Görüş Bildir
Haberler
Sürükleyici Öyküsü ve Zekice İşlenmiş Detaylarıyla Bir Çırpıda Bitireceğiniz Seri Katil Dizileri

Sürükleyici Öyküsü ve Zekice İşlenmiş Detaylarıyla Bir Çırpıda Bitireceğiniz Seri Katil Dizileri

R.G.
14.04.2021 - 11:13 Son Güncelleme: 14.04.2021 - 11:40

Seri katil dizileri ne kadar ürkütücü olsa da içinde mükemmel zeka parıltılarını barındırdığını da söyleyebiliriz. Belki de çoğumuz bunun için böyle dizileri tercih ediyoruz. 

İpuçlarını kendimiz de yakalayabilmek için heyecanla dizileri izliyoruz. Öte yandan böyle diziler insanın varoluşu açısından da farkındalık sağlatıyor. İnsanın aslında kötü olmadığını, aile, çevre gibi şartların insanları şekillendirdiğini daha fazla gözler önüne seriyor. Sonuç olarak her ne amaçla izlerseniz izleyin, seri katil dizileriyle gerçekten keyifli zaman geçirebiliyorsunuz.

Biz de sizin için en iyileri bir araya getirmeye çalıştık. İşte sonuç:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Following

1. The Following

Ünlü seri katil Joe Carrol, hapishanede dahi rahat durmuyor ve diğer seri katillerle kendine bir ekip kuruyor. FBI'ın başını da derde sokuyor tabii. FBI Joe'yu yakalayabilmek için yıllar önce onu hapse atmayı başaran Ajan Hardy'i çağırmak zorunda kalıyor.

2. The Alienist

2. The Alienist

The Alienist (Ruh Avcısı), dizisiyle Freud'a selam çakmaya hazır mısınız? Zira ruh avcısı (psikolog) sahneye çıkıyor ve çözülememiş seri cinayetlerin sorumlularını bulabilmek için çalışıyor. Polis kendisini ne kadar uzaklaştırmak istese de meraklı ruh avcısı daima iş başında.

3. Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes

3. Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes

'Bir Katilin İfadeleri' olarak dilimize çevrilen dizi, Ted Bundy'nin yaşamını ve suçlarını konu alıyor. Bu dizi ile tüm seri katil algınızı değiştirecek Ted Bundy. Ted Bundy iyi görünümlü ve eğitimli oluşuyla seri katillere farklı pencerelerden bakmak gerektiğini gösterecek. Dizi önemli olanın dış görünüş değil, varoluşsal kriz olduğunu gözler önüne seriyor.

4. The Mentalist

4. The Mentalist

Medyum olarak çalışan Patrick Jane, bir akşam ailesini 'Red John' adında bir seri katilin öldürdüğünü görür. Duvarda ailesinin kanıyla atılmış Red John'un imzasını gören Jane, çıldıracak gibi olur. Ve intikam peşine düşer, Jane medyumluk yeteneğini polis merkezinde kullanmaya başlayacak. Gerçekten keyifli bir dizi.

5. True Detective

5. True Detective

Bu dizi, ünlü yıldızlardan geçilmiyor doğrusu. Bu yönüyle bayram havası yaşatırken dizide tam 17 yıl boyunca bir seri katilin peşinde olan dedektifleri izleyeceğiz. Gerçekten nefis bir dizi. Her sezon hikayenin değiştiğini de söylememe gerek yoktur, diye düşünüyorum!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bates Motel

6. Bates Motel

Psycho filminden esinlenen bu dizide sapık Norman Bates'in önceki hayatını izleme fırsatı buluyoruz. Biliyoruz ki bizi şekillendiren en önemli uyaranlardan biri çevre. Dizi bu açıdan mükemmel bir farkındalık oluşturuyor. Aynı zamanda gerilimi doruklarınıza kadar hissetme fırsatı sunuyor.

7. You

7. You

Gerçekten değişik bir seri katil dizisi You. Bu diziyi bazıları çok seviyor, bazılarıysa çok amatör olarak değerlendiriyor. Dizi şöyle; Joe isimli bir adam kitapçı işletiyor. Bir gün kitap almak için içeriye üniversite öğrencisi Beck giriyor. Bizim Joe kızı görür görmez aşık oluyor. İşte asıl kıyamet ondan sonra başlıyor. Bu arada Joe'nun iç sesiyle yaptığı konuşmalar gerçekten etkileyici.

