Görüş Bildir
Haberler
Tabletinizi Güvende Tutmak İçin Yapmanız Gerekenler

Tabletinizi Güvende Tutmak İçin Yapmanız Gerekenler

Caner
06.08.2014 - 11:37
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabletini Güvende Tutmak İçin Yapman Gerekenler

Alacağınız çok basit tedbirler sayesinde tabletini her daim güvenle tutabilirsin. Tablet üreticisi Ezcool, tabletini güvende tutmak isteyenlerin bunları yapmasını öneriyor:

Üçüncü parti uygulamalardan sakın. Tabletini kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilmek için öncelikle bu yazılımlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekiyor. App Store ve Google Play gibi resmi uygulama mağazaları dışından indireceğin uygulamaların onaylı olmadığını ve her zaman için tabletinize zarar verme ihtimali olduğunu unutma. Tabletinin güvenliği için kaynağı belli olmayan yerlerden uygulama indirme.

Mobil güvnelik yazılımı kullan. Henüz PC’lerde olduğu kadar yaygınlaşmamış olsa da mobil platformdaki tehlikeli virüs sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Neyse ki bilgisayarlarda olduğu gibi mobil platformlar için de virüslere karşı çözüm sunan anti virüs uygulamaları var. Bugün kullanıcıların resmi uygulama mağazalarından indirebileceği onlarca anti virüs uygulaması yer alıyor. Bu uygulamalardan birini seçerek, hem tabletindeki kötü içerikli yazılımları temizleyebilir hem de olası tehditlerine karşı sürekli koruma sağlayabilirsin.

Ebeveyn kontrolünü sağla. Tabletini yalnızca sen değil çocukların da kullanıyor olabilir. Onların güvenliği için onayın dışında tablete erişim sağlayamamalarını ya da tableti kullandıkları zaman tehlikeli içeriklerden korunmalarını sağlayabilirsin. Resmi uygulama mağazalarından indireceğin ebeveyn kontrolü sağlayan uygulamalar ile çocuklarını zararlı olabilecek içeriklerden koruyabilirsin.

Kilit ekranını şifrele. Tabletin yalnızca kısa bir süreliğine tanımadığın birinin eline geçse bile farkında olmadan verilerini çaldırabilirsin. Kişisel bilgilerin çalınmasından banka hesap bilgilerinin erişimine kadar gidebilecek veri hırsızlığı, ciddi anlamda başını ağrıtacak bir soruna dönüşebilir. Tabletinin güvenliğini her daim sağlamak ve kişisel bilgilerinin istemediğin kişilerin eline geçmesini engellemek için ayarlar menüsünden basitçe kilit ekranına şifre koyabilirsin.

Felaketlere hazır ol. Kimse tabletinin çalınmasını istemez elbet. Ancak olası çalınma ihtimaline karşı önlem alarak hazırlıklı olabilirsin. Tabletine yükleyeceğin çeşitli güvenlik uygulamaları ile çalınma durumunda başka bir mobil cihaz aracılığıyla tabletini kilitleyebilir ve erişimini tamamen kapatabilirsin. Böylece tabletin çalınsa bile istemediğin kişilerin erişimini engellemiş ve kişisel bilgilerini korumuş olursun.

stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/08/table...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0