Görüş Bildir
Haberler
Sevimli Dostlarımızın Suçu Ne? Çok Saçma Sebeplerle Tutuklanıp Hapse Atılan 12 Hayvan

Sevimli Dostlarımızın Suçu Ne? Çok Saçma Sebeplerle Tutuklanıp Hapse Atılan 12 Hayvan

Sevimli dostlarımızın dışarıdan çok masum görünseler de yasaları bilmediklerinden ya da yasalar onlara işlemediğinden dolayı kimi zaman yasadışı işler yapabiliyorlar. Peki, dünyanın dört bir yanından çok saçma sebeplerle tutuklanan hayvanların hikayelerini öğrenmek ister misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Casusluk şüphesiyle tutuklanan güvercin.

1. Casusluk şüphesiyle tutuklanan güvercin.

2015 yılında Hindistan'daki yetkililer casus olduğundan şüphelendikleri bir güvercini tutukladı. Ülkenin Pakistan ile ortak sınırına yakın olan ve her iki ülkenin de üzerinde hak iddia ettiği Keşmir bölgesi 1947'de başlayarak Hindistan ile Pakistan arasında çok sayıda savaşa neden olmuştu. 1972'de ateşkes olmasına rağmen, her iki ülke de bölgede haklara sahip olduklarına inanıyorlar. Bu yüzden orası sıklıkla askeri çatışmaların yeri ve masum güvercin de bu çatışmalar nedeniyle casus zannedildi.

2. Noel alışverişi yapan kunduz.

2. Noel alışverişi yapan kunduz.

Aralık 2016'da vahşi bir kunduz, Noel ağaçlarına ve süslemelerine göz atmak için Maryland, St. Mary's County'deki bir mağazaya girdiği için polis ekiplerine şikayet edildi. Mağaza çalışanları, kunduzun eşyaları yere düşürdüğünü fark edince St. Mary's County Şerif Ofisi'ni aradı.

Şerif ofisinden Yüzbaşı Yingling, kunduzunun mağazayı mahvetmesini önlemek için olay yerine geldi ve kunduzu vahşi hayvan rehabilitasyon merkezine götürdü.

3. Sahibinin üvey annesine küfür eden papağan.

3. Sahibinin üvey annesine küfür eden papağan.

2015 yılında Hindistan'ın Maharashtra eyaletinde polis, Janabai adlı yaşlı bir kadına küfür ettiği için Hariyal adında ağzı bozuk bir papağanı tutukladı. Yerlilere göre, evcil kuş bu kaba alışkanlığı Janabi'nin üvey oğlu Suresh Sakharkar'dan kapmış.

4. Takip ettiği gerekçesiyle tutuklanan sincap.

4. Takip ettiği gerekçesiyle tutuklanan sincap.

2015 yılında Batı Almanya'nın Bottrop kentinde sokakta yürürken bir kadın, bir sincabın ilgisini çektiğini fark etti. Hayvan kadını kovalıyor ve agresif davranıyordu. Korkan kadın, yardım için polisi aradı ve yetkililer sincabı yakaladı. 

Polis sincabı bal ile besledikten sonra bir kurtarma merkezine gönderdi.

5. Hırsızlıktan tutuklanan haydut maymunlar.

5. Hırsızlıktan tutuklanan haydut maymunlar.

2004 yılında, Hindistan'ın kuzey Pencap bölgesindeki Patiala şehir sakinlerini terörize etmekle ün salmış bir haydut maymun birden fazla suçtan dolayı aranıyordu. Evlerden yiyecek çalan, insanların gömleklerinin düğmelerini söken, çocukları tuğlalarla tehdit eden maymun, yetkililer tarafından tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Polisi ısıran eşek tutuklandı.

6. Polisi ısıran eşek tutuklandı.

2008'de Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde Blacky adlı bir eşek bir polisi göğsünden ısırdıktan sonra tutukladı ve onu kurtarmaya çalışan ikinci bir adamı tekmeledi. Yakalanan eşek polis tarafından tutuklandı.

Polis, eşeğin sahibi Mauro Gutierrez'e yaralıların sağlık faturalarını ve işe gidemedikleri günlerin maaşlarını ödeyene kadar eşeğin parmaklıklar ardında kalacağını söyledi ve 3 gün sonra eşek serbest bırakıldı.

7. 15 yıl hapis cezası alan ayı.

7. 15 yıl hapis cezası alan ayı.

2004 yılında, Kazakistan'daki bir kamp alanına gelen tatilciler defalarca defalarca bölgedeki bir boz ayı tarafından saldırıya uğradı. Birkaç saldırıdan sonra, yetkililer durum hakkında bir şeyler yapmak için çağrıldı. Ayıyla ne yapacağından emin olmayan yetkililer, ayıyı Kostanay adlı bir ceza kolonisinde 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. 700'den fazla erkek suçlunun arasına giren boz ayıya özel bir havuz verildi ve suçlular tarafından bakıldı. Boz ayı 2019 yılında bir hayvanat bahçesine verildi.

8. Uyuşturucu karteli üyesi papağan.

8. Uyuşturucu karteli üyesi papağan.

Kolombiya'da yaşayan ve konuşma becerileriyle bilinen papağan olan Lorenzo, ağzını ne zaman kapalı tutacağını ne yazık ki bilmiyordu.

2010 yılında bağırtıları bir grup dedektif tarafından duyulan Lorenzo, aslında bir uyuşturucu operasyonu yöneten sahiplerini korumak ve uyarmak için özel olarak eğitilmişti.

Sahiplerine gözcülük yapan Lorenzo'yu fark eden polisler 200'den fazla silah, çalıntı bir motosiklet ve bir miktar esrar buldular.

9. Yargıcın lahanasını çalan keçi.

9. Yargıcın lahanasını çalan keçi.

2016'da Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletinde bir keçi, keçilerin en iyi yaptığı şeyi yapıyordu: yemek yemek. Fakat bir problem vardı o da keçinin atıştırdığı petunyalar ve lahanalar çok önemli bir insana, yani bir yargıca aitti. 

Polisler olay yerine vardıklarında keçiyi gözaltına aldılar ve iki ila yedi yıl hapis ve ayrıca para cezasıyla sonuçlanabilecek suçlamalarda bulundular. Şans eseri keçi kefaletle sahibine teslim edildi.

10. Sokağa çıkma yasağına uymayan kedi.

10. Sokağa çıkma yasağına uymayan kedi.

COVID-19 pandemisinin ilk günlerinde Tayland harekete geçerek ülke genelinde katı bir sokağa çıkma yasakları uyguladı ve bunları uygulamak için polis birimlerini görevlendirdi. 22.00 ile 04.00 saatleri arasında polisler sokaklarda devriye gezmeye gönderildi. Bu süre zarfında evlerinin dışında yakalanan herkes tutuklanabilir, para cezasına çarptırılabilir ve hapse atılabilirdi, fakat bir kedi bu yasağa uymadı.

Tayland polisi talihsiz kediyi tutukladı ve görevi görmezden gelmeyi düşünen herkese bir uyarı olarak sabıka fotoğrafını yayınladı. Hatta boynuna 'Sokağa çıkma yasağını ihlal ederek akşam 10'dan sonra evden çıktım' yazan fotoğraf için bir tabela astılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cinayetten tutuklanan inek.

11. Cinayetten tutuklanan inek.

Nijerya'da başıboş dolaşan inekleri görmek nadir değildir ama bu olay diğer inek vakalarına pek benzemiyor. Bir otobüs şoförü yolun kenarında mola verirken, inek arkadan yaklaştı ve ona saldırarak adamı yere devirdi. Hem ineğin toynakları hem de uzun, sivri boynuzlarla yapılan vahşi saldırı ölümcül oldu. Yetkililer hayvanı kontrol altına almayı başaramadan birkaç ek tanık yaralandı.

12. 5 yaşında çocuğu öldürdüğü için idam edilen domuz.

12. 5 yaşında çocuğu öldürdüğü için idam edilen domuz.

1457'de Fransa'da 5 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesinde bir anne domuz ve altı domuz yavrusu kanlı toynaklı ile yakalandıkları için suçlu bulundu. Yerel halk, biri insan olmasa bile birinin suçun hesabını vermesi gerektiğine inanıyordu. Tüm domuz ailesi kilitlendi ve saldırı için yargılandı. Karar verildiğinde, cinayetten yalnızca yetişkin domuz suçlu bulundu ve asılarak idam edildi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
14
10
7
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın