Görüş Bildir
Haberler
Tarihle İlgilenenlerin Bütün Algıları Açılacak! İnsanların Yıllar Boyunca İnandığı 11 Yanlış Bilgi

Tarihle İlgilenenlerin Bütün Algıları Açılacak! İnsanların Yıllar Boyunca İnandığı 11 Yanlış Bilgi

Rinascita
15.07.2020 - 07:15

#5 biraz ürkütücü geldi mi size de?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cottingley Perileri

1. Cottingley Perileri

Cottingley Perileri, 1917-1921 yılları arasında yaşları 10 ve 16 olan iki kız tarafından çekilen bir fotoğraf serisidir. Fotoğrafların periler ve elflerin varlığına kanıt olması amaçlandı ve ortalığı baya karıştırdı. Fakat sonradan 20. yüzyılın en zekice numaralarından biri olduğu ortaya çıktı. Kızlardan birinin, gittiği okulun fotoğraf laboratuvarında asistan olduğu öğrenildi. Hatta Arthur Conan Doyle bile ölene kadar bu fotoğrafların gerçekliğine inandı.

2. Nesli tükenen sarışınlar

2. Nesli tükenen sarışınlar

2002 yılında BBC, her yıl doğan sarı saçlı insan sayısının azaldığını ve 200 yıl içerisinde tamamen yok olacaklarını söyleyen bir yazı yayımladı. Daha sonra The New York Times, bu çalışmanın doğru olmadığını söylediği başka bir makale yayımlandı. Aslında açık saç gibi çekinik genler de bir sonraki nesle aktarılır ve bir yerde bir anda ortaya çıkar.

3. Loch Ness canavarı

3. Loch Ness canavarı

Belki de dünyanın en ünlü sahtekarlıklarından biri de bu. 1934 yılında Daily Mail, Londralı cerrah Dr. Wilson'ın çektiği ilk fotoğrafı yayınladı. Fotoğraf bütün dünyayı sarstı ama 1994 yılında bu fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı. O zamana kadar bu efsane nesilden nesle aktarıldı.

4. Piltdown adamı

4. Piltdown adamı

1912 yılında amatör arkeolog Charles Dawson, primat ve insanlar arasındaki kayıp evresel bağlantıyı bulduğunu iddia etti. Dawson'ın bu iddialarının gerçek olmadığı 40 yıl sonra ortaya çıktı. Bilim insanları bu bulunan kalıntıların orangutan çenesiyle bağlantılı olan, Orta Çağ'dan bir insan kafa tası olduğunu söylediler.

5. William Mumler'ın hayalet fotoğrafları

5. William Mumler'ın hayalet fotoğrafları

19. yüzyılın sonlarına doğru New Yorklu fotoğrafçı William Mumler, vefat eden aile üyelerinin hayaletlerinin görüldüğü fotoğraflar çektiğini iddia etti. Mumler'ın en ünlü işi ise Mary Todd Lincoln'ün vefat eden eşi Abraham Lincoln'ün 'hayaleti' ile olan fotoğrafıydı. O dönemler ne kadar popüler olsa da, sahtekar olduğu ortaya çıkınca bütün parasını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beringer taşları

6. Beringer taşları

1975 yılında Profesör Johann Beringer üzerince İbranice yazıların olduğu, hayvan ve bitkilerin tasvir edildiği işlenmiş kireç taşı parçaları buldu. Beringer bunların yalnızca ilahi bir güç tarafından hazırlanmış olabileceğini düşündü ve hatta bununla ilgili bir kitap bile yayımladı. Fakat, bütün bunların arkadaşlarının hazırladığı bir numaradan ibaretti. Bu skandalın izini bilim insanları sürdü.

7. Satranç otomatı: Türk

7. Satranç otomatı: Türk

18. yüzyılda mucit Wolfgang von Kempelen, masanın arkasında oturan bir Türk'e benzeyen satranç otomatı tasarladı. Türk isimli bu tasarım, 300 oyundan yalnızca 6 tanesini kaybetti ve hatta zekasıyla Napoleon'u bile alt etti! Kimse bu tasarımın nasıl çalıştığını anlayamadı. Herkes makinenin yalnızca mekanizmalardan oluştuğunu ve içine bir insan sığacak yer olmadığını görüyordu. Zamanla görüldü ki; aslında makinenin içinde gerçek bir satranç oyuncusu vardı ve bu oyuncu savaşta iki bacağını da kaybetmişti. Türk isimli tasarımı kontrol eden de bu oyuncudan başkası değildi.

8. Radyo programı: War of the Worlds

8. Radyo programı: War of the Worlds

1938 yılında yönetmen Orson Welles, H.G. Wells'in The War of the Worlds'ünden uyarlanan bir radyo tiyatrosu yapıyordu. Radyo uyarlaması canlı yayına benzer şekilde hazırlanmıştı ve konuşma bir anda bölünüyordu. Dinleyiciler bunun yalnızca bir oyun olduğuna dair uyarılmıştı fakat bazıları bunu unuttu. Uzaylı saldırısı olduğunu düşünerek panikle evlerini terk edenler oldu.

9. Redheffer'ın devridaim makinesi

9. Redheffer'ın devridaim makinesi

1813 yılında Charles Redheffer, devridaim makinesini icat eden kişi olduğunu duyurdu. Bu ifadeler büyük bir yaygara kopmasına neden oldu fakat mühendis Robert Fulton'ın bu düşünceyle ilgili şüpheleri vardı. 

İcadı dikkatli bir şekilde inceleyen Fulton, makinenin çalışmasını sağlayan bir güç kaynağı olması gerektiği sonucuna vardı. Bu güç kaynağının tavan arasında oturan yaşlı bir adam olduğunu öğrenmeleri uzun sürmedi.

10. Paul McCartney'nin ölüm efsanesi

10. Paul McCartney'nin ölüm efsanesi

1969 yılında Beatles grubunun üyesi Paul McCartney'nin 3 sene önce bir trafik kazasında hayatını kaybettiği söylentileri yayıldı. Yapımcılar ortalığın karışmasını istemedikleri için Paul'a birebir benzeyen birini onun yerine getirdiler sözde. Yine iddialara göre grubun diğer üyeleri de bu konuyla ilgili açıkça konuşamadıkları için albüm kapaklarında ve şarkı sözlerinde hayranların bu durumu anlaması için ipuçları hazırladılar. 

  • Yesterday and Today albümünün kapağında Paul, tabuta benzeyen açık bir valizin içerisinde oturuyor. 

  • Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümünün kapağında ise yine mezara benzer bir görüntü var. 

  • Abbey Road albümünün kapağında Paul ayakları çıplak şekilde yürüyor ve diğerleriyle aynı adımlarla yürümüyor. 

  • Magical Mystery Tour albümünün kapağında ise grup üyeleri hayvan kostümleri giyiyor. İçlerinden biri de siyah Mors kostümüyle iddialara göre ölümü simgeliyor. 

Elbette bütün bu teorileri McCartney de komik buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Antik Yunan'ın mantık ve medeniyetin beşiği olması

11. Antik Yunan'ın mantık ve medeniyetin beşiği olması

Antik Yunan akıl, mantık ve medeniyetle biliniyordu. Hatta o dönem insanlık için altın çağ olarak düşünülüyordu. Gerçekte ise modern zamanın savaş bölgelerine benziyordu. Sürgün, linç ve idam topluma hakimdi. Hatta Sokrates de yargılanıp idam edilenler arasındaydı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
14
11
11
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sefa Döner

Demek ki bizi kandırmayan bir tek ilim. Ilim diyor ki ben bugün doğruyum ama yarın yanlış olabilirim araştır oku diyor. Tek doğru ben sadece tek bir şeye ina... Devamını Gör

Pelinsu

Avril L. icin de aslında öldüğünü ve ona benzeyen başka birinin olduğunu söylüyorlardı 🤷🏼‍♀️

Pasif Kullanıcı

Metroda erkeklerin oturdugu yere kalktindan sonra oturulmaz