Görüş Bildir
Haberler
Tarih Meraklıları İçin Birinci Dünya Savaşını Konu Edinen Efsanevi Televizyon Dizileri

Tarih Meraklıları İçin Birinci Dünya Savaşını Konu Edinen Efsanevi Televizyon Dizileri

Entel Feridun
06.07.2022 - 13:26

Birinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan olayları konu edinen efsane dizileri sizler için derledik! Bu diziler yabancı televizyon kanallarında izlenme rekorları kırıyor. Tarihe ilgi duyan seyircilerin ilgisini çekebilecek olan bu dizilere bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. 37 Days (2014)

19. 37 Days (2014)
22dakika.org

IMDb: 8.0

Yayın yeri: BBC Two

Konu: Avusturya Arşidükü Franz Ferdinand'ı öldürülmüştür. Bu nedenle Birleşik Krallık Almanya'ya resmen savaş ilan etmiştir. 28 Haziran - 4 Ağustos 1914 tarihlerini anlatan bu enfes dizide geçen hikayeler sizi çok şaşırtacak.

Oyuncular: Ian McDiarmid, Nicholas Farrell, Tim Pigott-Smith

18. The Crimson Field (2014)

18. The Crimson Field (2014)

IMDb: 7.8

Yayın yeri: BBC One

Konu: Fransa'daki kurgusal bir sahra hastanesinde geçen drama dizisidir. Birinci Dünya Savaşı sırasında burada bulunan sağlık çalışanlarının hayat kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Ancak hastahanede doktor ve hemşirelerin sayısı azaldıkça yaralılara yardım edebilmek için yardım gerekmektedir.

Oyuncular: Hermione Norris, Oona Chaplin, Richard Rankin

17. Birdsong (2012)

17. Birdsong (2012)

IMDb: 7.3

Yayın yeri: BBC One

Konu: Birdsong , Sebastian Faulks'un 1993 yılındaki aynı adlı savaş romanından uyarlanmıştır. Dizi, savaştan önce Isabelle adında evli bir kadına aşık olan bir asker olan Stephen Wraysford'un hikayesini anlatıyor. İkili hüzünlü bir nedenle ayrılmışlardır ki Stephen, savaşa gitmeden hemen önce tesadüfen yolları kesişir.

Oyuncular: Eddie Redmayne, Clémence Poésy, Matthew Goode

16. Wings (1977 – 1978)

16. Wings (1977 – 1978)

IMDb: 7.3

Yayın yeri: BBC1

Konu: Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz ordusunun hava kuvvetleri kolu olan Kraliyet Uçan Kolordu’nun hikayesini anlatmaktadır. Savaş sırasında İngiliz pilotları uçaklarıyla adeta sınav vermektedir. Almanların uçakları ile karşılaştırıldığında hala ortalamanın altında olan İngiliz uçaklarının ateşli mücadelesi konu alınmıştır.

Oyuncular: Tim Daly, Steven Weber, Crystal Bernard

15. Our World War (2014)

15. Our World War (2014)

IMDb: 8.1

Yayın yeri: BBC Three

Konu: BBC Three'nin mini dizisi Our World War savaşın başlamasının 100. Yıldönümü şerefine vizyona girmiştir. Yalnızca üç bölümden oluşan dizinin her bölümünde Somme Muharebesi ve Amiens Muharebesi gibi farklı savaşlarda yer alan taburları ve konuları işlemektedir. Savaşın hayatları nasıl etkilediğini vurgulayan önemli sahneler yer almaktadır.

Oyuncular: Nicki Vickery, Rob Townsend, Gerard Kearns

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Passing Bells (2014)

14. The Passing Bells (2014)

IMDb: 6.8

Yayın yeri: BBC One/TVP 1

Konu: İngiliz-Polonya tarihini anlatan drama dizisi The Passing Bells'de iki genç çocuk asker olarak kaydoluyor. Tommy Edwards İngiltere'den ve Michael Lang Almanya'dan, sadece birkaç ay savaşacakları düşüncesiyle askere gidiyorlar. Ancak gidişat giderek aileleri ve onlar için zorlu hale geliyor.

Oyuncular: Patrick Gibson, Jack Lowden, Hubert Burton

13. Bearcats! (1971)

13. Bearcats! (1971)

IMDb: 7.4

Yayın yeri: CBS

Konu: Zengin müşteriler tarafından zor işleri üstlenmek üzere çağrılan iki yardımcı olan Hank Brackett ve Johnny Reach'in hayatlarını konu alıyor. Bu işlerden bazıları ise petrol kuyusu kundaklama çalışmalarını, Alman casusluk misyonlarını ortaya çıkarmayı ve Mihver güçlerinin çabalarını sabote etme girişimlerini durdurmayı içeriyor.

Oyuncular: Rod Taylor, Dennis Cole, Henry Darrow

12. Parade’s End (2012)

12. Parade’s End (2012)

IMDb: 7.5

Yayın yeri: BBC/HBO/VRT

Konu: Ford Maddox tarafından 1924 ve 1928 yılları arasında yazılan aynı adlı dört bölümlük roman dizisinden uyarlanan bir dönem dramasıdır. Dizi beş bölümden oluşur. Dizi savaşa yakın zamanları anlatır. Bu dönemlerde yaşayan bir erkek ve iki kadının hayatlarına odaklanır. Her karakterin birbiriyle çelişen idealleri vardır ve karmaşık bir ilişki içindedirler.

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Roger Allam

11. Upstairs, Downstairs (4. sezon), (1971 – 1975)

11. Upstairs, Downstairs (4. sezon), (1971 – 1975)

IMDb: 7.4

Yayın yeri: ITV

Konu: Dizi, savaş günlerinde İngiliz toplumunda çok yaygın olan sınıf ayrımını konu alıyor. Hikaye, Londra'nın merkezindeki varlıklı bir bölge olan Belgravia'da bulunan ve bir şehir evi olan 165 Eaton Place'de geçiyor. Bellamy ailesinin ('üst kattaki' aile) ve ev hizmetçilerinin (evin 'alt katında' yaşayan) hayatlarını anlatıyor.

Oyuncular: Keeley Hawes, Ed Stoppard, Adrian Scarborough

10. The Monocled Mutineer (1986)

10. The Monocled Mutineer (1986)

IMDb: 8.2

Yayın yeri: BBC1

Konu: 1917'de meydana gelen Étaples isyanını konu edinen bu dizide savaşın bilinmeyenleri ekrana taşınıyor. Étaples, birliklerin dinlenmesi için bir geçiş kampı hazırlanıyor ve burada verilen katı eğitimler anlatılıyor.

Oyuncular: Paul McGann, Bill Fellows, Matthew Marsh

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Downton Abbey (2. sezon), (2010 – 2015)

9. Downton Abbey (2. sezon), (2010 – 2015)

IMDb: 7.6

Yayın yeri: ITV

Konu: Dizi, çok yakında çıkacak olan iki filmiyle İngiliz tarihi drama türünde mutlak bir klasik, olarak tanımlanıyor. Yorkshire'da zengin ve aristokrat Crawley ailesine ev sahipliği yapan kurgusal karakterlerin hikayesi anlatılıyor.

Oyuncular: Hugh Bonneville, Jim Carter, Michelle Dockery

8. La maison des bois (1971)

8. La maison des bois (1971)

IMDb: 8.4

Yayın yeri: ORTF

Konu: Dizinin hikayesi Birinci Dünya Savaşı sırasında kırsal kesimdeki bir Fransız köyünde geçiyor. Çatışma nedeniyle etkilenen ve ebeveynsiz bırakılan mülteci çocukları alan bir adamın hikayesini anlatan dizi beğenilen bir drama olarak biliniyor.

Oyuncular: Pierre Doris, Jacqueline Dufranne, Agathe Natanson

7. 1915 (1982)

7. 1915 (1982)

IMDb: 7.2

Yayın yeri: ABC TV

Konu: Savaş sırasında Müttefik kuvvetlerin bir parçası olan Avustralya gençliğinden bahseden dizi yedi bölümden oluşuyor. Gilchrist ailesine ve özellikle oğulları Walter’ın hayatına odaklanan filmde, Walter ve en iyi arkadaşı Billie Avrupa cephesinde yardıma başvuruyor.

Oyuncular: Scott McGregor, Scott Burgess, Sigrid Thornton

6. ANZAC Girls (2014)

6. ANZAC Girls (2014)

IMDb: 7.9

Yayın yeri: ABC1

Konu: Gerçek hayattaki belgelere, mektuplara ve günlüklere dayanan bu dizi Peter Rees'in The Other ANZACs kitabından uyarlamadır. Altı bölümlük mini dizide savaşın dehşetine karşı en ön sırada yer alan kişilerin, Avustralya Ordusu Hemşirelik Birimindeki hemşirelerin çoğu kez anlatılmamış hikayeleri anlatılmaktadır.

Oyuncular: Georgia Flood, Antonia Prebble, Laura Brent

5. When We Go to War (2015)

5. When We Go to War (2015)

IMDb: 6.6

Yayın yeri: TV One

Konu: Savaşın iç yüzünü anlatan bu dizide Yeni Zelanda’ya gidiyoruz. Birinci Dünya Savaşı sırasında Maori ve kız kardeşinin hikayesi anlatılıyor.

Oyuncular: Ido Drent, Esther Stephens, Gareth Williams

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Gallipoli (2015)

4. Gallipoli (2015)

IMDb: 7.9

Yayın yeri: Nine Network

Konu: Savaş döneminde Gelibolu Harekatı, Avustralya ve Yeni Zelanda arasındaki ortak tarihin ayrılmaz bir parçası haline gelmişti. Yedi bölümlük Avustralya mini dizisi de bu olaya ışık tutuyor. Dizi, ülkesine hizmet etmek için hayatını riske atan bir asker olan Tolly Johnson'ın hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Kodi Smit-McPhee, Harry Greenwood, Sam Parsonson

3. Deadline Gallipoli (2015)

3. Deadline Gallipoli (2015)

IMDb: 7.2

Yayın yeri: Showcase

Konu: Dizi hayatlarını diğer cephelerden farklı bir şekilde tehlikeye atan gazetecilerin ve savaş muhabirlerinin hayatlarını anlatıyor. Hikayede Ellis Ashmead-Bartlett, Charles Bean, Phillip Schuler ve Keith Murdoch'un 1915'te Gelibolu'ya vardıklarında gerçek hayattaki yansımalarını izliyoruz.

Oyuncular: Sam Worthington, Hugh Dancy, Joel Jackson

2. Anzacs (1985)

2. Anzacs (1985)

IMDb: 8.1

Yayın yeri: Nine Network

Konu: ANZAC Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu'dur ve Anzaklar tüm gönüllü üyelerinin adıdır. Dizide 8'inci Tabur'da 1915'ten sonuna kadar savaşla karşı karşıya kalan yaklaşık bir düzine Avustralya askerinin hikayesi anlatılmaktadır.

Oyuncular: Andrew Clarke, Paul Hogan, Jon Blake

1. The Alien Years (1988)

1. The Alien Years (1988)

IMDb: 7.0

Yayın yeri: ABC

Konu: Çoğu zaman romanların bir diziye uyarlandığını görmekteyiz. Oysa “The Alien Years” yayınlandıktan sonra aynı adlı bir romana dönüştü. Üç bölümden oluşan mini dizide bir aşk hikayesi anlatılıyor. Avustralya hükümetinde üst düzey bir yetkilinin kızı olan Elizabeth Paterson, Alman vatandaşı Stefan'a aşık olur ve onunla evlenir. Mutlu çift, Güney Avustralya'daki bir bağda hayatlarına başlamaya hazırdır, ancak savaş ilanı planlarını alt üst eder.

Oyuncular: Victoria Longley, Christoph Waltz, John Hargreaves

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın