Görüş Bildir
Haberler
Squid Game Dünyayı Alarma Geçirdi: Ebeveynler Dikkat!

Squid Game Dünyayı Alarma Geçirdi: Ebeveynler Dikkat!

GNS
18.10.2021 - 21:16

Dünyayı kasıp kavuran Güney Kore yapımı Squid Game dizisi eğitimcileri harekete geçirdi. İngiltere’de eğitimciler en küçüğünden en büyüğüne tüm çocukların Netflix’te yayınlanan Squid Game dizisinde oynanan oyunları taklit ettiklerini söyledi. Çocukların oynadıkları oyunlarda diziyi örnek aldıklarını ve buna benzer oyunlarla vakit geçirdiklerini ifade eden öğretmenler ebeveynlere uyarılarda bulundu. Eğitimcilerin Squid Game için yaptıkları uyarıları haberimizde sizin için derledik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Netflix dizisi Squid Game’in global çapta büyük bir yankı uyandırması yaş fark etmeksizin herkesi diziyi izlemeye itti. Yaşları gerçek ve kurguyu ayırt edemeyecek kadar küçük çocukların diziyi izlemesi ise bunu oyunlarına dahil etmeleriyle sonuçlandı. Okulda Squid Game’i taklit eden oyunlar oynayan çocukları gören eğitimciler ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Çocuklarınızı Uzak Tutun

Çocuklarınızı Uzak Tutun

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İngiltere genelindeki okullarda görevli öğretmenler, çocukların diziyi seyretmemeleri için ailelere seslenip televizyon, tablet, akıllı telefon gibi elektronik cihazlarının ayarlarını gözden geçirmeleri çağrısı yaptı. 

İngiltere'de öğretmenler en küçükleri yaşında olmak üzere çocukların Netflix dizisi Squid Game'i taklit eden oyunlar oynamaya başladıkları uyarısında bulundu.

Kaybeden Ölüyor

Kaybeden Ölüyor

Güney Kore yapımı dizide yetişkinler, çocuk oyunlarını oynuyor ama oyunlarda kaybedenlerin sonu ölüm oluyor. Dizi, Güney Kore'deki birçok toplumsal meseleyi de bu oyunlar üzerinden anlatıyor.

İngiltere'de bir başöğretmen, yaş sınırı 15 olan dizinin ilköğretim seviyesindeki çocuklar için kesinlikle uygun olmadığını belirtti. Lincoln'deki Sir Francis Fill ilkokulunda görevli Gareth Nichols, 'okulda, aralarında 6 yaşındakilerin de bulunduğu bir grup öğrencinin diziyi konuştuklarını ve bazı sahneleri canlandırdıklarını' söyledi.

Taklit Ediyorlar

Taklit Ediyorlar

Squid Games, Netflix'in 90 ülkede en çok izlenen yapımı oldu. Dizi, şiddet, cinsellik ve intihar bağlantılı içeriğinden dolayı 15 yaş altına uygun olmadığı uyarısıyla yayınlanıyor. Ama bazı uzmanlar dizinin 15 yaşındakiler için de uygun olmadığı görüşünde. 

Dizide yetişkinler geleneksel çocuk oyunları oynuyor ama kaybeden vurularak öldürülüyor. 

Nichols, 'Oyunlar geleneksel çocuk oyunları gibi gösterilse de şiddetle sonuçlanmalarından dolayı genç izleyiciler için uygun değil. 15 yaşındakilere de izletilmemesinden yanayım. Bütün ebeveynlere çocuklarının evde neler izlediğini yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın