Görüş Bildir
Haberler
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den Hayvan Barınağı Açıklaması: 'Ormanlarımızdan Yer Vermeyi Planlıyoruz'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den Hayvan Barınağı Açıklaması: 'Ormanlarımızdan Yer Vermeyi Planlıyoruz'

Hayvan barınağı sorununa ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  'Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul'un barınak sorununu gidereceğiz. İstanbul'un 39 ilçesi için 30'ar dekarlık yerleri, yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık'

'İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İstanbul’daki hayvan barınağı sorununu, yerel yönetimlere yer tahsis ederek çözeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirişci, sahipsiz hayvanlar için İstanbul Valiliği ile bir çalışma başlattıklarını belirtti.

'Ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz'

'Ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz'

İstanbul’da, hayvan barınakları konusunda yer yoksunluğu bulunduğuna dikkati çeken Kirişci, şunları kaydetti:

“Bu barınakların doğal hayata yakın olması gerekiyor. Biz, ormanlarımızdan yer vermeyi planlıyoruz. Yerel yönetimlere ormanlık alanlardan yer vererek İstanbul’un barınak sorununu gidereceğiz. Bir derneğe ya da gönüllülere veremeyiz ama belediyelere yer verebiliriz. İstanbul’un 39 ilçesi için 30’ar dekarlık yerleri, yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız. Süreci Valiliğimiz takip ediyor. İstanbul’da pilot uygulama olarak başlattık. Eğer karşılığı olursa ve bundan olumlu netice alabilirsek diğer iller için de benzer bir yol izleyeceğiz.”

Gelecek günlerde şehirlerde sahipsiz hayvan popülasyonunun artışıyla ilgili bir çalıştay düzenleyeceklerini aktaran Kirişci, bu çalıştayda akademisyenlerin, uzmanların görüşleri alınarak bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KoSeKu

bi çözüm bulun da nasıl bulursanız bulun artık. daha kaç insan ölmesi gerekiyor bu sorunun çözülmesi için? bunun terörden farkı yok. sokağa çıkmaya korkuyoru... Devamını Gör

Ahmet Pasagil

aman abi. rica ederim hiç bir sorunumuzu gidermeyin. şimdi barınak sorununu gidereceksin diye Allah bilir nereyi kime peşkeş çekeceksin yine. onu geçtim bizi... Devamını Gör

cinnet is coming

barınak diye vermişler orman arazisini. aradan bir kaç yıl geçmiş, bir bakmışsınız, imara açılmış, çok katlı binalar dikilivermiş.