8. The Fall

8. The Fall

Bu dizide Jamie Dornan'ın bambaşka hallerini göreceksiniz. Biraz şaşıracaksınız belki ama sonra alışıyorsunuz merak etmeyin. Dizide seri katil Paul ve yetenekli dedektif Gibson'un gerilim dolu mücadelesini izleyeceğiz. Söylemeliyim ki Dornan gerçekten konuşturmuş kendini. Evet diğer yapımları nefes kesiciydi fakat rolünün üzerine yapışması da hoş değil doğrusu.

9. Şahsiyet

9. Şahsiyet

Böyle bir liste hazırlayıp Şahsiyet'i anmadan geçmek müthiş bir haksızlık olurdu doğrusu. Dizide Agah alzheimer olduğunu öğrenir ve yıllardır kafasında kurduğu bir cinayeti işlemeye karar verir. Hastalığından dolayı vicdan azabı da çekmeyeceğini düşünen Agah, kesin kararını vermiş gözüküyor. Ödüllere doymayan, müthiş bir dizi olan Şahsiyet'i kaçırmayın derim.

10. Luther

10. Luther

Zeki ve ukala bir dedektif olan Luther'i ve verdiği kararları izleyeceğiz bu dizide. Gerektiğinde kanunları çiğnemeyi dahi göze alan John Luther, ailesi ve mesleği arasında seçim yapmak durumunda kalırsa acımasız birine dönüşebiliyor. Suç imgesine dedektif gözüyle bakması diziyi daha da harika bir hale getiriyor doğrusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dexter

11. Dexter

Dexter, izlemeyenlerin dahi adını duyduğu bir klasik. Biyolojik ailen ve kim tarafından evlat edinildiğin bu yüzden önemli işte. Bu dizi resmen bunun kanıtı niteliğinde. Dexter Morgan, 3 yaşındayken annesini bir cinayet sonucu kaybediyor. Sonrasında Dexter'ı Harry isimli bir dedektif evlat ediniyor. Harry Dexter'ı resmen bir seri katil olabilmesi için eğitiyor. Ama hakkını yemeyelim; Dexter iyi bir seri katil, sadece kötü insanları öldürüyor (!). Harry'nin içini rahatlatan da herhalde bu.

12. Mindhunter

12. Mindhunter

Seri katillere psikolojik açıdan bakan mükemmel bir dönem dizisi. Seri katillerin profillerini çıkarmaya çalışan iki ajan Ford ve Tench; karşısındakilerin kim olduklarını, nasıl katil olma yoluna girdiklerini ve bunlardan nasıl zevk aldıklarını ortaya koymaya çalışıyor. Dizi gerçekten çarpıcı gerçeklerle sizi ekrana kilitliyor. Yakışıklı Ford ve Fringe'in güzeller güzeli dedektifi Anna Torv'un da dizide olması diziyi daha bir izlenilir kılıyor.

13. Hannibal

13. Hannibal

İşte kesinlikle bir klasik daha! Doğrusu cesaret edip başlayamayanlara selam olsun. Cesaret edip başlayanlara da helal olsun. Dizide profil çıkarma uzmanı bir dedektif, bu yeteneği sayesinde suçluları kolayca buluyor. Fakat bir suçlunun zihninin nasıl çalıştığını anlayamayan dedektif, psikiyatri uzmanı Dr. Hannibal Lecter'dan yardım istemeye karar veriyor. Gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum.

14. The Killing

14. The Killing

Dizide liseli bir genç kız ortadan kayboluyor ve kısa sürede kızın cesedine ulaşılıyor. Olayı inceleyen dedektifler, farklı olayların iç içe olduğunu görüyor. Dizi diğer seri katil dizilerinden farklı olarak üç cinayete odaklanıyor ve izleyicinin dikkatini nüfuzlu kişilerin suçlarına çekiyor. Canım dedektifim de bir türlü evlenemedi bu cinayetler yüzünden ama olsun, görev konuşuyor sonuçta.

15. Marcella

15. Marcella

Eski bir dedektif olan Marcella, evliliğinde de bir sürü sorunla boğuşur. Bir gün kapısını çalan bir dedektif, tekrar işlenmeye başlayan seri cinayetler hakkında Marcella'dan yardım ister. Bu sayede tekrar dedektifliğe dönen Marcella, evliliği ve görevi arasında kalır. Ne çektin be Marcella!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fleabag

MENTALIST İZLEYİN İZLETİN KOMEDİ AKSİYON DRAM GERİLİM ROMANTİZM HER BOK VAR AŞURE GİBİ DİZİ AMA MÜKEMMEL HEMEN AÇIN İZLEYİN

Kara

Hemen değil de akşam olsa, çalışıyorum da... :D Ama iyi tarif ettin mutlaka deneyeceğim.