Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Ajansı Savcı Kiraz Operasyonunun Görüntülerini Yayınladı

Anadolu Ajansı Savcı Kiraz Operasyonunun Görüntülerini Yayınladı

ATKN
28.03.2016 - 11:07 Son Güncelleme: 28.03.2016 - 12:04

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'liler tarafından şehit edildiği an ve operasyon hazırlıklarına dair yeni görüntüler yayınlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın paylaştığı görüntüde, içeriden gelen beş el silah sesi ve polisin müdahale için hazırlığı yer alıyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyordu.

Yaklaşık yedi ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, daha önce dosyada görev yapan dört savcıya kıyasla olayın aydınlatılması için ilerleme kaydeden isim oldu.

Kiraz göreve gelir gelmez olay yerinde çekilen görüntüleri incelemeye aldı. Görüntülerde olay yerindeki üç polis tespit edildi. Bu polislerle birlikte olay yerinde görev yapan bazı polislerin de arasında olduğu 20 polis ile ilgili emniyete yazı gönderildi. Eylül 2014’te savcılık tarafından gönderilen yazıda, görüntülerdeki polislerin açık kimlik bilgilerinin ve adreslerinin savcılığa gönderilmesi istendi. Ancak savcılığın bu yazısına emniyet yaklaşık beş ay cevap vermedi. Cevap gelmemesi üzerine savcılık bir kez daha emniyete yazı yazdı. Savcı Kiraz, emniyetten bu 20 polisin resmi kıyafetli fotoğrafları ve görüntülerinin çekilerek kendisine gönderilmesini istedi. Emniyet üniformalı fotoğrafları savcılığa gönderdi. Savcı bu fotoğraflar ile olay yerindeki görüntüleri Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Savcı Kiraz, fotoğraflardaki polislerden olay yeri görüntüsünde yer alan polislerin olup olmadığının tespit edilerek rapor hazırlanmasını istedi.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uzundonlu_kisot

zerre kadar inanmıyorum, hayatımda gördüğüm en hızlı otopsi ve defin işlemiydi.

Sek...

Olayı andınlatacak adamı görevden alamadılar susturdular bravo...

Külmiz Onaran

Bu görüntüler neden bugün piyasaya sürüldü acaba? Hani hatıra defteri değil ki bu çatı katında sandıkta bi yerlerde saklı kalmış olsun sonra tesadüfen bulunsun.