Görüş Bildir
Haberler
Tası Tarağı Toplayıp Gittiler! Büyük Şehirden Arkalarına Bile Bakmadan Kaçarak Hayal Ettikleri Hayata Kavuşan Ünlüler

etiket Tası Tarağı Toplayıp Gittiler! Büyük Şehirden Arkalarına Bile Bakmadan Kaçarak Hayal Ettikleri Hayata Kavuşan Ünlüler

Meltem
19.06.2020 - 16:52

Özlem Tekin'in şalvarını her gördüğümde aşırı özeniyorum. 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehirden uzaklaşmak, gözümüzün alabildiği kadar yeşil olan bir yere yerleşmek, masmavi bir denizin dinginliğiyle baş başa kalmak, geceleri parlayan yıldızların hepsini görmek, ağustos böceklerinin sesini dinlemek, kendi ektiğimiz sebze ve meyveleri tüketmek, bir sürü güzel hayvanla bir arada yaşamak…

Şehirden uzaklaşmak, gözümüzün alabildiği kadar yeşil olan bir yere yerleşmek, masmavi bir denizin dinginliğiyle baş başa kalmak, geceleri parlayan yıldızların hepsini görmek, ağustos böceklerinin sesini dinlemek, kendi ektiğimiz sebze ve meyveleri tüketmek, bir sürü güzel hayvanla bir arada yaşamak…

Son dönemde pek çoğumuzun hayali şehirden köye ya da bir sahil kasabasına göç etmek ve ömrümüzün kalanını orada geçirmek. Öyle ki, bazılarımızı bu hayal hayata bağlıyor.  

İçimizde umut yeşertse de henüz cesaret edemediğimiz bu göç işini hakkını vererek yapan ve hayal ettiği hayata kavuşan ünlü isimleri sizler için derledik! Bakalım da biraz örnek alalım…

1. Alp Kırşan

1. Alp Kırşan

Komik ve sevecen tarzı, beyefendi tavırlarıyla Alp Kırşan Türkiye’nin en sevdiği şovmenlerden biri… 2000 yılında katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında birinci olduktan sonra, ülkemizi temsil ettiği Best Model of World’de üçüncü oldu ve şöhretin kapılarını araladı. Jim Carrey’ye benzerliğiyle bilinen Alp Kırşan, pek çok filmde ve dizide oynadıktan sonra Acun Medya’nın çeşitli yarışmalarında yer aldı ve adeta ününe ün kattı. Ve 2014’te hayatının aşkı Zeynep Dörtkardeşler ile dünya evine girdi… Evlendikten bir yıl sonra da minnoşlukta sınır tanımayan Efe dünyaya geldi, 2018 yılında da Ata. 

Parlak kariyerine ve Acun Ilıcalı gibi bir isimle çalışmasına rağmen Alp Kırşan ailesinin özlemine dayanamadı ve Survivor'daki görevinden ayrıldı, tasını tarağını topladı ve Bodrum'a taşındı.

Şurada tatlı tatlı anlatmıştık: 👇

2. Aslıhan Gürbüz

2. Aslıhan Gürbüz

Her fırsatta kendisini doğal yaşamın kollarına bırakan, kirliliği engellemek amacıyla doğada çöp toplayan, dört ayaklı dostlarımıza olan sevgisiyle kendine hayran bırakan Aslıhan Gürbüz çok sevdiği oyunculuğu bırakmadan kendisine yeni bir hayat kurdu. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği üzerine bir eğitim aldı.

Kendisinin anlatımını şurada aktarmıştık: 👇

3. Hayko Cepkin

3. Hayko Cepkin

2015 yılında Şirince'de bir kamp alanı kuran ve turizmcilik yapan Hayko Cepkin kuracağı çiftlikle meşguldü ancak kamp alanını bildiğimiz kadarıyla kapattı... Macera sporlarına olan tutkusuyla da bilinen ünlü şarkıcının hayvan dostlarımıza yönelik projesi de vardı.

4. Eser Yenenler

4. Eser Yenenler

Geçtiğimiz yıl evlenen ve oğulları Kuzey'i kucaklarına alan Eser Yenenler ile Berfu Yenenler, pandemi döneminde şehirdeki evlerinden koşarak uzaklaştılar ve orman içinde bir ev kiralayarak hayal ettikleri hayata kavuştular: 'İstanbul'dan uzaktayız. Bayağı dağlık, ormanlı bahçeli bir yer. Burası bir site gibi, etrafta komşularımız var. Bizden önceki ev sahibimiz buraya kümes yapmış. Tavukları varmış. Biz de alacağız. Yakında 'organik yumurtaları nasıl topluyorum' videosu çekeceğim. Umarım bir de minik köpeğimiz olacak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Özlem Tekin

5. Özlem Tekin

'Aşk Her Şeyi Affeder mi?' şarkısıyla bir dönem kasıp kavuran ve müthiş sesi, şarkıları ve yaşadıklarıyla Türk rock müziğine damgasını vuran; asi tarzıyla şimdilerde 30'lu yaşlarını süren herkesi etkileyen Özlem Tekin inzivaya çekildi ve önce Bodrum'a, ardından Milas'a yerleşti.

Kariyerinden ve yaşadıklarından şurada bahsetmiştik: 👇

6. Yılmaz Erdoğan

6. Yılmaz Erdoğan

2005 yılında bir anda organik yaşamak istediğine karar veren ve ofisinin bir kısmını bahçeye dönüştürerek toprağa dokunan Yılmaz Erdoğan, 2014 yılında çiftlik kurmak için Köyceğiz'de bir arazi satın aldı. Ünlü oyuncu ve yönetmen film platosu haline getirdiği ve ekip biçtiği bu çiftlikte yaşıyor.

7. İrem Çağıl

7. İrem Çağıl

Hepimiz onu birkaç yıl önce 3,5 yaşında olan kızı Kiraz'la çıktığı Kuzey Avrupa bisiklet turundan hatırlıyoruz. İrem Çağıl, 2015 yılında kızı Kiraz ile tası tarağı toplayıp Muğla'nın bir köyüne yerleşti ve üretime geçti. Kendi ekip biçtiği gibi evini ve çalışma mekanlarını da elleriyle yaptılar. Cesareti, bilgisi ve donanımıyla pek çok genç kadına örnek olan İrem Çağıl'ın doğaya, dönüşüme, ekolojiye ve permakültüre ilişkin yayınlar yapan Sinek Sekiz isminde bir yayınevi bulunuyor.

8. Nejat İşler

8. Nejat İşler

Hızlı yaşamıyla bilinen ve geçirdiği rahatsızlıkla birlikte pek çok değerli işe imza atsa da kabuğuna çekilen Nejat İşler 2011 yılında Gümüşlük'e yerleşti. Bir süre Gümüşlükspor'un kulüp başkanlığını da yapan ünlü oyuncu yalnızca işleri için İstanbul'a dönüyor.

9. Yeliz Doğramacılar

9. Yeliz Doğramacılar

İstanbul'u bırakıp Adana'da yeni bir hayata başlayan güzel oyuncu iki çocuğu ve eşi ile birlikte çiftlik hayatı yaşıyor. Instagram hesabından herkesi kıskandıran oyuncu halinden oldukça memnun gibi gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Atilla Saral

10. Atilla Saral

Eski manken ve oyuncu Atilla Saral, lüks villasını ve arabasını satarak 2011 yılında Kazdağları'na yerleşti. Eşi İnci Türkay ve oğlu ile İstanbul'da yaşarken daha sonra bir konteynere yerleşen Atilla Saral aynı zamanda Asos'ta bir beach işletiyor.

11. Zeynep

11. Zeynep

Ah Memedim şarkısıyla bir döneme damgasını vuran şarkıcı Zeynep Bodrum'da bir okulda müzik öğretmenliği yapıyor.

