Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanlarda Artan Kanser Hastalığının Riskini Azaltmak İçin Tüketmemiz Gereken 16 Besin

Son Zamanlarda Artan Kanser Hastalığının Riskini Azaltmak İçin Tüketmemiz Gereken 16 Besin

Son zamanlarda kanser hastalığına yakalanan kişi sayısının artmasıyla çoğu kişi bu hastalığa yakalanmamak için önlemler almaya başladı. Beslenmeyle birlikte genetik, egzersiz yapma ve yaşam biçimine göre yakalanma riskleri değişse de biz en azından beslenmemize dikkat ederek riski azaltmak ve iyileşme oranını arttırmak konusunda doktorumuza da danışarak hassasiyet göstermeye çalışabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nar

Zamanında tüketilen doğal nar, çekirdeğiyle birlikte yendiğinde meme kanserine faydalı olabiliyor. Bunun yanında portakal, mandalina, greyfurt, limon da kansere karşı etkili turunçgillerden.

2. Böğürtlen

Antioksidan özelliğiyle vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı oluyor. Yaban mersini ve çilek de tüketmeniz öneriliyor.

3. Yeşilçay

Polifenol içeriğiyle mide ve bağırsak kanserlerine karşı savaştığı biliniyor. 5 dakikadan fazla demlememeniz öneriliyor.

4. Brokoli

Tadı ve kokusu çok sevilmese de buharda çok az pişmiş hatta çiğ yenilen brokoli, kolon ve prostat kanseri riskini azaltabiliyor.  Brüksel lahanası, lahana, karnabahar da bu özellikleri gösterebiliyor.

5. Üzüm

Çekirdekleriyle birlikte yenilen kara üzüm, deri ve meme kanseri riskini azaltabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Keten tohumu

6. Keten tohumu

İçinde bulunan yüksek lif prostat, beyin, kolon ve cilt kanseri hücrelerine zarar vererek iyileşmeye yardımcı olabiliyor ve bazı tür kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyebiliyor.

7. Ahududu

İçerdiği A vitaminiyle vücuttaki toksinleri atarak kanı temizliyor. Elma ve kivi de içerdiği lif oranı ve antioksidan etkisiyle yanınızda bulunuyor.

8. Ceviz

Meme, prostat ve bağırsak kanserlerine içerdiği omega-3'le savaş açıyor.

9. Ispanak

İçeriğindeki karotenler ve lutein maddeleriyle kansere karşı güçlü bir silah olabiliyor.

10. Domates

Domatesi mevsiminde çiğ olarak, kışın da salça olarak tüketmek kadınlarda meme, erkeklerde ise prostat kanserine karşı savaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Soğan

Akciğer ve mide kanserlerine karşı savaşan soğanın vücudumuza başka sağlıklı etkileri de bulunuyor.

12. Sarımsak

Özellikle karaciğer ve mide kanserine karşı tam bir savaşçı olan sarımsak diğer kanser türlerini yok etmede etkili olabiliyor.

13. Acı biber

Doğal yetiştirilen acı biber bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserle savaşıyor. Özellikle de mide kanserine karşı koruyucu etki sağlayabiliyor. Kurutulmuş acı biber ise önerilmiyor.

14. Yoğurt

Evde taze sütle yapılan yoğurt  meme, kolon, mide, yumurtalık, endometriyoz kanserinde etkili olabiliyor.

15. Soya ürünleri

15. Soya ürünleri

Özellikle östrojen hormonuna olan etkisiyle mesane kanserini önleyebiliyor. Bunun yanında yumurtalık ve göğüs kanserlerine de iyi geldiği söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Turp

Kara turp, karaciğeri temizlemesi dışında özellikle meme kanserine karşı fayda sağlayabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
50
8
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Kısaca bulunabilecek en doğal gıdalar tüketilmeli. Ama tabiki çok zor. Sonuçta eğer kalp krizinden kaykılmazsak önünde sonunda kanserden gideceğiz :(

Pasif Kullanıcı

Çok faydalı bilgiler çok teşekkürler :)