Görüş Bildir
Haberler
Seni Hayata Bağlayan Şey Ne?

Seni Hayata Bağlayan Şey Ne?

Hayat inişli çıkışlı ve bazen de dayanılmaz bir yer olabiliyor. Ama hepimiz bir nedenden hayatın akışına ayak uyduruyor ve günümüzü yaşamak için yola koyuluyoruz. Çünkü bir nedenimiz var. Bu testte senin 'nedenin' neymiş, onu söyleyeceğiz!

Hazırsan, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaş aralığını seç bakalım.

3. Güzel bir haber aldığında ilk olarak kime koşarsın?

4. Güncel yaşantında 'iyi ki' dediğin şey nedir?

4. Güncel yaşantında 'iyi ki' dediğin şey nedir?

5. İşler istediğin gibi yolunda gitmediğinde, kolaylıkla pes eder misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki tam da şimdi telefonun çalıyor ve bir arkadaşın arıyor, sana ne söylemesini isterdin?

7. Diyelim ki yaşamak için son iki saatin kalmış. Aşağıdakilerden hangisini yapacaksın?

8. Bir şarkıda duymaktan hoşlanacağın bir kelime seç bakalım.

9. Geldik son sorumuza. Gün içerisinde en verimli zamanların nerede geçiyor?

Bu sonuç biraz duygusal oldu, farkındayız. Ama seni hayata bağlayan, tüm zorluklara rağmen; düştüğünde daha derin bir nefes alarak kalkmanı sağlayan sevdiklerin var. Bunun çok kıymetli bir hazine olduğunun zaten sen de farkındasın. İyi günde, kötü günde; hastalıkta, sağlıkta derler ya bu cümle senin sevdiklerinle aranda oluşmuş olan bağın en iyi özeti! Bazen ister istemez yalnız kalmayı tercih ettiğin anlar da oluyor tabii ki hayatında, bir çıt sesi bile duymak istemiyorsun belki. Ama bu durumlarda bile, istediğinde hiç konuşmadan sadece seni dinleyecek birilerinin olduğunu biliyorsun. Bu kişiler belki ailen belki eşin belki de sevgilin... 

Sevgi en güçlü bağdır. Olumsuz tüm olaylar üst üste gelse, zorlasa da koparamayacakları tek şey; sevginin gücüdür. Şanslısın ki sen de bu bağ ile kutsanmışsın!

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler...

Hayat seni son zamanlarda oldukça yormuş. 'Hangi birine yetişeceğim şimdi ben!' diyen haykırışlarını duyar gibiyiz. Ama bu haykırışlar, buz dağının görünen kısmı sadece. Senin içinde tüm bunların geçeceğine, çok daha iyi günlerin seni beklediğine dair bir inanç var. Henüz bunun farkında olmayabilirsin; lütfen bir saniye gözlerini kapat ve derin bir nefes al, iç sesini dinle, kalbinin umut dolu aydınlık dolu günlerin hasretiyle attığını duyacaksın. 

Biraz kırılgan bir yapın var; ama kırılganlığın seni öyle güzel eğitmiş ki, kırıla kırıla güçlü olmayı öğrenmişsin. Artık öyle hemen pes etmiyorsun! Kendi kendine geçirdiğin, kafa dinlediğin vakitler kadar sevdiklerinle olduğun anlar da senin için çok kıymetli, bu konuda dengeyi çok güzel oturttuğunu söyleyebiliriz, ne kendi ihtiyaçlarını aksatıyorsun ne de sevdiklerinle geçireceğin kıymetli anları. Anılar demişken; anı biriktirmeyi oldukça seven bir yapın var, arada durup durup eski günleri fotoğraflara bakarak yad edenlerdensin. Bu da sana' neler yaşamışım bunca zaman, bakalım ileride kim bilir neler yaşayacağım?' diye düşündürtüyor arada. Böylece sen de hayata; gelecek güzelliklere olan inancınla, sonranın merakıyla bağlanmış oluyorsun.

Yaşadığın hayat ile kendi aranda sevgi-nefret ilişkisi var diyebiliriz. Yaşamının her noktası için kendine koyduğun bazı hedeflerin var, bunlar gerçekleştikçe hayatı seviyor, gerçekleşmedikçe de inat yapıp daha da hırsla asılıyorsun hayata. Vallahi azmini takdir ediyoruz. Çünkü bu senin güçlü ve kendine güvenen bir yapın olduğunu gözler önüne seriyor. Herkese olumsuz gelen bir olayı allem edip kallem edip kendi lehine çevirme gibi bir huyun da var. Böylelikle hayatla olan savaşında hayat/0 , sen/1 oluyorsun. 

Çevreni daha çok sade tutmayı seviyorsun, boş kalabalıklar, başka lafları açmayan laflar pek de sana göre değil. Düzen ve Çaba belki de en çok gündeminde olan iki kelime şu sıralar.

Deniz kıyısında bulduğun huzurun tadını sana neredeyse hiçbir şey veremiyor, anlatmasan bile o seni anlıyor gibi geliyor sana. Bir de ara ara odanda yalnız kalıp zihnin içini dinlemelerin var tabii; bunların hepsi kendi hislerine ve düşüncelerine çokça değer vermenden kaynaklı. E zaten kendine yaslanan dik yürür canım; o yüzden bizden sana +1 puan daha! Sen/2 ; hayat/0 , hikayenin sonunda savaşın galibi sen oluyorsun :)

Uğraştığın iş her ne ise bu hayata seni yeniden bağlamış gözüküyor. İş dediğimize bakma, yalnızca para kazandığın bir iş değil kastettiğimiz. Sürekli canla başla uğraştığın, aksatmadan yaptığın bir hobin de bu klasmana dahil. Para her şey değildir sonuçta, esas olan emektir, aidiyettir. İşin sonunda şöyle geri çekilip bir baktığında gördüğün o muazzam eserdir; gururlu bir gülümseme, bir tebrik mesajı, çığlık çığlığa kopan bir alkıştır. Gece başını yastığına koyduğunda sana, 'iyi ki!' dedirtendir. Bu bahsettiğimiz duygulardan en az birini adın gibi bildiğine eminiz, çünkü sen yaptığın işe sevgini ve tüm çabanı katarak yapan birisin. Hayatının en önemli kısmını, en verimli anlarını oluşturan şey senin işin.

Oldukça disiplin sahibi birisin, bir şey olması gerekiyorsa hemen yaparsın. Ama istemediğin, sende tutku ve istek uyandırmayan bir işin başına oturman da çok zor. Zaten sen de seçimlerini buna göre yapmışsın, o yüzden bu konuda bir sorun yaşamıyorsun. Ve sen hayata bu yolla bağlanıyorsun. Bu yüzden pes etmiyor, yeniden yeniden diriliyorsun!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
31
8
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın