Görüş Bildir
Haberler
Sokakları Özlediğimiz Şu Günlerde İçimizi Umutla Dolduracak 14 Sokak Müzisyeni Performansı

etiket Sokakları Özlediğimiz Şu Günlerde İçimizi Umutla Dolduracak 14 Sokak Müzisyeni Performansı

Musical Dio
07.06.2020 - 17:00

Sokaklar sosyal alanın başladığı, insanların bir araya geldiği ve kültürün bir bir işlendiği yerdir. Bir süredir uzak kaldık ama müziğin gücü ile bir araya geleceğimiz günler yine yakındır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz yıllarda müziğini dinleme şansı bulmuş olabileceğiniz...

2. Sokakta gitar çalarken geçen bir kişinin eşlik ettiğini duyan sokak müzisyeni, mikrofonu olduğunu ve söylemek isteyip istemediğini soruyor...

3. New York’da sokağa piyano çıkaran başka bir sanatçıya o sırada aynı sokakta bulunan ve yanında kemanı olan başka bir müzisyen eşlik ediyor.

4. Yine başka bir doğaçlama piyano düeti. Sokak performansçısı piyanist Dotan Negrin sokakta piyano çalarken bavuluyla o sırada geçmekte olan başka bir adam katılabilir miyim diyor ve muhteşem bir düete ima atıyorlar.

5. Muhteşem sesi ve performansı ile büyüleyen Brothers Moving ; Cab Calloway’in Minnie the Moocher’ın bir oldukça eğlenceli bir cover’ını sergiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Londra metrosunda 2014 yılında çekilmiş bu videoda harika bir yetenek şov!

7. Çilek kostümü giymiş, daha önce hiç görmediğiniz bir enstrümanla ve yanında inanılmaz yetenekli bir davulcu ile performans sergileyen Legendery Strawberry Man’i (Efsane Çilek Adam) kesinlikle izlenmeye değer.

8. Avrupa sokaklarının, sonradan sahnelerinin ünlü ismi DUB Fx, her performansında izleyicileri eğlendirdiği gibi, performansı, sesini farklı şekillerde kullanması ile izleyicilere bir müzik şöleni sunuyor!

9. Bu videoyu sanırım herkes hatırlar; Dünya Bir Saniyeliğine Güzelleşti başlığı ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca izlenmeye ulaşmıştı. Sokaklarda dans edebileceğimiz güzel günlere!

10. İstanbul sokaklarındaki akordeonun sesine oldukça aşinayız. Stanescu Florin, İstanbul’da en bilinen akordeon sanatçılarından biri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Her zaman oldukça şık giyinen, bağlamasıyla çoğu zaman yürek yakan şarkılar söyleyen Ozan Garip’i kimler hatırlıyor?

12. İstiklal caddesinde bir kez bile bulunduysanız Kızılderili kıyafetleri giymiş sokak müzisyenlerini görmüşsünüzdür. Aslında çoğunun Amerika’dan değil, Uzak Doğu’dan geldiğini biliyor muydunuz?

13. İzmir Alsancak'ta hayatını sokak çalgıcılığıyla kazanan Sado Dayı'mız...

14. Devlet memurluğunu bırakıp sokak müzisyenliğine başlayan Ata Yıkar abimizi, Tunalı'da yürümüş herkes bir kere duymuştur!

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!

#yüzdeyüzmüzik artık #yüzdeyüzonline! Online konserler, ilginç bilgiler ve daha fazlası için @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarını takip et!

instagram.com/yuzdeyuzonline

twitter.com/yuzdeyuzonline

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
10
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
red-factor

Light in Babylon'u Ankara'da dinlemiştim. O zamanlar IF'lere falan çıkmıyorlardı. Severdim kendilerini.