12. Kıraç

12. Kıraç

Yirmi yılı aşkın süredir müzik yapan ve şarkılarıyla büyük bir kitleye hitap eden Kıraç, eşi Ayşe Şule Bilgiç ve çocukları Iraz Elif ve Çağrı Manas ile yılın belirli dönemlerinde satın aldıkları çiftlikte yaşıyor. Kredi çekerek Beykoz'a bağlı Ali Bahadır Köyü'nde çiftlik satın alan ve karavanlarıyla her yeri gezen aile inek, tavuk, ördek ve hindi besliyor. Çiftlik arazisi sit alanı olduğu için ev kuramayan Kıraç, bu nedenle karavanda kaldıklarını anlatıyor: 'Karavanda yaşamak çok zahmetli ama yazın kaldığımızda keyifli oluyor. Eşim ve çocuklarla birlikte güneşin doğuşunu, karanlık çöktüğündeyse yıldızları seyretmek paha biçilemez. Burada elektrik olmadan yaşıyoruz. Küçük ama şirin bir ortam söz konusu.'

13. Merve İldeniz

13. Merve İldeniz

1990'lı yıllarda podyumlarda fırtınalar estiren Merve İldeniz, 'İstanbul beni her zaman boğuyordu. Kirlendiğimi hissetmeye başlamıştım. Her şey bir oyundu. Bu oyunu daha fazla oynamak istemedim' demiş ve Bodrum'a yerleşmişti.

14. Sinan Albayrak

14. Sinan Albayrak

Kaş'ta bir çiftliği olan oyuncu Sinan Albayrak'ın atların yanı sıra keçileri, güvercinleri ve köpekleri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Pelin Batu

15. Pelin Batu

Gazeteci ve yazar olan, aynı zamanda adına 'Pelin'in bir stili var, mesela aşık olmaz' şeklinde şarkı yapılan Pelin Batu oğlunun dünyaya gelmesinin ardından Datça'ya yerleşti.

16. Mustafa Keser

16. Mustafa Keser

İstanbul'dan çok da uzaklaşmadan Silivri'de bir ev alan Mustafa Keser domates, biber, salatalık, kavun, karpuz ekiyor; bahçe işlerinin tamamını kendisi yapıyor. Hatta sabahları taze yumurtalarını bile tavuklardan topluyor.

17. Tilbe Saran

17. Tilbe Saran

Tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Tilbe Saran, Muğla'nın Ula ilçesi Portakallık köyünde kullanılmayan bir ahırı, bir grup kadın girişimciyle restore ettirdi ve tiyatro atölyesine dönüştürdü.

18. Burak Hakkı

18. Burak Hakkı

Eski manken ve oyuncu Burak Hakkı, oğlu doğduktan sonra doğal yaşama merak sardı ve şehrin gürültüsünden kaçarak Gelibolu'ya yerleşti. 35 bin metrekarelik arsasında organik üretim yapıyor ve toprakla uğraşmayı seviyor.

19. Yeşim Büber

19. Yeşim Büber

Yeşim Büber tekne hayatını tercih eden ünlülerden oldu. Tüm yaşamını eşi ve ikizleri ile yaz kış tekne de geçiren oyuncu İstanbul'a da tekneleri ile geliyor Kanlıca'da demir atıp bir süre sonra istediği başka yere geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ege

20. Ege

1990'lı yıllarda şarkılarıyla kasıp kavuran Ege, Güvercinlik'e yerleşerek kendisi için ağaçtan bir ev yaptırdı.

21. Özgü Namal

21. Özgü Namal

Oyunculuğu bırakan ve bu sürede iki çocuk sahibi olan Özgü Namal, ailesiyle Köyceğiz’de bir köye yerleşti.

Geri dönse bile en azından deneyen ve hayallerini gerçekleştiren ya da onlara bir adım yaklaşan herkesi ayakta alkışlıyoruz! Siz olduğunuz sürece umut var! 👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
422
150
50
25
24
21
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Dil

Bunların arasına pandemi den kaçmak için ev kiralayan Eser Yenenlerin koyulması çok saçma olmuş..

Veli Durak

Genellikle Egeye yerlermişler.Gelsenize İç Anadolu'nun bozkrına, Doğunun ovalarına. Karadeniz'in yaylalarına.. o zaman görürüm nazik bi yerinizi :))

unknown

Tası tarağı toplamak için önce tas ve tarak alacak kadar para kazanmak gerekiyor.