Görüş Bildir
Haberler
Sümeyye Erdoğan'a Suikast İddiası Twitter'a Soruldu

Sümeyye Erdoğan'a Suikast İddiası Twitter'a Soruldu

Ulaş
02.04.2015 - 17:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sümeyye Erdoğan’a suikast planı iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç, Twitter’a yazı göndererek CHP Milletvekili Umut Oran ile Fuatavni kullanıcısının mesajlarını istedi. Savcılık ayrıca Ankara Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nden de bilgi talep etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planlandığı iddiaları hakkında soruşturma başlatan Ankara Savcısı Ramazan Dinç, Emniyet ve MİT’ten sonra Ankara Emniyeti Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nden bilgi istedi. Savcılık Twitter’a da yazı yazarak CHP Milletvekili Umut Oran ile Fuatavni kullanıcısının mesajlarının gönderilmesini talep etti. Adli kaynaklar yazışmaların gönderilmesi sonrasında şüphelilerle ilgili işlem yapmak üzere harekete geçilebileceğini söyledi.

Twitter her yazıya cevap vermiyor

Al Jazeera’nin konuştuğu adli kaynaklar Twitter ile yapılan yazışmalarda, her talebe cevap alamadıklarını söyledi. Belli suçlarda Twitter’ın savcılığa yardımcı olmak için bilgi gönderdiğini belirten kaynaklar,Twitter'ın yazışmalara bazen 6 ay sonra da cevap verilebildiğini söyledi.

Emniyet gazete kupürlerini göndermişti

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiaları kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ankara Emniyet İstihbarat ve Terör Şube Müdürlüğü’nden bilgi istemişti. Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü ise savcılığa gazete kupürlerinden oluşan bilgi notu gönderdi.

Suikast iddiaları

Akşam ve Star gazetelerinin 20 Şubat 2014 tarihindeki manşetlerinde Sümeyye Erdoğan’a suikast planlandığı yer aldı. Fuatavni'nin Emre Uslu olduğunu iddia eden haberlerin ardından Emre Uslu ile CHP Milletvekili Umut Oran’ın yazışmaları yayınlandı. Fuat Avni'nin CHP Milletvekili Umut Oran'la yaptığı yazışmalar olarak gösterilen yazışmalarda, Sümeyye Erdoğan'a suikast yapılacağı ve bundan Fethullah Gülen'in haberi olduğu iddia edildi. Fuat Avni CHP’li Umut Oran’a: 'Tayyip kızıyla uğraşırken siz de seçime adapte olun. İsrail’le ABD’ye yalancı çıkmayalım' dediği iddia edildi.

Soruşturma başlatıldı

Üç gazetenin suikast iddialarını manşetine taşımasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün soruşturma başlattığını açıkladı. Başsavcılık'tan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söylemesi ve bu haberlerin basın yayın organlarında süreklilik arz edecek şekilde farklı boyutlarda yayımlanması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu haberler ihbar kabul edilerek, re'sen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma Anayasal Suçlar Bürosu'nca yürütülmekte olup, ilerleyen süreçte gerekli görüldüğünde kamuoyu bilgilendirilecektir.'

Suikast iddiasına Erdoğan’dan cevap

21 şubat 2014 tarihinde ise Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Erdoğan suikast iddialarına cevap verdi:

“Dün gazetelerde görmüşsünüzdür. Tehditler alıyoruz diye. Ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. Ben, ailem, hepsi. Şimdi şeyler dökülmeye başladı. Kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik. Kefenimizi giyerek yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsınız. Ama sende yürek varsa, sende delikanlılık varsa, kod adıyla falan ortaya çıkma, gerçek adınla ortaya çık. Sen terör örgütünün mensubusun, kod adı kullanıyorsun. Nereden konuşacaksan oradan konuş. Varsa elinde bir şey göster. İftira kampanyaları ile bunları yaptılar, şimdi de tehditler. CHP'nin başkanıyla, yetkililerle özel görüşmeler ve adeta onlara bilgi veriyorlar. Biz kızımla ilgili görevlendirmeyi yaptık; ABD'den biri gelecek, gereğini yapacak. Allah'tan ötenin kimseye bir şey yapmaya yetkisi yoktur.”

Oran: ‘Sanal şahsiyetle ilişkim yok’

CHP milletvekili Umut Oran hakkında çıkan iddialara 6 Mart 2015 tarihinde cevap verdi. Oran Twitter’dan 73 sayfalık Twitter yazışmalarını aldığını fuatavni kullanıcısıyla hiçbir yazışmasının olmadığını söyledi:

“Twitter’dan bana gönderilen yanıtta 4 yıldır @UmutOranCHP adresiyle üyesi olduğum bu hesabımdan yaptığım tüm yazışmalar elimde. Toplam 73 sayfa ve içerisinde malum sanal şahsiyetle ve türevleriyle tek bir satır dahi yazışma yok, olamaz da. Çünkü Twitter hepinizin bildiği bir gerçeği yine bildirdi. Birbirini takip etmeyen hesaplar birbirlerine direkt mesaj gönderemezler. Bu dosyanın tamamını gereğini yapması için avukatıma teslim ettim. Savcının açtığı soruşturmada tek bir kanıt dahi bulamayacağından adım gibi eminim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0