Görüş Bildir
Haberler
Succession'dan The Bear'a İzleyiciyi Etkisi Altına Almış Son Zamanların En Sağlam Dizi Önerileri

Succession'dan The Bear'a İzleyiciyi Etkisi Altına Almış Son Zamanların En Sağlam Dizi Önerileri

Son dönemde ekranlara gelen ve izleyicileri kendine hayran bırakan dizileri sizin için derledik. The Sandman'dan Loki'ye, Dahmer'dan Squid Game'e bağımlılık yapan bu yapımları kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The First Lady, 2022

20. The First Lady, 2022

IMDb: 7.2 

Özet: First Lady'nin gözünden Amerikan liderliğinin açıklayıcı bir yeniden inşası. Washington gezisinden aile hayatına, dünyayı değiştiren siyasi katkılarına kadar, Beyaz Saray'daki kadınların etkisi artık gizli değil. 

Oyuncular: Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson 

Yaratıcı: Aaron Cooley

19. WeCrashed, 2022

19. WeCrashed, 2022

IMDb: 7.3 

Özet: İsralli iş insanı Adam Neumann’ın yaşanmış hikayesini ekranlara getirmeye hazırlanan WeCrashed, tek çalışanı olan bir firmayken 10 sene içinde 47 milyar dolar değerine ulaşan devasa bir şirkete dönüşen WeWork’ün yükseliş ve kısa sürede gerçekleşen çöküş hikayesiyle beraber bu hikayenin merkezinde yer alan romantik bir ilişkiyi izleyicilere aktarır. 

Oyuncular: Jared Leto, Anne Hathaway, Kyle Marvin 

Yaratıcılar: Drew Crevello, Lee Eisenberg

18. The Dropout, 2022

18. The Dropout, 2022

IMDb: 7.5 

Özet: The Dropout, Elizabeth Holmes ve Theranos'un inanılmaz hırsının ve ters giden şöhret hikayesini anlatıyor.  

Oyuncular: Amanda Seyfried, Naveen Andrews, Michel Gill 

Yaratıcı: Elizabeth Meriwether

17. The Sandman, 2022-

17. The Sandman, 2022-

IMDb: 7.7 

Özet: Gözlerimizi kapatıp uykuya daldığımızda bizi bambaşka bir dünya bekler. Düşdünya denen bu yerde Düşler Lordu Sandman, en derindeki tüm korkularımızı ve fantezilerimizi şekillendirir. Ancak Düş beklenmedik şekilde yakalanıp yüz yıl boyunca tutsak edilince, yokluğu hem rüyalar âlemini hem de gerçek dünyayı sonsuza dek değiştirecek bir dizi olayı tetikler. Düş, düzeni yeniden sağlamak için farklı dünyalarda ve zamanlarda seyahat ederek sonsuz varlığı sırasında yaptığı hataları telafi etmeye çalışır. Bu yolculuk sırasında hem eski dost ve düşmanlarıyla tekrar karşılaşır hem de kozmik ve insani yeni varlıklarla tanışır. 

Oyuncular: Tom Sturridge, Boyd Holbrook, Patton Oswalt 

Yaratıcılar: Neil Gaiman, David S. Goyer, Allan Heinberg

16. The Terminal List , 2022-

16. The Terminal List , 2022-

IMDb: 7.9 

Özet: Binbaşı James Reece, tüm müfrezesinin öldürülmesinin ardındaki gizemli güçleri araştırıp intikam almaya başlar. Ordunun komuta yapısından bağımsız hareket eden Reece, sorumlu kişileri yakalamak için yaklaşık yirmi yıllık muharebe deneyimini kullanır. 

Oyuncular: Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 2022-2024

15. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 2022-2024

IMDb: 7.9  

ÖzetDiziAmerika'nın en kötü şöhretli seri katillerinden biri olan Jeffrey Dahmer'ın hikayesini konu ediyor. Jeffrey Dahmer'ın zor çocukluğundan, dehşet verici suçlarına ve 1992'deki mahkumiyetine odaklanılan yapımda, Dahmer’ın yıllar boyunca cinayet işlemesini mümkün kılan sistem sorunlarında da değiniliyor.  

Oyuncular: Evan Peters, Richard Jenkins, Molly Ringwald  

Yaratıcılar: Ian Brennan, Ryan Murphy

14. Squid Game, 2021

14. Squid Game, 2021

IMDb: 8.0 

Özet: Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır. 

Oyuncular: Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Yasushi Iwaki

13. Black Bird, 2022

13. Black Bird, 2022

IMDb: 8.1 

Özet: Yerel olarak bir futbol kahramanı ve bir polis memurunun oğlu olarak tanınan Jimmy Keene, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığında kendisine bir seçim hakkı verilir. Jimmy, ya azılı suçluların bulunduğu maksimum güvenlikli bir hapishaneye girecek ve orada şüpheli bir seri katil olan Larry Hall’dan öldürdüğü kadınların nerede olduğunu itiraf ettirip özgürlüğüne kavuşacak ya da şartlı tahliye olasılığı olmadan tüm cezasını çekecektir. Keene, tek çıkış yolunun bir itirafı ortaya çıkarmak ve Hall'un temyizi sonuçlanmadan önce birkaç genç kızın cesetlerinin nereye gömüldüğünü bulmak olduğunu çabucak anlar. 

