telefonlar Artık Isınmayacak

OPPO, yakında piyasaya sunacağı N3 modelinin tanıtımında çok ilginç ipuçları verdi...

Yeni nesil telefonlar çok güçlü. Ancak bu gücün bedeli de aşırı enerji tüketimi ve bunun sonucu da ısınmak.

Eski teknolojilerde bu kadar sorun olmuyordu, ancak telefonların işlem güçleri ve grafik özellikleri arttıkça ısınma sorunu öyle bir noktaya geldi ki, internetten Wi-Fi ile bir şey indirirken online radyo dinleyip, aynı zamanda kaliteli bir oyun oynamaya kalkarsanız, hava da biraz sıcaksa, birkaç dakikaya kalmadan telefonunuzu elinizde tutamaz hale geliyorsunuz.

Ya da daha çarpıcı örnek, 4K video çeken telefonların birçoğu, video çekme süresini ısınmadan dolayı birkaç dakika ile kısıtlamış durumda.

Çin'in elektronik devi BBK elektronik'e ait iki mobil telefon üreticisinden biri olan OPPO Mobile, en son modeli için verdiği bir teaser'da ilginç bir madde tanıttı.

Bu madde normalde katı halde iken, ısındığında sıvılaşıyor ve ısıyı absorbe ediyor. Henüz bu maddeyi ne için açıkladığını bilmesek de, telefonların ısınmasını önlemek, diğer bir deyişle telefonda oluşan ısıyı atmosfere dağıtmak için kullanılması dışında bir alternatif görünmüyor.

Döner kamera ve arka dokunmatik paneli yanında uzaktan kumanda ile değişik bir konsept sunan N1 modelinin kardeşi olarak önümüzdeki ay Singapur'da lanse edilecek N3 modelinin bu maddenin kullanımı ile ısınmasının nasıl engellendiği merak konusu.

Yayınlanan videoda bu faz değiştiren malzemenin metal, reçine ve kompozit malzemelerden üretildiği belirtilmiş.

Video notunda bir ısı ortaya çıktığında sadece bu ısıyı absorbe etmekle kalmayıp, aynı zamanda sistemin termal verimliliğini radikal olarak artıracağı anlatılmış. Notun sonunda ise daha önce sadece kişisel bilgisayarlarda kullanılan bu malzemenin mobil teknolojisinde kullanılmasının bir devrim olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2871-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cool Element takes the heat off

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cemalettin Serit

Sadece böyle teknolojiler etkili olmayacaktır. Artan frekans hızları ve çekirdek sayısı yüzünden işlemciler çok ısınmakta. Üretim teknolojilerinin 22 nanomet... Devamını Gör