Görüş Bildir
Haberler
Son Söz Erdoğan'da: Asgari Ücretin Bu Hafta Açıklanması Bekleniyor

Son Söz Erdoğan'da: Asgari Ücretin Bu Hafta Açıklanması Bekleniyor

Batuhan
13.12.2021 - 07:45

Gelecek yıl geçerli olacak yeni asgari ücretin bugün ya da bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor. Taraflar tutumunu netleştirdi. Son kararı ise geçen yıllarda olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre asgari ücretin belirleneceği son toplantının bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor. Tarafların tavrı netleşti. Türk-İş, 4 bin TL’nin altına imza atmamakta kararlı. Başkan Ergün Atalay, 4 bin TL’nin “kırmızı çizgileri” olduğunu açıkladı. İşveren tarafı da bu yıl önceki yılların aksine “hedeflenen değil, gerçekleşen enflasyonu” dikkate aldıklarını açıkladı.

“Teşvik, destek, vergi indirimi” adımları bekleniyor

“Teşvik, destek, vergi indirimi” adımları bekleniyor

İlk toplantıdan bu yana çalışanları “enflasyona ezdirmeyeceklerini” vurguluyorlar. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “3 bin 500 TL’yi geçtik, daha fazlası için çalışıyoruz” diyerek tavırlarını ortaya koydu. 

İşveren bunun için iktidardan “teşvik, destek, vergi indirimi” gibi adımlar bekliyor. Bu destekler ise ya bütçeden ya da büyük olasılıkla İşsizlik Sigortası Fonu’ndan çıkacak. Fonun varlığı 9 Aralık itibarıyla 88.6 milyar TL’ye inmiş durumda. Dolaylı olarak yine emekçinin cebinden çıkmış olacak.

Bakan Bilgin 4 bin TL'ye sıcak bakmıyor

Bakan Bilgin 4 bin TL'ye sıcak bakmıyor

İktidar kanadı ise bir rakam söylemedi. Ancak kulislerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretin 4 bin TL’ye çıkarılmasına sıcak bakmadığı konuşuluyor.

Bakanın, “Asgari ücret 4 bin TL olursa, bunun işverene maliyeti 6 bin 500 TL’ye çıkar” dediği öğrenildi. Bu konuda son kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
4
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Bu ülkede yoksulluk sınırı 10bin TL zaten. Sonuç ne çıkarsa çıksın yine yoksuluz.

demet s.

Son kararı her zaman yüceler yücesi verir...

C10BLACK

Sn Bilgin biliyoruz ki olaya ücret değil yüzde olarak bakacaksınız. Şu kadar zam yaptık diyerek tarihin en büyük zammını yaptığınızı düşüneceksiniz. Ama tari... Devamını Gör