Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Değerlendirme Toplantısının Ardından Açıklama Yaptı! İşte O Açıklama...

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Değerlendirme Toplantısının Ardından Açıklama Yaptı! İşte O Açıklama...

Müge Kakşi
05.04.2021 - 19:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Değerlendirme toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan 104 amiralin gece bildirisiyle ilgili ilk kez konuştu. İşte Recep Tayyip Erdoğan'ın o açıklamaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın Gece Bildirisiyle İlgili İlk Kez Konuştu

Erdoğan'ın Gece Bildirisiyle İlgili İlk Kez Konuştu

Ülkeyi 2 gündür işgal eden tartışmaları ayrıntıları ile değerlendirdik. Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir girişimdir.  Emekli amirallerin vazifesi 104 tanesi bir araya gelerek siyasi bir tartışma konusunda darbe imaları içeren bildiriler yayınlamak değildir. FETÖ'cü hainlerin darbe girişimine karşı milletimizin yanında yer alırken görmedik.  Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Hiçbir isme medyadaki ve siyasi alandaki açıklamaları nedeniyle herhangi bir soruşturma açılmış değildir. Bir gece yarısı 104 emekli amiralin böyle bir girişimde bulunması asla kabul edilemez.  Emekli amiral sıfatıyla da olsa böyle bir girişim, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik bir bühtandır.

Hiçbir emekli kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur. 

Biz bildiri yayınlanır yayınlanmaz tüm siyasetçilerin karşı duruşlarını güçlü bir şekilde beklerdik.

Ana muhalefet partisini demokrasiden yana tutum almaya çağırıyoruz. Her zamanki gibi bizim muhatabımız millettir, yol haritamızı milletle paylaşmak için bir araya geldik, hadlerini yine milletimizle birlikte göstereceğiz.

Türkiye'de demokrasiye yönelik her saldırı, bu tarz bildirilerin ardından gelmiştir. 27 Mayıs'ta merhum Menderes'e böyle yapmışlardır. 28 Şubat'ta ülkenin meşru yönetimine bu pervasızlıkla saldırmışlardır. 

Bu meseleyi siyasi istismar aracı haline getirmek isteyenler çıkacaktır. Onlarla sandıkta hesaplaşacağız Milletimiz kimin demokrasinin ve hukuk devletinin yanında durduğunu görüyor.

Demokrasi ve hukuk içinde çözülecek meselelerin darbe imalı bildirilerin bahanesi haline dönüştürülmesi anayasaya yönelik açık tehdittir.

Kendi ülkelerinin ve milletinin felaketinden iktidar devşirme peşinde koşan muhterisleri milletimizin takdirine havale ediyoruz.

Uzun görüşmelerin ardından İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde Montrö Sözleşmesini imzaladık.  Montrö sözleşmesi dönemin şartlarında önemli bir kazanımdır. Montrö'nün ülkemize sağladığı kazanımları önemli görüyor, daha iyisi için imkan bulana kadar bu sözleşmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz.  Ama gelecekte bu ihtiyaç ortaya çıkarsa, ülkemizi daha iyisine kavuşturmak üzere her sözleşmeyi gözden geçirmekten de çekinmeyiz Montrö'yü imzaladığımız tarihten beri akademi dünyasında, medyada askeri cenahta pek çok görüş ortaya konmuştu. Amaç Montrö sözleşmesi ile ilgili tartışmaya katkı sağlamaksa bildiri yayınlamak değil, akademik dünyada ya da medyada görüş bildirmektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları

MONTRÖ SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Kanal İstanbul ile Montrö arasında kurulan bağlantı tamamen yanlıştır. Montrö Sözleşmesinden çıkmayla ilgili halihazırda ne bir çalışmamız ne de böyle bir niyetimiz vardır. Türkiye'nin milli egemenlik haklarını tahkim edecek bu projeye karşı çıkanlar, en büyük Atatürk ve cumhuriyet düşmanıdır.

'SARIKLI AMİRAL' TARTIŞMASI

TSK'nın disipliniyle bağdaşmayacak fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız. Bunun münferit bir hadise olduğu açıktır. Söz konusu fotoğrafı yayınlandığında TSK idari bir soruşturmayı başlatmıştır. Milli Savunma Bakanlığımız kendi üzerine düşeni mutlaka yapacaktır. Bunu bir bildirinin bahanesi olarak kullanılmasını kesinlikle art niyetli görüyoruz.

Geçmişte 'Genç Subaylar Rahatsız' diyenlerin işi emekli amirallere havale ettikleri anlaşılıyor. Demokrasi ve hukuk içerisinde çözülecek meselelerin, darbe imalı bildirilerin bahane edilmesi siyasi otoriteye rağmen anayasaya bağlılık değil açık tehdittir. Bu tartışma bile başlı başına Türkiye'nin darbe dönemlerinin ürünü bir anayasadan yeni ve sivil bir anayasaya geçiş işlemlerinin ispatıdır.

Milletimizin ve özellikle gençlerimizin morallerini bozacak hiçbir hareketi müsamaha ile karşılayamayız. Çarşamba günü Türkiye ekonomisinin salgın şartlarında hangi başarılı işleri ortaya koyduğunu milletimizle paylaşacağım. Şu anda 104 kişinin içerisinde bizzat CHP'nin üyesi olan kendisi karısı yeğeni, oğlu şusu busu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var. Biz ekonomide bir şeyi konuşuyoruz. Bunu açıkladım. Türk ekonomisini yatırım, istihdam, üretim ve ihracat temelinde büyütmeyi, çok daha iyi yerlere götürme mücadelesi vermeyi sürdüreceğiz.

Çarşamba Gününe İşaret Etti

Çarşamba Gününe İşaret Etti

İktidara geldiğimizden bu yana ülkemizi nereden aldık bugün neredeyiz? Yatırımlar dahil bütün bunları kronolojik olarak Çarşamba günü millete seslenişte açıklayacağım. Demokrasimizi de milli iradenin üstünlüğü temelinde darbelere, cuntalara, vesayete karşı gerektiğinde canımız pahasına mücadele ederek güçlendirip, geliştireceğiz. Bu duygularla bir kez daha hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum, kalın sağlıcakla deyip sizlere hayırlı akşamlar diliyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın