Görüş Bildir
Haberler
Tarih Yazan Sekiz Down Sendromlu

Tarih Yazan Sekiz Down Sendromlu

Sedat Öztürk
03.05.2014 - 01:07 Son Güncelleme: 27.04.2022 - 15:48

Down Sendromu bir hastalık değildir ilacı ve tedavisi yoktur.Down Sendromlu bireyler sadece biraz daha fazla ilgi alaka ve şevkat isterler.Bunların sonucunda Dünya'da tarih yazan sekiz down sendromlu bireyi sizlerle paylaşıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Megan McCormick

Megan McCormick Amerika Birleşik Devletleri’nde bir teknik üniversiteden onur derecesi ile mezun olan Down sendromu ilk kişidir. Geçtiğimiz mayıs ayında , Megan Kentucky’deki Bluegrass Community Teknik Üniversitesi’nde bölüm birincisi oldu ve mezuniyet derecesini aldı. Meghan’ın hayali ise küçük çocukları eğitmek ve onlara rol modeli olmak. Annesi bu başarının tek sırrının sınırlamalara bakmadan kızının yeteneklerine saygı duyarak bu yetenekleri ortaya çıkarmaya çalışması olduğunu söylüyor.

Valentina Guerrero

Valentina Guerrero, 2012 yılının dünya çapında bilinen en genç ve en popüler modellerinden biri oldu. Onun sevimli gülümsemesi sadece iki gün içerisinde bütün dünyaya yayıldı ve Valentina, her modelin hayallerin süsleyen People dergisine kapak olabilmeyi 

başardı.

Ayelén Barreiro

Ayelén Barreiro Arjantinli ünlü Marcelo Tinelli’nin ev sahipliğinde Güney Amerika’nın en popüler dans gösterilerinden birine dansçı olarak seçildi.

María José

15 yaşındaki María José’ye ise Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa başkanlık kuşağı taktı. Tarihte ilk kez, Down sendromu olan biri daha kapsayıcı ve eşit bir dünyayı destekleyen bir ulusun istekliliğini temsil eden bu onuru taşımak için seçildi.

Pablo Pinado

38 yaşındaki,İspanyol Pablo Pinado, Avrupada üniversite eğitimini tamamlayan ilk Down sendromlu vatandaştır. Aldığı öğretmenlik eğitiminin yanısıra, aynı zamanda aktördür. 2009 San Sebastian Film Festivalinde, “Yo También,” adlı filmde oynadığı rol ona en iyi oyuncu ödülü kazandırmıştır. Pablo dünyanın birçok yerinde farklılıklara dikkat çekmek için eğitimler vermektedir. Aynı zamanda kendi eğitim yaşantısını anlattığı bir kitabı yayınlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Angela Bachillier

2013 yılında Angela Bachillier, Down sendromlu ilk kadın belediye meclis üyesi olarak seçildi. Şu aralar İspanya Valladolid’a Ayuntamiento belediyesinde çalışıyor ve siyasi kariyerine devam etmesi bekleniyor.

Eli Reimer

Eli Reimer 2012 yılında Everest Dağı’nın tepesine ulaşan Down sendromlu ilk kişi oldu. Babasının yanında tam bir yıl süren bu hazırlık süreci, fiziksel gücün ve zihinsel odaklanmanın kararlılık ve disiplin ile harmanlandığı sürece başarı elde etmenin hiç de zor bir şey olmadığını gösterdi.

Groesser Owen

Groesser Owen, Down sendromlu genç basketbolcu, kendine özgü hareketi ile başardığı ilan edildi. Yeteneği her sporcunun hayallerini süsleyen ESPN Spor Merkezi’nin de dikkatini çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
36
9
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın