Görüş Bildir
Haberler
Suudi Uçakları İncirlik'e Geldi

Suudi Uçakları İncirlik'e Geldi

Onedio Medya
26.02.2016 - 16:41 Son Güncelleme: 26.02.2016 - 16:45

IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonda yer alan Suudi Arabistan’ın 4 savaş uçağı, Adana’daki İncirlik Üssü’nde. Koalisyonun operasyonları ve Türkiye'nin sınır güvenliği uçuşlarında, bundan böyle Suudi uçakları da görev yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler (BM) kararı ile IŞİD'e karşı operasyonlar için oluşturulan koalisyonda yer alan Suudi Arabistan'ın 4 savaş uçağı, Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne geldi. ABD öncülüğündeki koalisyonun bölgeye yönelik hava operasyonları ve Türkiye'nin sınır güvenliği uçuşlarında, bundan böyle Suudi uçakları da görev yapacak.

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri resmi web sitesinde geçen pazartesi günü yer alan bilgide, gönderilecek uçak sayısı 4, personel sayısı ise 15 olarak açıklanmış, F-15'lerin en geç cuma günü İncirlik Üssü'ne intikal edeceği duyurulmuştu. 

Bu açıklamadan sonra personel ve malzeme, C-130 nakliye uçakları ile Adana'ya getirildi.

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamıştı

Daha önceden üsse gelen Suudi askeri yetkililer uçak personelinin kalacağı yerleri inceledi, askeri uzmanlar koalisyon çerçevesinde uçakların görevlendirilmesinin detaylarını görüştü. 4 bin kilometreye kadar menzili bulunan, saatte 3 bin kilometre dolayında hız yapabilen uçaklar, saat 13.30 sıralarında art arda İncirlik Üssü'ne indi. 

Böylece Türk-ABD ortak savunma tesisi olan İncirlik'te, uçakları ile birlikte koalisyona katılan beşinci ülke Suudi Arabistan oldu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

Suudi köpeği akp.