Görüş Bildir
Haberler
Tam da Bayram Tatilinde Bitirmelik, Mutlaka Okuma Listenize Eklemeniz Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Tam da Bayram Tatilinde Bitirmelik, Mutlaka Okuma Listenize Eklemeniz Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Don't mind me
11.08.2019 - 12:30

Kişisel gelişim kategorisinin içi günümüzde giderek boşaltılıyor ancak bu alanda verilmiş önemli eserleri unutmamak gerekiyor. Hayata bakış açınızı değiştirecek ve sizi geliştirecek 15 kişisel gelişim kitabını sizler için derledik, açıklamaları da Idefix'ten aldık. Neden bayram tatilinde bir tanesini bitirmeyesiniz ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

2. İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

2. İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor Frankl, otuzun üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı'nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmaktadır.

Okurlar, Frankl'ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak kavramamızı sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü fark edecektir. Gasset, Heidegger ve Sartre'dan aşina olduğumuz düşünceler ışığında, varoluşun çetin koşullarında 'anlam'ı keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, 'İnsanı insan yapan nedir?' sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor...

3. Varolmak, Gelişmek, Uzlaşmak - Üstün Dökmen

4. Kendinizi Yönetmek - Harvard Business Review'den En Etkili Yönetim Fikirleri

4. Kendinizi Yönetmek - Harvard Business Review'den En Etkili Yönetim Fikirleri

Yönetimle ilgili hiçbir şey okumadıysanız buradan başlayabilirsiniz!

İş dünyasında da değişmeyen tek şey değişimdir. Ya kendimizi buna adapte etmeli ya da demode olmayı göze almalıyız. Yönetim tarzları üzerine her gün farklı fikirler ortaya atılıyor. Ancak her fikrin birleştiği bir nokta var: Yönetici önce kendini yönetmeyi öğrenecek ve yönettiği alana en büyük katkıyı yapabileceği konuma yerleşecek. Yönetim alanının en etkili uzmanlarının Harvard Business Review'den derlenen 10 makalesi, değişimle başa çıkmak zorunda olan her yönetici için altın değerinde. Bu kitapta hem kendilerini hem de şirketlerini değişime hazırlamak isteyen yöneticilerin ihtiyaçlarını karşılayacak fikirleri bulacaksınız.

5. Yol Senin İçinde - Kinsun

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duygusal Zeka - Daniel Goleman

6. Duygusal Zeka - Daniel Goleman

Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında, 'EQ'nun 'IQ'dan daha önemli olduğunu kanıtlıyor. 'Duygusal zeka'yı, özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor.

7. Her Şey Seninle Başlar! - Mümin Sekman

8. Üstün Başarı – Acar Baltaş

8. Üstün Başarı – Acar Baltaş

Baltaş, 'Üstün Başarı' kitabında kaygılar içinde boğulan öğrencilere, etkin öğrenme yöntemleri yanında, sınava dair ipuçları ve sınav stresinden kurtulmak konusunda 'etkin ve 'acil' öneriler veriyor.- Nokta -Her yaşta okur için çok yararlı olan 'Üstün Başarı', kitaplığınızda 'Stres ve Başaçıkma Yolları' ile birlikte yer almalı ve mutlaka okunmalı...

9. Anette Inselberg - Her Şey Değişir

10. Kendin Ol! - Erhan Özer

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şiddetsiz İletişim-Bir Yaşam Dili - Marshall B. Rosenberg

11. Şiddetsiz İletişim-Bir Yaşam Dili - Marshall B. Rosenberg

Şiddetsiz İletişim/Bir Yaşam Dili'nde M. B. Rosenberg, anlattığı hikâyelerle, paylaştığı deneyimlerle karmaşık iletişim sorunlarını, öfke ve şiddete götüren düşünce kalıplarını anlamayı, anlaşmazlıkları barışçıl görüşmelere dönüştürebilmeyi, kendimizi tam ifade edebilmeyi, korku, utanç veya suçluluk duygusu yerine empatiyle ilişkilerimize farkındalık ve derinlik kazandırmayı öğreneceğimiz uygulanabilir pratik yollar.

12. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır - Ahmet Şerif İzgören

12. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır - Ahmet Şerif İzgören

Bu kitabı niye yazdım? 

Krushen diye bir Amerikalı dilbilimci seminerinde, İngiltere'de Güzin Abla benzeri bir köşe yazarına giden mektubu anlatmıştı. Mektup şöyleydi: 

'Sevgili Kathy, 

Biriyle ilişkim var, fakat onunla evlenip evlenmemek konusunda kararsızım. Beni çok kıskanıyor. Birkaç kere şiddet de uyguladı. Kavgacı. Ayrıca bana hiç güveni yok. Bir gün beni eve bıraktıktan iki saat sonra telefon açtı, amacı benim evde olup olmadığımı anlamaktı. Bir sabah onu kapımın önünde uyurken buldum. Ayrıca çok asabi; bu da kararsızlığımı arttırıyor. En ufak bir şeyden parlayabiliyor. Aslında düşünüyorum da beni sevdiğini gösteren hiçbir şey yapmıyor, niye onunla birlikteyim ki? Evet doğruyu söylemek gerekirse, yanlış kişiyle birlikteyim. Evet kararımı verdim. Neyse Kathy umarım sen iyisindir!!'

13. Negatif Limanlardan Pozitif Sulara - Oğuz Saygın

14. Vazgeçebilmek - Guy Finley

14. Vazgeçebilmek - Guy Finley

Değişmeye hazırsanız, işte cevabınız! Gelmiş geçmiş en çok satan kişisel gelişim kitaplarından biri olan Vazgeçebilmek mutluluğa giden yolda yanınızda bulundurabileceğiniz en güvenilir kılavuz. Sizi mutluluktan alıkoyanlar neler bir düşünün. Ve hepsinden vazgeçin gitsin. Söylemesi kolay ama yapması değil, öyle mi? Guy Finley bu kitapta adım adım mutluluk ile aramızda dikilip duran o duvarı nasıl yıkacağımızı, vazgeçmemiz gerekenleri nasıl bırakacağımızı ve nasıl özgürleşeceğimizi anlatıyor. Vazgeçebilmek’i okurken öfke, kin, kaygı, suçluluk duygusu ve daha pek çok olumsuz düşünceden arındığınızı fark edecek ve her sorunun cevabının yine sizin içinizde olduğunu göreceksiniz. Gerçek yaşamöyküleri, içten diyaloglar ve zihni çalıştıran sorular zaten içinizde barındırdığınız gücü ve duygusal özgürlüğü size geri verecek.

15. Yaşam Terapisi - Bircan Yıldırım

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
6
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

1 tavsiye ederim.