Görüş Bildir
Haberler
Siyaset Yeniden Hareketleniyor: Seçim Beyannameleri Açıklanacak

Siyaset Yeniden Hareketleniyor: Seçim Beyannameleri Açıklanacak

ATKN
28.09.2015 - 11:54 Son Güncelleme: 28.09.2015 - 14:55

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim Perşembe günü açılıyor. Türkiye 1 Kasım'da yapılacak seçimlere yaklaşırken, siyasi partilerin de bu hafta seçim beyannamelerini açıklamasıyla birlikte siyaset yeniden hareketlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasi anlamda hareketli bir hafta Türkiye'yi bekliyor. TBMM, yeni yasama yılı nedeniyle 1 Ekim Perşembe günü açılacak. Meclis'in açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yapacak. Meclis açılışı dolayısıyla her yıl düzenlenen resepsiyon, terör olaylarından dolayı bu kez yapılmayacak. 

Genel Kurul'un 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimler nedeniyle başka bir konu ele almadan yeniden tatil kararı alması bekleniyor.

Seçim beyannameleri açıklanacak

Seçim beyannameleri açıklanacak

Siyasi partiler, seçim beyannamelerini bu hafta açıklayacak.

  • AKP 4 Ekim'de,

  • CHP 30 Eylül'de,

  • MHP 3 Ekim'de seçim beyannamelerini açıklayacak. 

  • HDP'nin ise 2 Ekim'de aday tanıtım toplantısında seçim beyannamesini açıklaması bekleniyor.

AKP'de ekonomik vaatler ön planda

AKP'de ekonomik vaatler ön planda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı AK Parti beyannamesinde ekonomik vaadlerin ön planda olması bekleniyor. Emeklilere 100 lira maaş artışı ve yılda bir kez ikramiye verilmesi, taşerona kadro, çalışan emeklilerden prim alınmaması, dolaylı vergilerin aşağıya çekilmesi gibi vaatlerin beyannamede yer alacağı belirtiliyor. Beyannamede başkanlık sistemine bu kez öncekine göre daha kısa yer verilmesi bekleniyor.

CHP 'Önce Türkiye' diyecek

CHP 'Önce Türkiye' diyecek

7 Haziran seçimleri için ekonomik vaatlerini ön plana çıkaran CHP, 1 Kasım seçimlerinde de aynı stratejiyi devam ettirecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak seçim beyannamesinde son günlerde yaşanan terör olayları ve Kürt sorununa ilişkin vurgunun da yapılması bekleniyor. CHP'nin bu seçimlerde kullanacağı slogan, 'Önce Türkiye' olacak.

MHP: 'Ülkenin geleceğine oy ver'

MHP: 'Ülkenin geleceğine oy ver'

Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannamesinde ise 'Ülkenin geleceğine oy ver' sloganı kullanılacak. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör olayları ve çözüm sürecine ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler yapması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP: 'Barış', 'demokrasi' ve 'adalet'

HDP: 'Barış', 'demokrasi' ve 'adalet'

2 Ekim tarihinde adaylarını tanıtması beklenen HDP, 'barış, demokrasi ve adalet'i sloganlarında ön plana çıkaracak ve 'İnadına beraber, inadına HDP', 'Büyük insanlık, büyük barış', partinin temel sloganlarından biri olacak.

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0