Görüş Bildir
Haberler
Tabip Odası Başkanı: 'Her Gün Bir Uçak Dolusu İnsan Ölüyor, Bu Neyin Rahatlığı?'

Tabip Odası Başkanı: 'Her Gün Bir Uçak Dolusu İnsan Ölüyor, Bu Neyin Rahatlığı?'

Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Selahattin Menteş, “Ülkemizde her gün bu virüsten bir uçak dolusu insan ölüyor, insanlar halen pandemi yok gibi davranıyor anlamış değilim. Bu neyin rahatlığı?” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs salgınına karşı uzmanlar, “mutlaka aşı olun” diye çağrı yaparken günlük ölüm sayıları da her geçen gün artıyor. 

BirGün'de yer alan habere göre Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada ‘Delta varyantı’ ile tekrar tırmanışa geçtiğini belirtti. Menteş, “Ülkemizde her gün bu virüsten bir uçak dolusu insan ölüyor, insanlar halen pandemi yok gibi davranıyor anlamış değilim. Bu neyin rahatlığı?” dedi.

Dördüncü pikin tüm hızıyla artarak devam ettiğinin altını çizen Menteş, “Adana Şehir Hastanesi başta olmak üzere Adana’nın her hastanesinde yeni Kovid-19 servisleri açmaya devam ediyoruz. Yeni açılan Kovid-19 servisleri ve yoğun bakımları hızla doluyor ve yeni hastalar gelmeye devam ediyor. Acillerde hasta yoğunluğu artık dayanılmaz noktalara geldi. Bu nedenle acil değilseniz hastanelere gelmeyin” uyarısında bulundu.

55 bin kişi yaşamını yitirdi

55 bin kişi yaşamını yitirdi

Bugüne kadar 55 bine yakın insanın kaybedildiğini hatırlatan Menteş, şunları söyledi:

“Ülkemizde günlük ölüm sayıları neredeyse şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek noktalardadır. Her gün bu ülkede 250’ye yakın insan ölmeye devam ediyor. Bu ölümler arasında gençlerimizi görmek bizlere tarifsiz acılar vermektedir. 20-30 yaşlarındaki gençlerimiz solunum cihazlarında ölümle pençeleşiyor. Onları o halde görmek ve ailelerin perişan halleri acımıza acı katıyor. Gençlerimiz mutlaka aşılanmalı. Onlar bu ülkenin gelecekleri ve onları korumak bizlerin görevidir.”

Hamilelere aşı uyarısı

Hamilelere aşı uyarısı

Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş, son zamanlarda çok sayıda aşısız hamile kadının koronavirüse yakalanarak hastaneye başvurduğunu söyledi. 

İzdeş, bazı hamile kadınların bebeklerine dokunacağını düşünerek aşı olmadığını belirterek, 'Burada dün gece kaybettiğimiz hamile hastamız da dahil hiçbirinin aşısı yoktu. Bu nedenle gebe de olsa mutlaka aşı olmalarını öneriyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
16
9
7
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

hamile birine mutlaka aşı ol demekte ne bileyim yani doktorda olsan cesaret işi. hamlie üzerinde etkisi kanıtlanmamış teratojenik etkisi olursa ne olacak. aş... Devamını Gör

Terazi_Kizi

Bildiğim kadarıyla biontech ve mrna türündeki aşı olanlara 1 yıl çocuk yapmamaları tavsiye ediliyormuş. Sinovac oldum bize birşey denmedi ama mrna türevindek... Devamını Gör

Zlator Hulkamca

Kışın yapılan kapanmaların rahatlığı, neyin rahatlığı olacak. İnsanlar çok sıkıldı, herkes bıktı. Halk ne olacaksa olsun modunda maskesiz mesafesiz cahil cah... Devamını Gör

Ayşe Fatiha

Banane arkadaş ben yeteri kadar dikkat ediyorum bıktım artık. Kim dikkat etmiyorsa faturasını ona kesin.

kullanici216

Yalnız bu iş banane ben dikkat ediyorum demelik bir iş değil pandemide toplum ne kadar çok dikkat etmezse size bulaşma olasılığı o kadar artar