Görüş Bildir
Haberler
Hangi Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var?

Hangi Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var?

Soracağımız sorular ışığında hangi çakranda blokajın olduğunu ve bunun senin üzerinde nasıl etkiler bıraktığını bulacağız.

Çakralar vücudumuzda bulunan enerji merkezlerimizdir, herhangi birinin düzgün çalışmıyor olması demek enerjinin vücudunda düzgün bir akışta olmadığını gösterir. Günlük hayatta yaşadığımız bazı olaylar, yaşam tarzımız gibi şartlar da çakralarımızdaki enerji akışını yakından etkiler.

Peki, senin hangi çakranla arayı düzeltmen gerekiyor? öğrenelim,

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle yaşını öğrenelim.

2. Son bir haftalık dönemde hissettiğin duygu çoğunlukla hangisiydi ?

3. Peki aşağıdaki renklerden en çok hangisine çekiliyorsun ?

4. Peki aşağıdaki mekanlardan hangisinde bulunmak seni rahatlatır ?

5. Bu seçtiğin mekanda hangi şarkı türü sana eşlik edecek ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çevrenden yakın zamanlarda bir eleştiri duysan bu ne olurdu ?

7. Senin için özgüven= ?

8. Bu cümlelerden hangisini duymak sana kendini iyi hissettirirdi ?

8. Bu cümlelerden hangisini duymak sana kendini iyi hissettirirdi ?

9. Vücudunda özellikle ağrı hissettiğin yerler var mı peki ?

10. Geldik son sorumuza. Bu yoga pozlarından hangisi seni en çok rahatlatırdı ?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kök Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Kök Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Verdiğin cevaplardan yola çıkarak söyleyebiliriz ki kök çakran hayatının bu döneminde dengesiz çalışıyor. Belli ki dünyaya, doğa anaya yeterince kendini kökleyememişsin. Fiziksel bedenin doğadan alacağı gücün, enerjinin belli ki henüz farkında değil. Bunun için doğayla iç içe bir topraklanma meditasyonu yapmanı öneririm. Kendini hayata karşı güvensiz veya korku dolu hissediyor olabilirsin, hatta sinirin bu sıralar haddini aşmış bile olabilir. Vücudundaki bel ağrılarının, kilo problemlerinin de nedenlerinden biri bu çakranın dengesiz çalışması. Tibet çanaklarının seslerinden yardım alarak kök çakra şifalandırma meditasyonu yapmalısın, kasıklar ve alt göbeğin hemen altında bulunan bu çakranı pasparlak kırmızı renkte parlayan bir top olarak eş zamanlı imgeleyerek dengeleyebilirsin. Her sabah uyandığında 'Ben Güvendeyim.' olumlamasını da en az üç kere tekrar etmeyi de unutma lütfen.

Sakral Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Sakral Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Verdiğin cevaplardan yola çıkarak söyleyebiliriz ki sakral çakranın dengelenmeye ihtiyacı var. Sakral çakramız göbeğimizin alt kısmında konumlanır ve onu temsil eden renk pasparlak turuncudur. Bu çakranın dengelenmesi gerektiğini turuncu gibi daha parıldayan renklere istemsizce çekilmenden anlayabilirsin. Cinselliğin ve libido dediğimiz o içsel motivasyonun enerjisel kaynağı da bu bölgedir. Sakral çakranı dengelemek için bol bol denize girmeni ve suyla olabildiğince vakit geçirmeni öneririm. Ylang Ylang yağı ile yapacağın aromaterapilerin de olumlu faydasını göreceğine eminim ! Aynı zamanda yaratıcılık gerektiren aktivitelere olabildiğince vakit ayırmalısın mesela kil ve resim kursu gibi etkinliklere katılabilir, şarap ve kamp ateşi eşliğinde şarkılar söyleyerek içindeki hazzı uyandırıp sakral çakranın olağan akışta harekete geçmesine izin verebilirsin.

Solar Pleksus Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Solar Pleksus Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Verdiğin cevaplara göre Solar Pleksus çakranın dengelenmeye ihtiyacı var. Solar pleksus çakrasının temsili rengi pasparlak sarıdır ve göbek deliğimizin iki parmak kadar üzerinde konumlanır. İçerisinde bulunduğun özgüvensizlik hissi veya tam tersi fazla egolu bakış açısı tam olarak bu çakranın dengesiz çalışmasından. Mide ağrılarının, bulantılarının ve sırt ağrılarının da fiziki bedenine bu dengesizliğin yansımasından. Solar Pleksusunu dengelediğinde daha dengeli, başarılı, kendine güvenen ve özgür bir birey olursun. Bunun için de Tibet ses çanaklarının frekansının eşliğinde gözlerini kapatıp göbek deliğinin iki parmak üzerindeki bölgede pasparlak bir sarı ışık topunun dönüşünü imgeleyebilirsin. Ateş elementi yogası ve köpek nefesi gibi egzersizler de dengeye ulaşmanda oldukça fayda sağlayacaktır.

