Görüş Bildir
Haberler
Ve Çavuşoğlu Doğruladı: Suudi Arabistan Uçakları Bugün, Yarın İncirlik'te

Ve Çavuşoğlu Doğruladı: Suudi Arabistan Uçakları Bugün, Yarın İncirlik'te

ATKN
25.02.2016 - 10:52 Son Güncelleme: 25.02.2016 - 14:02

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluİncirlik Üssü'ne Suudi Arabistan uçaklarının gelmesine ilişkin soru üzerine, malzeme ve personel girişinin sağlanarak gerekli keşiflerin yapıldığını bildirerek, 'Bugün, yarın uçakların gelmesi bekleniyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, İncirlik Üssü'ne Suudi Arabistan uçaklarının gelmesine ilişkin soru üzerine, malzeme ve personel girişinin sağlanarak gerekli keşiflerin yapıldığını bildiren Çavuşoğlu, 'Bugün, yarın uçakların gelmesi bekleniyor' dedi.

Ayrıca CNN Türk'ün diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre ise Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar ve öncü birlik Adana'daki İncirlik Üssü'ne geldi. Yarın ilk muharip savaş uçakları da üsse geliyor.

'Rusya'nın negatif bir rolünün olduğunu ABD zaten kabul ediyor'

'Rusya'nın negatif bir rolünün olduğunu ABD zaten kabul ediyor'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, çatışmaların durdurulması anlaşmasının başarısız olması halinde 'bölünme seçeneğinin de içinde olduğu B planı' ile ilgili açıklaması hatırlatılan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

'ABD de bugüne kadarki tecrübelerine dayanarak, o çerçevede temkinli yaklaşıyor. Rusya'nın daha önceki anlaşmalara uymadığını ve saldırılarını devam ettirdiğini, sürecin bu aşamaya gelmesinde Rusya'nın negatif bir rolünün olduğunu ABD zaten kabul ediyor. İyi niyetle Rusya'yı masaya çekmeye çalıştılar. Bazen fazla iyi niyetli oldular' diye konuştu.

'PYD/YPG Suriye'yi bölmek istiyor'

'PYD/YPG Suriye'yi bölmek istiyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Çavuşoğlu, 'ateşkesin PYD gibi grupların toprak kazanımlarını korumalarına yarayacağı' iddialarına şöyle yanıt verdi:

'PYD'nin, YPG'nin amacı belli. Suriye'yi bölüp kendilerine yönetim oluşturmak istiyorlar. Bu amaçlarını da gizlemiyorlar. PKK da bölücü terör örgütüdür. PKK, YPG aynıdır, farkı yoktur. Bizim uluslararası destek grubu olarak amacımız Suriye'nin topraklarını siyasi çözümden sonra birine vermek değil. Tamamında siyasi dönüşüm sağlayarak, bütünlüğünü sağlamaktır. Dolayısıyla el Nusra'nın da DAEŞ'in de niyeti bu. Onlar da tamamen Suriye'yi ele geçiremeyeceklerini biliyorlar. Kendi yönetimlerini oluşturmak istiyorlar. Ama gerekli cevabın da verilmesi lazım.'

'YPG konusunda ABD'nin ciddi çelişkisi var'

'YPG konusunda ABD'nin ciddi çelişkisi var'

ABD'nin PYD ile ilgili tutumunda değişikik olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, 'YPG konusunda ABD'nin ciddi çelişkisi var. YPG'yi esasen DAEŞ ile mücadele eden kara gücü olarak bakıyor. Bu son derece yanlıştır' dedi.

Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin, telefonda kendisine YPG'nin güvenilmez olduğunu söylediğini belirtti.

Çavuşoğlu, 'Terör örgütü (PYD), arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı' dedi.

'Her türlü stratejinin uygulanması gerektiğini savunduk'

Türkiye'nin, Suriye'de DAEŞ ile mücadele konusundaki duruşunun değişmediğini belirten Çavuşoğlu, 'Biz, başından beri hava operasyonlarının yanında kara operasyonlarının ve her türlü stratejinin uygulanması gerektiğini savunduk' şeklinde konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
28
8
6
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

akpnin sahibi suudilerdir .bu sebepten suudi kral ölünce yas ilan etti hırsız. düşünce olarakta aynılardır.

Uğur Kurt

mınakodumun yerinde sadece bizim uçaklarımız yok...

Tolga Eser

ya gözdağı veriliyor ya da harbiden suriye ye girme planları yapılıyor.hakkımızda hayırlısı.