Görüş Bildir
Haberler
Sony'den Medya Kuruluşlarına 'Silin' Talebi

Sony'den Medya Kuruluşlarına 'Silin' Talebi

ATKN
15.12.2014 - 10:42 Son Güncelleme: 15.12.2014 - 17:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sony Pictures, uğradığı siber saldırı sonucunda ele geçirilen bilgilerin medya kuruluşları tarafından yayımlanmasını önlemek için 'silinmesini' talep etti. Şirket, aksi takdirde yasal yollara başvuracağını belirtti.

Sony Pictures, Guardians of Peace (GOP) siber korsan örgütünün ele geçirdiği sayısız e-posta ve diğer dokümanların medya kuruluşları tarafından yayımlanmaması için harekete geçti. Firma, bilgilerin silinmesini, aksi takdirde yasal işleme başvurulacağını belirtti.

New York Times'da yer alan habere göre, Sony Pictures'ın avukatı David Boies, GOP tarafından ele geçirilen bilgilerin 'çalıntı' olduğunu ifade ederek, bu bilgilere 'bakılmamasını ve silinmesi gerektiğini' belirtti. The Hollywood Reporter ve Recode sitelerine de yazılı açıklama gönderen Boies, 'Sony Pictures Entartainment olarak kendi rızaları dışında bilgilerin indirilmesi, çoğaltılması ve yayımlanmasına karşı olduklarını, bu yüzden çalıntı verilerin yok edilmesi gerektiğini' iletti.

Boies, bugüne kadar sızıntı bilgilerle ilgili birçok haber yapan Hollywood Reporter ve Recode gibi siteleri hedef göstererek, 'Sony'nin talebinin yerine getirilmemesi sonucunda oluşacak zarar ve kayıplardan medya kuruluşlarının sorumlu olacağını' belirtti.

Sony, internete sızan bilgilerin paylaşımını yavaşlatmak için geçtiğimiz hafta DDOS saldırılarına başlamıştı.

Sony Başkanı özür dilemek zorunda kalmıştı

GOP örgütünün siber saldırısı, yöneticiler arasındaki e-postaların yanı sıra Sony Pictures'ın film projeleri ve finansal dokümanlarına ait en az 11 bin GB verinin sızdırılmasına neden olmuştu. Sızdırılan belgeler arasında, yönetici ve yapımcıların oyuncular üzerinde yaptığı tartışmalar gibi birçok yazışma da yer alıyor.

Bu yazışmalarda adı fazlasıyla geçen Sony Eşbaşkanı Amy Pascal, ABD Başkan Barack Obama'nın hakkındaki sözleri yüzünden geçtiğimiz hafta özür dilemek zorunda kalmıştı. Yapımcı Scott Rubin ile arasındaki e-postalarda Obama ile katılacağı kahvaltıda ne konuşması gerektiğini tartışan Pascal, Obama'ya 'Afrikalı göçmenlerle ilgili filmler hakkında ne düşündüğünü soracağını' söylemişti.

Yılbaşı hediyesi gelebilir

Sony Pictures'ın ABD'li medya kuruluşlarına yaptığı uyarı, GOP'nin sızıntıda yaptığı yedinci dalganın ardından geldi. Siber örgüt, Sony'ye yönelik tehditlerini de sonlandırmış değil.

Hacker'lar, Sony'yi 'The Interview' filminin gösterimden kaldırılması konusunda uyarırken, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda 'yılbaşı için firmaya ve şahıslara ait bilgilerin yer aldığı büyük bir paket sunacaklarını' belirtti.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/son...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0