Görüş Bildir
Haberler
Savcılık Fincancı ve TTB Yönetiminin Görevden Alınmasını İstedi

Savcılık Fincancı ve TTB Yönetiminin Görevden Alınmasını İstedi

Emre Ordu
28.10.2022 - 09:59 Son Güncelleme: 28.10.2022 - 10:06

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi Başkanlığı üyelerinin görevden alınarak yeni merkez konseyi başkanı ve üyelerinin seçilmesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ve Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevlerine son verilmesini ve söz konusu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle iddianame hazırladı. Dava, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Ne olmuştu?

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur FincancıTSK'nın Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarında kimyasal gaz kullandığı iddialarının araştırılmasını istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fincancı'yı ve Türk Tabipleri Birliği'ni hedef alan açıklamalar yapmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılan Fincancı, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
18
11
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Tunga

Yerlerine imam hatipli, yerli ve milli ! doktorlar seçilsin

Fikrimin Zikri

Devlet kurumları dışından hiç bir kurumun tekeli olmamalı. Kim bu insanlar hangi hakla tüm doktorları üyelik ve aidat zorunlusu yapıyorlar. Benzer durum mima... Devamını Gör

Sonütücü99

teröristlerin yeri ya sari torba ya da parmakliklar arkasidir.