Oyuncular: Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Greg Kinnear 

Yaratıcı: Dennis Lehane

12. Resident Alien, 2021-

12. Resident Alien, 2021-

IMDb: 8.1 

Özet: Dark Hose’un aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanan “Resident Alien”da dünyaya düşen bir uzaylı, gizli görevini tamamlayabilmek için kasaba doktorunun yerine geçer. 

Oyuncular: Alan Tudyk, Sara Tomko, Corey Reynolds 

Yaratıcı: Chris Sheridan

11. Only Murders in the Building, 2021

11. Only Murders in the Building, 2021

IMDb: 8.1 

Özet: Aynı apartmanda yaşayan üç yabancı, apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceğinden şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkarmaya karar veren üçlü, araştırma yapmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Üç yabancı olayı araştırırken, binanın yıllar öncesine uzanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarırlar. 

Oyuncular: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez 

Yaratıcılar: John Hoffman, Steve Martin

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Loki, 2021-2023

10. Loki, 2021-2023

IMDb: 8.2 

Özet: Marvel Studios'tan Loki'de, 'Avengers: Endgame'de yaşananların sonrası ele alınmaktadır ve bu yeni dizide kurnaz süper kötü Loki Fesatlık Tanrısı rolüne devam eder.  

Oyuncular: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino 

Yaratıcı: Michael Waldron

9. Maid, 2021

9. Maid, 2021

IMDb: 8.3 

Özet: Alex, şiddet dolu bir ilişkiden kaçan bekar bir annedir. Geçimini sağlamakta zorlanan Alex'in en büyük isteği çocuğuna iyi bir gelecek inşa etmektir. Bu amaçla Alex, hizmetçi olarak çalışmaya başlar. 

Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet 

Yaratıcı: Molly Smith Metzler

8. Mare of Easttown, 2021

8. Mare of Easttown, 2021

IMDb: 8.4 

Özet: Dizi, Pennsylvania’daki küçük bir kasabada yaşanan genç kadın cinayetlerini ve onları araştıran dedektif Mare Sheehan’ın henüz taze olan aile trajedisi arasında sıkışıp kalmasını konu ediniyor. 

Oyuncular: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart 

Yaratıcı: Brad Ingelsby

7. House of the Dragon

7. House of the Dragon

IMDb: 8.5 

ÖzetGame Of Thrones dizisinin spin-off projesi olan House of the Dragon, Targaryen Hanesi'nin hikayesini konu ediyor. Game Of Thrones'da yaşananlardan 300 yıl öncesinin aktarılacağı dizi, George R. R. Martin'in Fire & Blood kitabından uyarlanıyor.  

Oyuncular: Rhys Ifans, Matt Smith, Graham McTavish  

Yaratıcılar: Ryan J. Condal, George R.R. Martin

6. The Rehearsal, 2022-

6. The Rehearsal, 2022-

IMDb: 8.5 

Özet: Nathan Fielder, bir inşaat ekibi, bir oyuncu ordusu ve görünüşte sınırsız kaynaklarla, sıradan insanların hayatın en büyük anlarına, kendi tasarımı olan özenle hazırlanmış simülasyonlarda 'prova' yaparak hazırlanmalarını sağlar.  

Oyuncular: Nathan Fielder, Journey Baker, Anna Lamadrid 

Yaratıcı: Nathan Fielder

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Bear, 2022

5. The Bear, 2022

IMDb: 8.6 

Özet: Genç şef, görgüsüz mutfak ekibiyle birlikte bir sandviç dükkanını dönüştürmek için mücadele eder. 

Oyuncular: Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri 

Yaratıcı: Christopher Storer

4. Severance, 2022-

4. Severance, 2022-

IMDb: 8.7 

Özet: Lumen Industries isimli hayali şirket ve çalışanları etrafında şekillenecek dizide, iş ve hayat arasındaki dengeyi yeni bir seviyeye taşıyan “ikiye ayırma prosedürü” isimli bir işlem konu ediliyor. Bu prosedür sayesinde Lumen Industries çalışanları iş ve işle ilgisi olmayan anılarını, hafızalarında birbirinden ayrı şekilde muhafaza edebiliyor. 

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower 

Yaratıcı: Dan Erickson

3. It's A Sin, 2021

3. It's A Sin, 2021

IMDb: 8.7 

Özet: Yıl 1981, yeni bir 10 yılın başlangıcında Ritchie, Roscoe ve Colin, Londra’da yeni bir hayata başlarlar. Başlangıçta birbirlerine yabancı olan bu eşcinsel genç çocuklar, en iyi arkadaşları Jill ile kendilerini bir arada bulurlar ve kısa sürede birbirlerinin maceralarını paylaşırlar. Ancak yeni bir virüs yükseliyor ve yakında hayatları hiç hayal etmedikleri şekillerde test edilecek. 10 yıl geçtikçe ve AIDS’in gölgesinde büyürlerken, her zamankinden daha şiddetli yaşamaya ve sevmeye kararlılar. 

Oyuncular: Olly Alexander, Nathaniel Curtis, Shaun Dooley 

Yaratıcı: Russell T. Davies

2. Succession, 2018-2023

2. Succession, 2018-2023

IMDb: 8.9  

ÖzetNew York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor.  

Oyuncular: Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin  

Yaratıcı: Jesse Armstrong

1. Arcane, 2021-

1. Arcane, 2021-

IMDb: 9.0 

Özet: Piltover ve Zaun kentleri arasındaki sert çatışmanın ortasında iki kız kardeş, büyülü teknolojiler ve birbirine zıt inanışlar arasındaki savaşın karşı cephelerindedir. 

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Kevin Alejandro, Jason Spisak

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın