Görüş Bildir
Haberler
Spiegel: Yunanistan, Rusya'dan Maddi Yardım İsteyecek

Spiegel: Yunanistan, Rusya'dan Maddi Yardım İsteyecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da yayın yapan Spiegel Online internet sitesi, Yunan hükümetinin Rusya'dan doğalgazda indirim ve bazı Yunan menşeili gıda ürünlerine yönelik ambargo muafiyeti isteyeceğini yazdı.

Spiegel Online internet sitesinde yer alan habere göre Yunanistan, Rusya'dan maddi destek talebinde bulunmayı planlıyor. Yunan hükümetinin Moskova'dan doğalgaz fiyatında indirim ve yaş meyve-sebze gibi bazı Yunan menşeili gıda ürünlerine yönelik ambargo muafiyeti isteyeceği iddia edildi. Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis ve SYRIZA Partisi Parlamento Temsilcisi Tanasis Petrakos'un bu amaçla 30-31 Mart tarihlerinde Moskova'yı ziyaret edeceği belirtildi.

Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Başkanı Sergey Dankvert, daha önce yaptığı açıklamada, AB ülkelerine uygulanan gıda ambargosunun iptalinden sonra Rus pazarına ilk dönüş yapacak ürünler arasında Yunan menşeili gıda ürünleri olacağını belirtmişti.

Rusya, Ukrayna krizi gerekçe gösterilerek kendisine yaptırım uygulayan ABD, AB ülkeleri, Kanada, Avustralya ve Norveç'ten 7 Ağustos 2014'den bu yana et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, balık eti, sebze ve meyve ithal etmiyor. Gıda ambargosu, Yunanistan gibi Rusya'nın önemli ticari ortaklarını olumsuz etkiliyor.

Sputnik News

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/avrupa/2015...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0