Görüş Bildir
Haberler
Söz Konusu Bol Çikolata Olunca Damağınızın Hayır Diyemeyeceği Ankara'daki En İyi Çikolatacılar

Söz Konusu Bol Çikolata Olunca Damağınızın Hayır Diyemeyeceği Ankara'daki En İyi Çikolatacılar

Kimileri için 'tatlı' şerbetli ya da sütlülerden oluşurken bir kesim var ki tatlı konusu geçince aklına direkt çikolata geliyor. Özellikle son zamanlarda leziz Belçika çikolatasıyla yapılan yoğun çikolatalı tatlılar oldukça revaçta. Biz de sizler için Ankara'daki en iyi ve en leziz çikolatalı tatlılara sahip mekanları derledik. Gelin kalori hesabı yapmaksızın minik bir kaçamak yapalım!

1. Senorita Chocolate & Coffee

1. Senorita Chocolate & Coffee

İlk önerimiz ile başlayalım. Bahçelievler'de yer alan Senorita Chocolate & Coffee, çikolatalı tatlı denince akla gelen ilklerden oluyor. Eğer böylesine mekanların müdavimiyseniz bilirsiniz önemli olan birkaç husus var. Meyvelerin tazeliği, çikolatanın lezzet kalitesi ve kek gibi ürünlerin bayat olmaması. İşte tüm bu noktalarda oldukça hassas olan mekan, menüde yer verdiği her tatlısıyla sizi büyüleyecek.

Adres: Bahçelievler, Prof. Muammer Aksoy Cd No:76, 06490 Bahçelievler/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Buraya gelip her tatlısını deneme isteği doğuyor içimde özellikle başlangıcı kafenin adını taşıyan senorita ile yapmak kesinlikle en doğru tercihti. Ve tatlılar bir yana burada çayın tadı da çok iyi 🤟🏻Her tatlısını deneyeceğim ikinci sırada matilda 💃😂

2. Cacao Reserve

2. Cacao Reserve

Ankaralılar bilir Bahçelievler'de tatlıcıların çok olduğunu tabii şu an bizim konumuz lezzetini kanıtlamış çikolata ağırlıklı tatlıcılar. İşte bunlardan biri de Cacao Reserve. Güzel dizaynının yanı sıra ilgili hizmetiyle de artı kazanan mekan kendi hazırladıkları çikolatasıyla gerçekten midenizi bayram ettirecek. Kaçamakların en güzeli için Cacao Reserve'i tercih ettiğinize pişman olmayacaksınız.

Adres: Bahçelievler, 35. Cadde No:16, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bazı yerler vardır, çok özeldir. İşletme dokusu ile bunu hissettirir. Çok güzel tasalanmış bir kafe. Kahve çekirdekli bitter çikolata, çarkıfelek meyveli çikolata. Elbette yanında Türk Kahvesi muhteşem. Çok özel lezzet. İlk kez kakao çekirdeğini kırıp yedim. Güzel bir deneyimdi.

3. Zeyn Chocolate

3. Zeyn Chocolate

Genelde merkeze yakın yerlerde fazlasıyla seçenek olduğu için çikolata müdavimlerinin bayılacağı mekanlardan bir de İncek'te olanını ekleyelim dedik. Tam anlamıyla bir çikolata cenneti olan Zeyn Chocolate'ın sunumları ile gözleriniz bayram edecek ve aynı zamanda tatlılarıyla size lezzet şöleni yaşatacak. Mutlaka uğrayın deriz.

Adres: Kızılcaşar, Yavuz Sultan Selim Blv 7-A D:No:171, 06830 Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gayet nezih bir mekan. Çalışanlar nazik ve ilgili. Menüleri geniş denemek isteyebileceğiniz birçok tatlı bulunmakta. Biz profiterol ve bohça sipariş ettik. Kullanılan malzemeler taze ve lezzetliydi. Porsiyonlar ise gayet doyurucuydu.

4. Rumeli Çikolatacısı

4. Rumeli Çikolatacısı

Bahçelievler 7. caddenin yılların eskitemediği meşhur tatlıcılarından Rumeli Çikolatacısı, onca senenin verdiği tecrübe ile abartmaya kelimelerin yetemeyeceği çikolata tadına sahip. Aynı zamanda menüyü genişleten mekanda ana yemek seçenekleri de yer alıyor. Güzel bir yemek sonrası çay kahve eşliğinde bol çikolatalı leziz bir waffle harika olacaktır.

Adres: Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cd. No:68 D:B, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Hayatımda yediğim en lezzetli çikolata buradaydı. Çayları da çok lezzetliydi. Fiyatları da diğer kafelere göre aynıydı. Olağanüstü bir pahalılığı yoktu. Mekan çok güzel. Milli kütüphanenin oradan Bahçelievler'e girerken solda kalıyor.

5. Dolina Chocolate & Coffee

5. Dolina Chocolate & Coffee

Bahçeli'de yer alan bir diğer mekanımız ise Dolina Chocolate & Coffee. Mekanın el yapımı Belçika çikolatası ile taçlandırdığı tatlılarına doyum olmuyor desek yeridir. Gerçek bir çikolata severseniz hem lezzetlerin kalitesini anlayacak hem de mekanı favorileriniz arasına kesinlikle ekleyeceksiniz.

Adres: Yukarı Bahçelievler, Azerbaycan Cd. 135/B, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'da en lezzetli ve kaliteli çikolata yiyebileceğiniz tek mekan diyebilirim. Aşırı çikolata sever olarak Romeo benim favorim. Daha hafif tercih edenler için Juliet, Antonius ve Kleopatra'yı şiddetle öneririm. Çikolataları o kadar güzel ki karamelli çikolatayı asla sevmeyen ben bile Kleopatra'yı bayılarak yiyorum.

6. Simple Chocolate & Drink

6. Simple Chocolate & Drink

Menüye bakar bakmaz kafanızın karışacağı bir mekan olan Simple Chocolate & Drink, bizce ara ara gidip her tatlısını denemeniz gereken yerlerden. Çikolatasının kalitesi, meyvelerinin tazeliği, hamurlu tatlılarının da lezzetin tam olması mekanı 10'da 10 yapan etkenlerden. Bunun yanı sıra dizaynı ve güler yüzlü hizmetiyle de sizi etkileyecek olan mekana bir sonraki buluşmalarınızda mutlaka uğrayın deriz.

Adres: Yukarı Bahçelievler, 69. Sk. No:50, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Öncelikle şunu söylemeliyim ilk gidişimdi ve üç ürün denedik hepsini ayrı ayrı çok beğendik. Boyut olarak da gayet makul. Çikolataları aşırı lezzetli. Mekan aydınlık ferah diyebilirim. Alt katta fotoğraf çekinme alanı var, bazıları bu detaya göre de mekan seçiyor diye eklemek istedim.

7. Boston Drink & Dessert

7. Boston Drink & Dessert

Ankara'da çikolatacı denince akla gelen ilklerden bir diğeri ise Boston Drink & Dessert. Ümitköy ve Bahçelievler'de olmak üzere iki şubesi olan mekan artık işin ehli olmuş desek abartmış olmayız çünkü çikolata konusunda lezzetlerinin başarısını bir düzene oturtmuş ve de müşterilerine kanıtlamış işletmelerden. Hangi şubesine yolunuz düşerse çikolatayı sevmeyen biri olsanız dahi uğrayın deriz.

Adres: Galleria, Mutlukent Mah. Doğan Taşdelen Blv, AVM No:97/23, 06800 Çankaya/Ankara

Bahçelievler, 54. Cad. 21/B, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çikolataya doyuran lezzetleri ve çok zengin menüsü ile bağımlılık yapıyor diyebilirim. Tatlıların porsiyonları çok büyük ve gayet yeterli. Fiyatları birçok tatlıcı ile aynı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

8. Loya Exclusive Chocolate

8. Loya Exclusive Chocolate

Aslında daha çok hediye olarak çikolata üretimi yapan bir mekan olarak ünlenen Loya Exclusive Chocolate, oldukça nezih bir dizayna sahip oluşuyla mekana gelen müşterilerini de en iyi şekilde ağırlıyor. Birçok çikolata ve çikolatalı tatlı çeşidi olan mekanda vegan çikolata seçeneği olması da oldukça ince bir davranış. Yolunuz düşmese de siz rotayı Loya olarak ayarlayın deriz.

Adres: Kızılırmak, Çukurambar, Ufuk Ünv. Cd, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çok şık ve gösterişli bir mekan, ürünleri denedikten sonra bu gösterişi ve şıklığı tamamladıklarını fark ediyorsunuz. Çikolatalar çok kalite ve lezzetli, ünlü Belçika markası callebaut kullanılıyor. Hizmet çok iyi, çalışanlar güler yüzlü ve ilgili. Ayrıca akademileri var ve çikolata ile ilgili eğitimler veriyorlar. Tebrikler.

9. Aduja Artisanal Çikolata & Macaron

9. Aduja Artisanal Çikolata & Macaron

Aduja Artisanal Çikolata & Macaron ise Tunalı'da yer alan butik bir çikolata dükkanı. Çikolata sevdalısı bir şefin kuruluşu olan Aduja Artisanal, bayılacağınız tatlılara sahip türden bir işletme. Viskili, tekilalı, safranlı çikolataları denemeniz gerekenler arasında olmakla birlikte çikolatalı mousse tatlıları da denemeye değer seçeneklerden.

Adres: Barbaros, Abay Kunanbay Cd. No:22/D, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Derin Hanım’ın ilgili ve güler yüzlü yaklaşımı, çikolataların tadı ve kahvesi gerçekten mükemmeldi. Yeni tatlısını deneme fırsatı buldum ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Unutmadan makaronları da gerçekten efsane ve kesinlikle denenmeli!

10. Chocolabs

10. Chocolabs

Ve son önerimize geldik. Chocolabs'i zaten birçoğunuz biliyordur, Ankara için en meşhur çikolatacılarından olan mekan yılların eskitemediği lezzete sahip. Çikolata sevdalılarına birebir Chocolabs, birçok şubesi oluşuyla da ulaşılabilirlik açısından büyük avantaja sahip.

Adres: Meşrutiyet, Eyin İş Merkezi, Selanik Cd No:44/26, 06420 Çankaya/Ankara

Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cd. No:6-B, 06490 Çankaya/Ankara

Etiler, Optimum AVM, Ayaş Ankara Yolu Blv. No:93/219 D:220, 06560 Etimesgut/Ankara

Göksu, Kaşmir Center, 1. TBMM Cd. No:8/39, 06820 Etimesgut/Ankara

Yeni Batı, Atlantis AVM, 06370 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tatlıları çok güzel. Maşuk divane ve meftun aldık biz. Çikolata ve kremaları aynı. Gayet lezzetliydi.

Dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın