Görüş Bildir
Haberler
Senin Bağlanma Stilin Ne ?

Senin Bağlanma Stilin Ne ?

Bu testte senin ilişkilerinde nasıl bir bağlanma stilin olduğunu sana söylüyoruz; güvenli mi kaygılı mı yoksa kaçıngan mı bağlanmaya daha yatkınsın ?

Hazırsan, Evet-Hayır sorularından oluşan testimize başlayalım :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Yaş aralığını da seçebilir misin ?

3. Şimdi başlıyoruz. Sıklıkla partnerinin seni sevmekten vazgeçeceği hakkında endişe duyar mısın ?

4. Peki partnerin kendini kötü hissettiğinde ona destek vermekte zorlanır mısın ?

5. Partnerine rahatlıkla güvenir misin ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Partnerinle derinlikli düşüncelerini ve özel hayatına ait detayları paylaşır mısın ?

7. İlişkilerinde trip atar mısın ?

8. Tek bir partnere bağlanmakta zorluk çeker misin ?

9. Bir ilişki içerisinde olmadığında kendini kaygılı ve eksik hissettiğin olur mu ?

10. İstek ve ihtiyaçlarını partnerinle açık bir şekilde paylaşır mısın ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Partnerinden ayrıyken onu özlediğin, bir arada olduğunuzda da kaçma isteği duyduğun oluyor mu ?

12. Diyelim ki partnerinle ayrıldınız. Ona ne kaçırdığını göstermek ve kıskandırmak için çabalar mısın ?

13. Geldik son sorumuza. Partnerinle tartışmak ilişkinizin tamamını sana sorgulatır mı?

Sen ilişkilerinde güvenli bağlanmaya daha yatkınsın. Peki bu ne demek, hemen şöyle kısaca anlatayım: İlişkini samimiyet temeline zamanla oturtuyor ve güvenle ilerliyorsun. Karşındakine ve kendine güveniyorsun. Olabildiğince dürüst ve açık yaklaşıyorsun ki bu da olması gereken canım. Sevip sevildiğin bir ilişki dinamiği oturtmak senin için daha kolay çünkü toksikliği çook eski bir sayfada bırakmış hatta yırtıp atmışsın. Karşı taraftan 'yaşına göre davranışların ne kadar olgun' cümlesini duyan o kişi belki de çoğunlukla sensin. Endişelerini sessizleştirip mantığınla ilerleme taraftarı olman uzun vadede senin en az hasarı almanı sağlar, bize güven :)

Sen ilişkilerinde kaygılı bağlanmaya daha yatkınsın. Peki bu ne demek, hemen şöyle kısaca anlatayım: Partnerinle yakınlık kurmayı seviyorsun ancak onun senin olduğun kadar yakın olmak istememesi konusunda endişelerin oluyor. Hayatının merkezinde her şeyden daha çok ikili ilişkilerin oluyor ve enerjinin büyük kısmını buraya akıtıyorsun. O kadar ilişkine odaklısın ki partnerinin yaptığı her davranışı kolaylıkla kişisel algılayabiliyorsun fakat bilmelisin ki hayat herkes için birçok alanda savaşlar verilen bir yere dönüşebiliyor, belki de kaygılarının önüne mantığı koyup karşındakine kendini açıkça ifade edersen, kendin haricinde sevdiğin insanın farklı uğraşları olduğunu ve hatta onun da senin gibi kaygıları olabileceğini rahatlıkla anlayacaksın :) İlişkinde güvenli bağlanan biriyle birlikteysen şanslısın çünkü onun seni güvende hissettirmesiyle sen de rahatlayabilir ve yavaş yavaş güvenli bağlanmaya başlayabilirsin.

Sen ilişkilerinde kaçıngan bağlanmaya daha yatkınsın. Peki bu ne demek, hemen şöyle kısaca anlatayım: Bağımsızlığın ve özgür hissetmen her şeyden önde geliyor senin için, bu da ilişkinde güvenilir bir sevgi bağı oluşturmanı engelliyor ne yazık ki :( Partnerine yakın olmak istesen de mesafeli duruşun, o duvar örüşlerin he bu yüzden işte. Partnerine nedeni bilmesen de kolaylıkla öfke duyabilirsin, sinirini bozuyormuş gibi gelebilir ki dikkat edersen böyle anlar da senin duygusal duvarını aşıp içeriye girmeye çalıştığında olur, içten içe. Bu bağlanma stiline sahip olan kişilerin güvenli bir ilişki kurması oldukça zor; karşı tarafın kıskançlıkları ve 'neden böylesin seni anlayamıyorum...' gibi cümlelere sık sık maruz kalabilirler. Eğer bu durumu düzeltip ilişkini güvenli hale getirmek istiyorsan; öncelikle lütfen hislerini gözlemleyerek başla, neden olduğunu anlamaya çalışarak kendinle bir yola çık. Partnerine hayatında bir yer edinmesi için küçük de olsa izinler vererek, daha açık iletişimler kurarak devam et :)

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
20
14
10
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rojin hoca

güvenli bağlanıyorsun

kubrickss

kaygılı dedi bana🤫

Aylin Kayhan

Güvenli bağlanıyorsun...