Görüş Bildir
Haberler
Seçim Hazırlıkları Tam Gaz: YSK, Bir İhaleye Daha Çıktı; İki Şirket Erdoğan'a Sunum Yaptı

Seçim Hazırlıkları Tam Gaz: YSK, Bir İhaleye Daha Çıktı; İki Şirket Erdoğan'a Sunum Yaptı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) peş peşe çıktığı ihaleler 'baskın seçim' iddialarını da yol açıyor. Kurul, geçtiğimiz günlerdeki iki ihaleye ek olarak oy pusulası ve zarf için de ilan verdi. Bu ihalelerin ardından önemli bir iddia daha ortaya atıldı. Muhalefetin erken seçim talebini geri çevirerek seçimlerin 2023'te yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki şirketin sunum yaptığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AA / Arşiv

AKP ve MHP'nin ortak şekilde hazırladığı, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini de içeren seçim kanunu değişikliği geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilmişti. Değişiklik Cumhurbaşkanının onayının ardından yürürlüğe girecek.

👇

İhaleler peş peşe geliyor

İhaleler peş peşe geliyor

Fotoğraf: AA / Arşiv

Cumhur İttifakı, erken seçim iddialarını reddederken Yüksek Seçim Kurulu alımlarına tam gaz devam ediyor. Devlet Malzeme Ofisi (DMO), YSK’nın ihtiyacı doğrultusunda 23 Mart’ta iki farklı ihaleye çıkmıştı. 

İlk ihale yalnızca oy kabinleri, ikinci ihale ise ıstampa ve mühürlerin tedariğine ilişkindi.

👇

Oy pusulası ve zarfı kâğıdı alınacak

Oy pusulası ve zarfı kâğıdı alınacak

Fotoğraf: AA / Arşiv

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre DMO dün yeni bir ihale ilanı daha yayımladı. Bu kez YSK’nin ihtiyacı beş kalem filigranlı oy pusulası ve zarfı kâğıdı, hazırlanan teknik şartnamelerine uygun şekilde açık teklif isteme usulüne göre satın alınacak. 

Beş kalem malzemenin toplam miktarı 21 bin 450 tona ulaşıyor. Bu kapsamda beyaz, mavi, sarı renkli çeşitli ebatlarda oy pusulası kâğıtları ile sarı renkli filigranlı oy zarfı kâğıtları alınacak. Teslim süresi ise altı ay. 

Teklifler 15 Nisan’a dek Avro cinsinden verilecek. Yerli isteklilere yapılacak ödemeler fiili teslim tarihindeki Merkez Bankası Avro alış kuru üzerinden TL olarak yapılacak. Yabancı isteklilere yapılacak ödemeler ise Avro cinsinden olacak.

"İki şirket Erdoğan'a sunum yaptı" iddiası

"İki şirket Erdoğan'a sunum yaptı" iddiası

Fotoğraf: Ümit Bektaş / Reuters

AKP'nin seçimde izlenecek strateji ve bu kampanyayı yürütecek profesyonel ekibin belirlenmesi için çalışmalara başladığını yazan Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu, partinin önümüzdeki seçimler için iki yeni şirketle görüşmeler yürüttüğünü, bu şirketlerin yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yaptıklarını yazdı.

Haberde 'Erdoğan’ın yapılan sunumları beğendiği ve yakın zamanda bu iki şirketle anlaşma yapılacağı da iddialar arasında.' ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki seçim strateji ekibinde Genel Başkan Yardımcıları Efkan Âlâ, Hamza Dağ ve Mustafa Şen’in yanı sıra Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ve Genel Başkan Danışmanı Naci Bostancı'nın yer alacağı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
10
6
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Trafo, kedi ve alternatif tüm yollar için de sunumlar yapılmış mı? Sanırım bu sene Afgan kozu falan da sürülebilir.

Selam Öabakan

son ihaleyi biz veririz başkasına gerek yok

Halil Değerli

Erken değil baskın seçim yapacak bu herif... ... 😠🤪😡