Görüş Bildir
Haberler
Sizce Hangileri Alacak? 2021'de Oscar Ödülü Alması Gereken Filmler

Sizce Hangileri Alacak? 2021'de Oscar Ödülü Alması Gereken Filmler

luna
31.01.2021 - 19:43

IndieWire 2021 Oscar'ı için en uygun filmleri açıkladı. Sizce bu filmlerden hangisi ödül alır? Yorumlara bekliyoruz!

Not: Açıklamalar Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Collective (2019)

1. Collective (2019)

IMDb: 8.4

Colectiv, Moğolları ve politikacıları zenginleştirirken, masum vatandaşların ölümüne yol açan büyük bir sağlık hizmeti sahtekarlığını ortaya çıkarmaya çalışan bir araştırma ekibinin hikayesini konu ediyor.

2. Wolfwalkers (2020)

2. Wolfwalkers (2020)

IMDb: 8.1

Batıl inanç ve sihrin olduğu bir dönemde, genç avcı Robyn Goodfellowe, son kurt sürüsünü yok etmek için babasıyla birlikte İrlanda'ya gider. Robyn, şehir surlarının dışındaki yasak toprakları keşfederken, geceleri kurtlara dönüşebildiği söylenen gizemli bir kabilenin üyesi olan özgür ruhlu Mebh ile arkadaş olur. Mebh'in kayıp annesinin bulmaya çalışan Robyn, onu Wolfwalker'ların büyülü dünyasına çeken bir sırrı ortaya çıkarır.

3. Soul (2020)

3. Soul (2020)

IMDb: 8.1

Orta okul müzik öğretmeni Joe Gardner, bir jazz grubu ile birlikte çalışan jazz piyanisti olmanın hayalini kuruyordur. Bunun ardından ilk müzisyenlik deneyimini edinir. New York sokaklarında gezinen adam, birden bire kendini kanalizasyona düşerken bulur. Ancak burası aslında farklı bir dünyaya açılıyordur. Şimdi ise Dünya'ya nasıl geri döneceğini bulması gerekmektedir.

4. The Trial of the Chicago 7 (2020)

4. The Trial of the Chicago 7 (2020)

IMDb: 7.8

The Trial of the Chicago 7, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

5. Sound of Metal (2019)

5. Sound of Metal (2019)

IMDb: 7.8

Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı duymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Another Round (2020)

6. Another Round (2020)

IMDb: 7.8

Martin, kendisini yorgun ve yaşlı hisseden bir lise öğretmenidir. Evliliğinde sorunlar yaşayan Martin’in iş hayatı da pek yolunda gitmez. Martin’in öğrencileri ve velileri, not ortalamalarının artması için onun sözleşmesini iptal etmesini ister. Belirli seviyede tüketilen alkolün, zihni dünyaya açtığını düşünen Martin, bir deney yapmaya karar verir. Üç öğretmen arkadaşı ile birlikte Martin, deney için her gün belirli miktarda alkol tüketmeye başlar. Sonuç başlarda gayet olumludur. Ancak bir süre sonra deney bazıları için olumsuz sonuçlar vermeye başlar.

7. Crip Camp (2020)

7. Crip Camp (2020)

IMDb: 7.8

Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.

8. Athlete A (2020)

8. Athlete A (2020)

IMDb: 7.7

Athlete A, ABD Jimnastik takımı doktoru Larry Nassar’ın istismarını ifşa eden muhabirlere odaklanıyor. Indianapolis Star muhabirleri, ABD Jimnastik takımının 29 yıllık doktoru olan Larry Nassar’ı sporcuları taciz ettiği yönünde bir haber yayınlar. Büyük yankı uyandıran haberin yayınlanmasından sonra kurbanlar, ABD Jimnastik Takımı’nın şikayette bulunacağını düşünür. Ancak ABD Jimnastik, Lary ile anlaşıp haberlerin asılsız olduğunu iddia eder. Bu olayın ardından muhabirler, tacizin örtbas edilmesine göz yuman Jimnastik Federasyonu’nu araştırmaya başlar. Muhabirler, çok geçmeden Jimnastik Federasyonu’nun kirli kültürü ifşa eder.

9. Promising Young Woman (2020)

9. Promising Young Woman (2020)

IMDb: 7.5

“Promising Young Woman”, gelecek vadettiği konusunda herkesin hemfikir olduğu ancak acıklı bir olay sonucu geleceği mahvolan Cassie’ye (Carey Mulligan) odaklanıyor. Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır.

10. Dick Johnson Is Dead (2020)

10. Dick Johnson Is Dead (2020)

IMDb: 7.5

Yönetmen Kirsten Johnson, Dick Johnson is Dead belgeseli ile, 86 yaşındaki babasının kaçınılmaz sonu ile yüzleşmeye çalışıyor. Ölüm ve sonrası ile ilgili fantezilerini kurgulayan Johnson, bu sayede babası ile onu sonsuza kadar hayatta tutacak bir bağ kuruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Palm Springs (2020)

11. Palm Springs (2020)

IMDb: 7.4

Palm Springs, bir düğün gününü tekrardan yaşadıkları bir döngüye hapsolan Nyles ve Sarah'nın hikayesini konu ediyor. Rahat bir insan olan Nyles ve nedime olmaya pek de istekli olmayan Sarah'nın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

12. Bacurau (2019)

12. Bacurau (2019)

IMDb: 7.4

Bacurau, Brezilya’da bulunan küçük bir kasabadır. Genç bir kadın olan Teresa, Bacurau’da bulunan büyükannesinin cenaze törenine katılmak için kasabaya gider. Teresa’nın büyükannesi olan, kasabanın lideri Carmelita, 94 hayatını kaybedince kasabada yas havası hakim olur olur. Teresa, cenaze için geldiği Bacurau'nun birçok sorununun olduğunu gözlemler. Kasaba, temel olanaklardan yoksun, telefonunun çekmediği, temiz suyun bulunmadığı ve daha nice sorunların baş gösterdiği bir yer haline gelmiştir. Carmelita'nın ölümünün ardından geçen birkaç gün sonra kasaba sakinleri, bölgenin haritadan silindiğini ve art arda ölümlerin meydana geldiğini fark eder.

13. Never Rarely Sometimes Always (2020)

13. Never Rarely Sometimes Always (2020)

IMDb: 7.4

Autumn ve Skylar, Pennsylvania'nın kırsal kesiminde yaşayan iki genç kızdır. Autumn'ın hayatı, hamile olduğunu öğrenmesi ile altüst olur. Genç kız, istenmeyen hamileliği karşısında ne yapacağını bilemez. Bu süreçte en büyük desteği kuzeni Skylar'dan görür. Autumn ve kuzeni Skylar, bu sorunu çözebilmek için New York'a gitmeye karar verir. Yola koyulan iki genç kız, arkadaşlık, cesaret ve sevgiyi keşfettikleri bir maceraya atılır.

14. One Night in Miami (2020)

14. One Night in Miami (2020)

IMDb: 7.3

25 Şubat 1964 gecesi Cassius Clay, Sonny Liston'ı yenerek dünya ağır sıklet boks şampiyonu olur. İnsanlar kalabalık halde kutlama yapmak için Miami Beach Kongre Merkezi'nde toplanırken Clay, ırk ayrımcılığı nedeniyle zaferini diğer sporculardan uzakta kutlamak zorunda kalır. Clay, Miami’nin siyahi mahallelerinden birinde arkadaşları aktivist Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve futbol yıldızı Jim Brown ile kutlama yapar. Dört adam bu sırada kendileri ve insanlar için yeni bir dünya tanımlamaya karar verir.

15. The Forty-Year-Old Version (2020)

15. The Forty-Year-Old Version (2020)

IMDb: 7.2

The 40-Year-Old Version, yaşında rapçi olarak kendisini yeniden keşfetmeye, sanat ile sesini duyurmaya çalışan şanssız bir New Yorklu oyun yazarının hayat hikayesini konu ediyor. Radha, tamamen şanssız bir tiyatro oyunu yazarıdır. Artık hayatına farklı bir yön vermek isteyen Radha, 40. yaşına basmadan önce yaşamında büyük bir atılım yapmak ister. Ancak başarılı olmak için son şansıymış gibi görünen işler pek de yolunda gitmemeye başlar. Artık kendini yeniden yaratmaktan başka şansı yoktur. Şimdi Radha, RadhaMUSPrime adıyla bir rap şarkıcısı olmak için adım atar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 76 Days (2020)

16. 76 Days (2020)

IMDb: 7.2

76 Days, Çin'in Wuhan kentindeki COVID-19 salgınıyla savaşan hastaların ve sağlık çalışanlarının mücadelelerini konu ediyor.

17. Babyteeth (2019)

17. Babyteeth (2019)

IMDb: 7.2

Babyteeth, kanser hastası olan genç kız Milla'nın aşık olma sürecini konu ediniyor. Milla'nın aşık olduğu kişi ise bir uyuşturucu satıcısıdır. Buna rağmen Moses, Milla'ya yaşama dair umut kaynağı haline gelir. Ancak bir süre sonra her şey birbirine karışır. Artık Milla geleneksel ahlaki tavırları bir kenara koyacaktır. Milla'nın artık hayatında kaybedeceği hiçbir şeyi yoktur ve buna göre yaşıyordur. Ailesi ise kızlarının değişimine müdahale etmek istese de uzaktan izlemek zorunda kalacaktır.

18. Ma Rainey's Black Bottom (2020)

18. Ma Rainey's Black Bottom (2020)

IMDb: 7.1

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

19. The Invisible Man (2020)

19. The Invisible Man (2020)

IMDb: 7.1

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu bulur ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar verir. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alır. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlar. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına girer.

20. First Cow (2019)

20. First Cow (2019)

IMDb: 7.1

First Cow, girdikleri işte başarılı olmaları, değerli bir ineğe bağlı olan iki adamın hikayesini konu ediyor. Amerika'nın batısına giden Cookie Figowitz adındaki bir adam, burada Çinli bir göçmen olan King Lu ile tanışır. Cookie, King Lu ile kurduğu bağlantı sayesinde Oregon Bölgesi'ndeki kürkçülerin arasına katılır. Birlikte bir iş peşinde koşan Cookie ve King, başarılı olmak için ellerinden geleni yapar. Onların girdikleri işte başarılı olabilmesinin tek yolu ise zengin bir toprak sahibinin oldukça değerli olan ineğine bağlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Saint Frances (2019)

21. Saint Frances (2019)

IMDb: 7.1

Saint Frances, küçük bir kızın bakıcılığını yapan bir kadının hayatına odaklanılıyor. Otuz dört yaşına giren Bridget, sonunda iyi biri ile tanışıp, bir işe girebilmiştir. 6 yaşındaki Frances’e bakıcılık yapan genç kadın, oldukça inatçı olan küçük kız ile anlaşmak için epey çaba sarf eder. Hayatını yoluna koyduğunu düşünen genç kadın, bu sırada hamile olduğunu öğrenir. Üstelik istenmeyen bu hamilelik, beklenmeyen bir komplikasyona neden olur. Sıkıntılı zamanlar geçiren Bridget ile Frances arasında bu sırada farklı bir bağ oluşmaya başlar.

22. Mank (2020)

22. Mank (2020)

IMDb: 7.1

Mank, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini konu ediyor. Herman Mankiewicz’i Gary Oldman’ın canlandıracağı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor.

23. Circus of Books (2019)

23. Circus of Books (2019)
images.squarespace-cdn.com

IMDb: 7.1

Circus of Book, uzun yıllar Los Angeles geylerinin merkezi olan Circus of Book adında bir porno dükkanı işleten bir çiftin hayatına odaklanıyor. 1976 yılında zor zamanlar geçiren Karen ve Barrt Mason’ın hayatı, bir iş ilanını değerlendirmeleriyle bambaşka bir hal alır. Circus of Books adında bir porno dükkanı işletmeye başlayan çift, kendilerini LGBT topluluğunun içinde bulur. Yaptıkları işte türlü zorluklarla karşılaşan, işlerini uzun süre söylemekte sıkıntı yaşayan Karen ve Barry, on yılın sonunda ABD’de eşcinsel filmlerin en büyük dağıtımcıları haline gelir.

24. Borat Subsequent Moviefilm (2020)

24. Borat Subsequent Moviefilm (2020)

IMDb: 6.7

Borat filminin devam halkası olan yapımda, artık tanınan bir gazeteci olan Borat’ın maceralarına odaklanıyor. Kendisini bir yıldız olarak gören Borat, kimliğini saklayarak çalışmak zorunda kalır. Borat karakterine bir kez daha Sacha Baron Cohen hayat veriyor.

25. Emma (2020)

25. Emma (2020)

IMDb: 6.7

Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti alıp Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Vast of Night (2019)

26. The Vast of Night (2019)

IMDb: 6.7

The Vast of Night, yaşadıkları kasabanın ve kendi geleceklerinin sonsuza dek değişmesine neden olan garip bir frekans keşfeden genç bir santral operatörü ile karizmatik bir radyo programcısının hikayesini konu ediyor.

27. I'm Thinking of Ending Things (2020)

27. I'm Thinking of Ending Things (2020)

IMDb: 6.6

Ian Reid’in 2016 yılında yayınlanan aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan “I’m Thinking of Ending Things” birlikte uzun bir yola çıkan Jake ve kız arkadaşına odaklanıyor. Jake’in gözden ırak bir çiftlikte yaşayan ailesiyle tanışmaya hazırlanan kadın bir yandan da ilişkilerini bitirmeyi düşünmektedir. Jake beklenmedik bir şekilde farklı bir yola sapınca kız arkadaşı zor durumda kalır ve ikili arasında somut bir gerginlik, psikolojik bir kırılganlık ve saf bir korku hissi oluşur.

28. On the Rocks (2020)

28. On the Rocks (2020)

IMDb: 6.5

On The Rocks, New York’ta bir maceraya atılan genç bir annenin hikayesini konu ediyor. Bu macera sayesinde genç kadın tam bir playboy olan babası ile yeniden bağ kurma fırsatı yakalar. Sofia Cappola’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Lost In Translation, A Very Murray Christmas gibi filmlerde Coppola ile birlikte çalışan ve Rushmore, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel gibi filmleriyle tanıdığımız usta oyuncu Bill Murray ile Parks and Recreation, Sosyal Ağ, Vazgeçmem Senden, Yakalandın, Aşkın Algoritması gibi yapımlardan tanıdığımız başarılı ve güzel oyuncu Rashida Jones üstleniyor.

29. Swallow (2019)

29. Swallow (2019)

IMDb: 6.5

Swallow, hamile olan bir kadının hayatına odaklanıyor. Genç bir kadın olan Hunter, bir süre sonra aralarına katılacak olan bebekleri için oldukça heyecanlıdır. Hamile olan Hunter, hamileliğinin başlarında tehlikeli nesneleri yutmak ister. Hunter, gitgide artan bu isteğini bastırmaya çalışsa da bir süre sonra arzularına karşı koyamaz hale gelir. Bu süreçte kocası ve ailesinin baskı ve denetimlerine göğüs germeye çalışan Hunter, onların da desteği ile tehlikeli nesne yutma arzunun ardında yatan sırrı gün yüzüne çıkarmak için çabalar.

30. Da 5 Bloods (2020)

30. Da 5 Bloods (2020)

IMDb: 6.5

Da 5 Bloods, Vinetman Savaşı'nda büyük kayıplar veren dört Afrika kökenli Amerikalı gazinin masumiyetlerini bulmak için vahşi hayata geri dönüşlerini konu ediyor. Otis, Eddie, Paul ve Melvin Afrika kökenli Amerikalı gazidir. Vietnam Savaşı'nda manga komutanlarını kaybeden dört gazi, hem onun cesedini ve hem de gömülü bir hazineyi bulmak amacıyla Vietnam’a geri döner. Paul’un oğlunun da aralarına katıldığı bu serüvende ekip bir yandan karşılarına çıkan insanlar ve doğayla mücadele ederken bir yandan da Vietnam Savaşı’nın neden olduğu yıkımla yüzleşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. The Assistant (2019)

31. The Assistant (2019)

IMDb: 6.2

Üniversiteden yeni mezun olan Jane, hayallerindeki işte asistan olarak çalışmaya başlar. Onun günü de diğer asistanlar gibi kahve yapıp, fotokopi makinesindeki kağıdı değiştirmek, öğle yemeği sipariş etmek, seyahat düzenlemek gibi işlerle uğraşarak geçer. Ancak Jane günlük rutinlerini yerine getirirken, çalışma ortamını ve konumunu kötüyü sürükleyen birçok etken olduğunu fark eder.

32. Shirley (2020)

32. Shirley (2020)

IMDb: 6.2

Shirley, ünlü korku yazarı Shirley Jackson ve onun profesör olan kocası Stanley Hyman’ın evlerinde yaşamaya başlayan genç bir çiftin yaşadıklarına odaklanıyor. Rose ve kocası Fred, kendilerine yapılan teklifi kabul ederek Shirley Jackson ve Stanley Hyman ile birlikte yaşamaya başlar. Genç çiftten etkilenen Jackson, onları yeni romanının konusu yapmaya karar verir.

33. Relic (2020)

33. Relic (2020)

IMDb: 6.0

Yaşlı bir kadın olan Edna, aniden ortadan kaybolduğunda yetkililer kızı Kay’e ulaşır. Kay annesinin kaybolduğunu öğrenir öğrenmez kızı Sam ile birlikte çocukluğunun geçtiği, annesinin yaşadığı eve gider. Kay ve Sam, Edna ile ilgili bir haber almayı umarak evde beklemeye başlar. Aradan geçen birkaç günün ardından Edna birden ortaya çıkar. Nerede olduğunu açıklamayan Edna, göğsündeki büyük çürük dışında zarar görmemiş gözükür. Günler geçtikçe Edna’nın tuhaf davranışlar sergilemesi Kay ve Sam’i tedirgin etmeye başlar. Çok geçmeden Kay ve Sam, evde sinsi bir varlığın Edna’nın kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını keşfeder.

34. She Dies Tomorrow (2020)

34. She Dies Tomorrow (2020)

IMDb: 5.2

Genç bir kadın olan Amy, uyandığında yarın öleceğini düşünmeye başlar. Hasta değil, sadece yarın dünyadaki son günü olduğuna inanır. Amy, bu düşüncesini arkadaşları ile paylaştığında işler daha karmaşık bir hal alır. Amy’nin söylediklerinden sonra arkadaşları da kendi hayatları hakkında endişe etmeye başlar.

Sizce seçilen filmler arasında Oscar ödülünü hak edenler hangileri?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rashida Abbasova

artık eski filmler gibi güzel başyapıtlar çekilmiyor

hi

Teyzecim 70 yaşında mısın, böyle dediğine göre