Görüş Bildir
Haberler
Tarım Bakanı: 160 Ton Mal İade Edildi

Tarım Bakanı: 160 Ton Mal İade Edildi

Onedio Medya
02.12.2015 - 20:16

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türkiye'nin tarım ürünlerine yönelik yaptırım kararı hakkında, 'Bizim aldığımız bilgiler, 160 ton malın geri geldiği yönünde' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Çelik, Rusya’ya ithal edilen mallardan 160 tonunun geri geldiğini, bu ürünlerden bir kısmının alternatif pazarlara yönlendirildiğini söyledi. Çelik, 2016’da Rusya’nın Türkiye’den ithalatını yasakladığı ürünlerin toplam değerinin de yıllık bazda 764 milyon dolar olduğunu söyledi.

Rusya’nın Türk hava sahasına giren savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye’ye yönelik aldığı ekonomik yaptırım kararları kapsamında oluşturduğu liste, Türkiye’den Rusya’ya ihraç edilen pek çok gıda ürünü içeriyor.

Rus hükümeti, 1 Ocak 2016 itibarıyla Türkiye’den beyaz et ürünlerinin yanı sıra, domates, soğan, brokoli, karnabahar, salatalık, portakal, elma, armut, çilek, üzüm ve mandalina ürünlerinin ithalatını durdurma kararı aldı.

Bakan Faruk Çelik, Rusya’nın açıkladığı listeye göre 1 Ocak sonrası için yıllık bazda toplam 764 milyon dolar tutarında ithalat Rusya’ya gitmemiş olacak. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatı gelirlerinin yüzde 42'si Rusya'dan geliyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
7
4
3
3
2
0