Kalp Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var !

Kalp Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var !

Verdiğin cevaplara göre kalp çakranın dengelenmeye ihtiyacı var. Yakın zamanda yaşamış olduğun bunaltıcı bir dönem, bir ayrılık bu dengesizleşmeye sebep olmuş olabilir. Ruhunun yorgunluğuna kapılıp kendini ne kadar sevdiğini ve ne kadar değerli olduğunu unutmuşsun. Derin, sakin ve düzenli yapacağın nefes egzersizleri sana çok iyi gelecektir. Bu egzersizin sonrasında sadece gözlerini kapat ve sarıl kendine ! içindeki çocukla konuş ki o da sevgisiz kalmasın, asla; ne olursa olsun onu yalnız bırakmayacağını ve hep yanında olacağını ona sık sık hatırlat. Hislerini görmezden gelme, acıysa dibine kadar mutluluksa da delice mutluluğunu yaşa çünkü hislerini reddetmen kalp çakranda ciddi blokajlara sebep olabilir. Kalp çakrasının bölgesi olan iki göğüs arasına gül yağıyla yapacağın masajlar da bu bölgenin titreşimini yükseltir. Son olarak da, Kalp çakrana iyi gelecek yoga hareketlerini de kesinlikle deneyimlemelisin.

Boğaz Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var !

Boğaz Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var !

Verdiğin cevaplara göre boğaz çakranı dengelemeye ihtiyacın var. Bu dönemde kendini rahatça ifade edemiyor, olaylara gergin yaklaşıyor, ağzına gelen kelimeleri yutuyor ve bazen de gerek olmasa bile ufak yalanlara başvuruyor olabilirsin. Ya da konuşurken oldukça eleştirel yaklaşıyor olabilirsin. Boğaz çakranı dengelemek için atacağın ilk adım kedini ifade ederken olabildiğince dürüst olman. Konuşurken sözcüklerini dinle, bakalım sana ne söyleyecekler? 

Turkuaz taşı taşımak, mavi rengin dinginliğini vücudunun üst bölgelerinde kullanarak, lavanta yağıyla kullanmak ve nane çayı içmek gibi ek yöntemlerle de bu çakranı dengeleyebilirsin.

Üçüncü Göz Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var !

Üçüncü Göz Çakranı Dengelemeye İhtiyacın Var !

Verdiğin cevaplara göre Üçüncü Göz çakranı dengelemeye ihtiyacın var. Belli ki kendini oldukça stresli hissettiğin bir dönemdesin ve hatta odaklanma konusunda problem yaşıyor olabilirsin. Bu çakramız dengeyi bulduğunda, duru görü özelliğimiz de gelişmeye başlar, rüyalarımız ve imgelemlerimiz kuvvetlenir.

 Bu çakranın dengelenmesi için sık sık imgelem çalışmaları yapabilirsin. Tuz banyosu yapmak veya denize girmek de vücudumuzdaki negatif enerjiyi temizlediğinden öncesinde bu şekilde arınıp daha sonra bu çalışmayı yapman çalışmanın etkisini daha da çok arttıracaktır.

Taç Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Taç Çakranın Dengelenmeye İhtiyacı Var !

Verdiğin cevaplara göre Taç çakranı dengelemeye ihtiyacın var. Bu sıralarda ruhani olandan çok maddi olana yakınlaşmışsın. Kök çakran gereğinden fazla çalışıyor belli ki. Mor renk bu sıralar sana olduğundan daha da çekici görünüyor olabilir. Baş ağrılarının devası belki de ilaçlara sığınmak değil de iç dengeni tutturman olur, kim bilir?

Düzenli yapacağın meditasyonlarda yukarından gelen bembeyaz bir ışığın ilk önce taç çakrandan geçerek onu temizlediğini ve ardından her çakranı bir bir gezip temizlediğini imgeleyebilirsin. Bu meditasyonu uygularken, ortamın enerjisinin yapacağın meditasyona daha da uyumlanmasını istersen lotus çiçeği tütsüsü de yakabilirsin. Bu esnada varsa ametist taşının enerjisinden de yardım alırsan tadından yenmez bir deneyim yaşayacağını söyleyebilirim. Unutma ruhunla ve ilahi olanla bağlantıda olmaya niyet ettiğin ve kendini dinlediğin sürece kapılar sonuna kadar açılacak sana, göreceksin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
25
12
10
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın