Görüş Bildir
Haberler
Sperm Kalitesini Artırmak İçin Doğal Öneriler…

Sperm Kalitesini Artırmak İçin Doğal Öneriler…

Şebnem Sucu
01.09.2021 - 07:46

Genellikle 40-76 gün arasında olgunlaşan sperm hücrelerini etkileyen en önemli olguların başında beslenme gelmektedir. Çünkü vücudun diğer organları gibi işlevlerini yerine getirebilmesi için üreme sisteminin de çeşitli vitamin ve besinlere ihtiyacı vardır. Bazı faktörlerden hemen etkileyebileceği gibi çok hızlı çoğalabilen spermlerin hareketliliğini arttıran yiyecekler bulunur. Bunlar sperm üretiminden sorumlu vücudun bazı hormonlarını uyararak sperm kalitesini arttırmaya yardımcı olur. Peki, bu besinler nelerdir? İşte sperm kalitesini artırmak için doğal öneriler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir erkekte normal sperm miktarı, bir milimetre menide 15-200 milyon arasındadır. Bu oranın altındaki sperm miktarında yetersizlik görülür. Bu gibi problemlerle karşılaşan bireyler tıbbi desteğin yanı sıra sperm miktarı ve kalitesini arttırabilirler. Sperm sayısının az olması nedeni ile çocuk sahibi olamayanlar düzenli egzersiz yapmalı, tütün mamüllerinden kaçınmalı ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeleri gerekir. Aynı zamanda sperm kalitesini arttırmak için doğru besinleri tüketmelidirler. İşte sperm kalitesini arttırmak için yemeniz gereken doğal besinler ve diğer merak edilen tüm detaylar...

SPERM KALİTESİNİ ARTTIRAN BESİNLER

Sperm kalitesini arttırmak için hangi besinler tüketilmeli merak konusu olmaya devam ediyor. Düşük sperm sayısı; çevresel faktörlere ek olarak hormonal dengesizlikler, sperm kanal defektleri, enfeksiyon ya da spermlere saldıran antikorlar gibi çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Sperm sayısını arttırmak için ise, hormon tedavisi, ameliyat ve ilaçlar kişinin altta yatan nedenine bağlı olarak doktor tarafından önerilmektedir. Bununla birlikte besinlerin üreme sağlığına olumlu etkileri bulunur. Böylelikle testesteron üretimi teşvik edilerek sperm kalitesi ve hareketliliği arttırılabilir. İşte sperm kalitesini arttıran besinler…

- Tatlı patates, domates brokoli, ıspanak, karnabahar gibi sebzeler içeriğindeki yüksek besin maddelerinin yanı sıra önemli ölçüde A vitamini içerdiklerinden spermi haraketli hale getirmeye yardımcı olur. 

- Somon, uskumru ve hamsi gibi bazı balıklar yoğun miktarda Omega-3 içerirler. Aynı zamanda balığın iyi bir çinko kaynağı olması sperm miktarını arttıran faktörler arasında yer alır. Haftada 2-3 kez tüketilebilir.

- Günde birkaç defa bitter çikolata tüketmek sperm kalitesini arttırmanızı sağlar. Bitter çikolata, sperm kalitesini arttırmaya yardımcı olan mükemmel bir amino asit kaynağıdır. 

- Ginseng ve kuşkonmaz spermleri serbest radikallerden korur ve cinsel organa kan akışının artmasını sağlar.

- Muz gibi meyvelerin bromelain olarak tanımlanan bir enzim sebebi ile erkeklik libodusunu arttırdığı ve seks hormonlarını uyardığı bilinmektedir. 

- Bol miktarda çinko içeren keçiboynuzu pekmezi, antioksidan özelliği ile sperm sayısının artmasına yardımcı olur. 

- Arı poleni protein yönünden zengindir ve yüksek oranda A ve B vitaminleri içerir. Erkeklerde sperm sayısını arttırmayı teşvik eder. Günde 1-2 yemek kaşığı kullanılabilir.

- Safran ve zerdeçal gibi baharatlar çocuk sahibi olmak isteyen adayların sık kullandığı baharatlardır. Günde 1 çay kaşığı salatalara ilave edilerek kullanılabilir. 

- Demir dikeni ve çakşır otu cinsel isteğin artmasının yanı sıra sperm üretimine de fayda sağlamaktadır.

Bunlara ek olarak kabak çekirdeği, hindi, tavuk, ıstakoz, et ürünleri ve sakatatlar sperm kalitesi ve verimliliğine katkıda bulunan besinler arasında yer alır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın